Dieta cu castraveți - slăbești rapid 7 kg în 7 zile

Dieta cu castraveți este o dietă pe termen scurt ce promite o slăbire rapidă.

Există mai multe versiuni ale acestui plan alimentar, iar cele mai multe susțin că puteți slăbi până la 7 kg în 7 zile. Este știut faptul că sunt foarte sănătoși castraveții, însă nu putem să nu ne întrebăm cât de eficientă este această dietă.

Pentru că limitează drastic aportul caloric, vă va ajuta să scăpați de kilogramele nedorite, dar este foarte restrictivă și lipsită de nutrienți, ceea ce o va face extrem de severă.

Ce înseamnă, de fapt, dieta cu castraveți?

Pentru a o defini, cei mai mulți dintre susținătorii acestui program folosesc uneori sloganul „7 kilograme în 7 zile”. Dieta cu castraveți constă în principal în consumul de castraveți, așa cum ii este și numele, împreună cu câteva alimente bogate în proteine, cum ar fi ouă, pui, pește și nuci.

Se recomandă astfel înlocuirea alimentelor cu castraveți, ceea ce înseamnă că ar trebui evitate și alte legume și fructe, chiar dacă sunt slabe caloric. 

Și pentru că nu este deloc variată, nu este indicat să o urmați mai mult de 14 zile. Mai mult decât atât, deși foarte mulți o promovează, nu este extrem de sigură și ar trebui să vă gândiți de două ori înainte să o începeți.

Dieta cu castraveți este o dietă care promite să vă ajute să slăbiți 7 kg în 7-14 zile. Conține în principal castraveți combinați cu unele alimente bogate în proteine.

Regulile dietei cu castraveți

Nu există reguli bine stabilite pentru această dietă cu castraveți, în afară de recomandarea de a consuma castraveți la majoritatea meselor.

Este indicat să mâncați un castravete ori de cât ori vă este foame. Iar explicația ar fi că, deoarece castraveții au un conținut scăzut de calorii, puteți să mănâncați oricât de mulți aveți poftă și veți fi în continuare în deficit caloric.

Totodată, castraveții au un conținut scăzut de proteine, un nutrient de care corpul dumneavoastră are nevoie pentru a vă menține sănătatea pielii, a mușchilor și a articulațiilor.

Din acest motiv, dieta recomandă asocierea castraveților cu unele alimente bogate în proteine. În plus, aveți voie să adăugați câțiva carbohidrați meselor dumneavoastră, cum ar fi pâinea prăjită, orezul brun sau cartofii.

Și din moment ce regulile dietei nu sunt foarte clare, puteți alege să fiți mai mult sau mai puțin strict cu privire la alimentele pe care le consumați. Și normal, depinde și câte kilograme vreți să slabiți în această perioadă.

Pentru a urma dieta cu castraveți, mâncați castraveți ori de câte ori vă este foame. Puteți adăuga porții mici de alimente bogate în proteine, cum ar fi ouă, carne slabă, brânză de vaci și nuci.

Funcționează pentru pierderea în greutate?

Până la acest moment, niciun stiudiu nu a demonstrat că dieta vă ajută să slăbiți. Însă, dacă este redus numărul de calorii consumate zilnic, cu siguranță cântarul va deveni un prieten.

Ceea ce trebuie să aveți în vedere, este că vorbim despre o scădere bruscă în greutate, respectiv 7 kg în maximum 2 săptămâni, ceea ce după revenirea la o dietă normală, ar putea cauza probleme… tot de greutate. Mai exact, slăbiți ușor și vă îngrășați la fel de ușor!

De altfel, dietele severe sunt greu de respectat pe termen lung. Iar la polul opus, dietele care sunt mai ușor de respectat, în general, produc rezultate mult mai bune, pentru o perioadă mai lungă.

În schimb, a fost demonstrat faptul că, o dietă scăzută în calorii, mai puțin de 800 pe zi, nu a fost eficientă pe termen lung, întrucât participanților la acest studiu le-a fost din ce în ce mai dificil să o respecte.

În acest context, trebuie menționat faptul că un castravete mediu, de 300 grame, are doar 45 de calorii. Și chiar dacă ați mânca 10 pe zi, ar însemna undeva la maximum 500 de calorii.

Dar țineți cont și de faptul că oferă doar un număr mic de nutrienți, cum ar fi potasiul, vitamina C și vitamina K. Le lipsesc proteinele, grăsimile, fibrele, calciul, fierul și multe alte vitamine necesare pentru o sănătate bună.

