O supa care se poate servi cu panini cu ton.

Ciorbă de fasole ca la mama acasă
Timp total 2 ore și 30 minute

Ingrediente

  • 450g fasole alba, lasata la inmuiat peste noapte
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cepe mari, taiate marunt
  • 2 teline, taiate marunt
  • 2 morcovi mari, taiati marunt
  • 2 rosii mari decojite si taiate marunt
  • 2 lingurite oregano
  • 1 lingurita sare
  • 1/8 lingurita boia
  • piper

Mod de preparare

1. Se scurge fasolea si se gateste, acoperita, intr-o oala mare cu apa, pana cand se inmoaie, aproximativ o ora si jumatate. Se scurg.

2. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mediu. Se gatesc ceapa, telina si morcovii pentru 3 pana la 5 minute. Se adauga apa, fasolea fiarta, rosiile, oregano, sare, boia si piper. Se fierbe la foc mic pana cand legumele sunt fragede, aproximativ 20 de minute. Se gusta si se ajusteaza de condimente.