Și acum, dacă vă gândiți să adăugați proteine la fiecare masă, este puțin probabil să vă satisfaceți nevoile zilnice de nutrienți.

Cu toate acestea, efectul poate fi cel dorit și anume pierderea kilogramelor în plus, dar și a celorlalți nutrienți din corp.

Tocmai de aceea, ar fi indicat să urmați o dietă pe termen lung, fără foarte multe restricții alimentare. Încercati să mancați multe cereale integrale, legume, fructe, grăsimi sănătoase și proteine slabe și vegetale.

Dieta cu castraveți este foarte săracă în calorii și va duce probabil la pierderea în greutate pe termen scurt. Cu toate acestea, este la fel de probabil să vă recăpătați greutatea pierdută după încheierea dietei.

Dezavantajele dietei cu castraveți

Deși puteți pierde în greutate temporar, dezavantajele dietei depășesc oricare dintre beneficiile sale posibile.

Dieta cu castraveți este foarte restrictivă

Dieta cu castraveți restricționează majoritatea grupelor de alimente și încurajează consumul aproape doar de castraveți timp de până la două săptămâni.

Această dietă nu este numai severă din punct de vedere nutrițional, dar promovează și comportamente alimentare negative, cum ar fi dieta extremă, care pot cauza probleme de sănătate. Și mai mult, în ciuda caloriilor puține consumate, o alimentație haotică poate duce chiar la dezvoltarea obezității.

Dieta cu castraveți este săracă în grăsimi și proteine

Castraveții pot fi buni în alimentația de zi cu zi atunci când sunt combinați cu alte alimente, într- o dietă echilibrată. Așa cum am spus, sunt în mod natural săraci în calorii, precum și proteine și grăsimi, doi macronutrienți esențiali.

Un singur castravete de 300 de grame oferă doar 2 grame de proteine și 0,3 grame de grăsime.

Și pentru a înțelege mai bine, proteinele sunt importante pentru multe funcții ale corpului, cum ar fi producerea de enzime și hormoni, menținerea structurii pielii și creșterea mușchilor.

Iar grăsimea oferă o sursă concentrată de calorii, cu 9 calorii pe gram. În plus, grăsimile sunt importante pentru funcția nervoasă, sănătatea creierului și absorbția vitaminelor solubile în grăsimi, cum ar fi vitamina D sau vitaminele A, E și K.

Astfel, dieta cu castraveți sugerează combinarea castraveților cu surse de alimente bogate în proteine, cum ar fi puiul sau ouăle, ce vor furniza unele proteine și grăsimi. Cu toate acestea, cercetările arată că proteinele ar trebui consumate la fiecare masă pentru a ajuta la întreținerea și creșterea mușchilor.

Dieta cu castraveți nu este de durată

Dieta cu castraveți nu este concepută pentru a fi urmată mai mult de 7-14 zile. Și nici nu poate fi ținută pe termen lung, deoarece are un conținut foarte scăzut de calorii și nu va oferi o sursă completă de nutriție.

De exemplu, o zi obișnuită cu dieta cu castraveți ar furniza aproximativ 800 de calorii. Aceasta ar include aproximativ 6 castraveți, o porție de pui sau pește, 2 ouă, 1 porție de brânză de vaci și alte câteva legume.

Atenție, unele versiuni ale dietei sunt și mai drastice. Restricția extremă a caloriilor poate duce la un metabolism mai lent în timp, deoarece acesta este răspunsul corpului la înfometare.

Ca rezultat, este probabil să ajungeți la cel dorit, dar pentru a vă menține, este important să consumați în continuare mai puține calorii decât în mod normal. Adică să renunțați la deserturi și alte delicii culinare, cu toate că oamenii se bucură de mâncare pentru gust, dar și ieșiri și amintiri.

Cu toate acestea, nu există absolut niciun motiv pentru a limita alimentele sănătoase, cum ar fi peștele, cerealele integrale, legumele și fructele.

Dieta cu castraveți este foarte drastică și poate promova un stil alimentar “dezordonat”, dacă ne este permisă această exprimare. Are un conținut scăzut de proteine, grăsimi și calorii și nu este sustenabilă pe termen lung.

Alimente ce pot fi consumate în dieta cu castraveți

Smoothie de castraveți
Smoothie de castraveți

Această dietă propune castraveți la fiecare masă, însoțiți de anumite proteine.

Iată o listă a alimentelor permise în dieta castraveților:

  • Legume: castraveți, roșii, spanac, țelină și alte legume în cantități mici
  • Proteine: pui, carne slabă de vită, pește, ouă, iaurt grecesc, brânză de vaci, brânză cheddar
  • Carbohidrați: orez brun, cartofi, pâine integrală
  • Grăsimi: ulei de măsline

Nici în privința băuturilor nu există reguli prea clare, dar cele mai multe versiuni ale dietei recomandă o băutură cu conținut scăzut de calorii, cum ar fi apa sau ceaiul.

Castraveții trebuie să fie incluși la toate mesele. Alimente bogate în proteine, cum ar fi puiul sau ouăle, trebuie adăugate la fiecare fel principal. Alegeți băuturile cu conținut scăzut de calorii, cum ar fi apa sau ceaiul.

Alimente de evitat în dieta cu castraveți

Practic, această dietă nu impune ce alimente sunt de evitat, spune doar că trebuie înlocuite cu castraveți.

Iată și o listă cu restricțiile tipice ale dietei cu castraveți:

  • Fructe: acestea sunt de obicei limitate la smoothie-uri sau bucăți mici.
  • Tehnici de gătit: Deși acestea nu sunt explicate, se preferă gătirea proteinelor la abur sau pe grătar, deoarece reprezintă o metodă cu mai puține calorii în comparație cu prăjirea.
  • Alimente bogate în zahăr: Dulciurile precum bomboanele și deserturile ar trebui să fie evitate.

Niciun aliment nu trebuie exclus în această dietă. Cu toate acestea, alimentele bogate în grăsimi și zahăr sunt de obicei evitate complet.

Dieta cu castraveți - exemplu de meniu / plan pe zile

Se pune accent pe consumul castraveților la fiecare masă.

Ziua 1

Ziua 2

  • Mic dejun: smoothie de castraveți (castraveți amestecați cu un măr verde și spanac)
  • Gustare: 1 castravete și o mână de migdale
  • Prânz: 1 castravete, 1 portocală și câteva felii de brânză
  • Gustare: ceai verde
  • Cina: 1 castravete și brânză de vaci

Ziua 3

  • Mic dejun: pâine prăjită din cereale integrale, castraveți și brânză
  • Gustare: 2 castraveți
  • Pranz: salată de castraveți cu roșii și ulei de măsline
  • Gustare: 1 măr verde
  • Cina: somon la grătar, castraveți și cartofi prăjiți
ATENȚIE!

Dacă urmați această dietă întocmai, cel puțin o săptămână, puteți slăbi câteva kilograme bune. Cu toate acestea, odată ce vă reluați obiceiurile alimentare normale, cel mai probabil, veți pune la loc tot ce ați dat jos. Ca să nu mai vorbim că nu este nici foarte sănătoasă!

În acest sens, dacă doriți să slăbiți, încercați să nu o faceți forțat și să optați pentru un tip de dietă echilibrată, ce vă va ajuta pe termen lung, fără înfometare.

Ce trebuie să mai știi despre dieta cu castraveți

Castravetele ajută la pierderea grăsimii de pe burtă?

Cu doar 45 de calorii, castraveții sunt grozavi pentru un abdomen plat. Acest lucru se datorează faptului că ei conțin până la 96 la sută apă și nu vă veți balona niciodată.

Ce se va întâmpla dacă mănânc castraveți în fiecare zi?

Castraveții conțin magneziu, potasiu și vitamina K. Acești 3 nutrienți sunt vitali pentru buna funcționare a sistemului cardiovascular.

Prin administrarea de magneziu și potasiu poate scădea tensiunea arterială. S-a descoperit că un consum regulat de castraveți scade colesterolul rău și nivelul zahărului din sânge.

De ce nu ar trebui să mâncăm castraveți noaptea?

Conțin un ingredient puternic, numit cucurbitacină, despre care se știe că provoacă probleme de digestie.

Chiar și o mică indigestie poate duce la flatulență sau eructare și nu vă veți putea odihni așa cum ar fi normal.

Puteți să mâncați prea mulți castraveți?

Castravetele este relativ bogat în vitamina K. Consumul prea mare de castraveți ar putea afecta modul în care se coagulează sângele unei persoane.

Persoanele care folosesc warfarină sau medicamente similare pentru subțierea sângelui nu ar trebui să mănânce mai mulți castraveți dintr-o dată fără a consulta un medic în prealabil.

Cu ce nu ar trebui să mâncați castraveți?

De cele mai multe ori, combinația de castraveți și roșii este de evitat pentru că au un mod complet diferit de digestie.

Prin urmare, nu trebuie consumate împreună, deoarece această combinație poate duce la formarea de acid gastric și balonare.

Așadar, dieta cu castraveți este o opțiune, doar dumneavoastră decideți dacă se pliază nevoilor pe care le aveți!