Dovleceii pane în crustă de pesmet crocant sunt irezistibili. Nu vă puteți opri niciodată doar la unul singur, mai ales atunci când îi serviți cu un delicios sos de usturoi.

Dovlecei pane - rețeta simplă și delicioasă

Vă era poftă de ceva bun, rapid și ușor de făcut? Atunci ați nimerit exact unde trebuie, pentru că această rețetă de dovlecei pane este alegerea ideală pentru voi. O masă pe care o preparați rapid, fără carne și atât de ușor de făcut, încât și un copil o poate reproduce.

Dovleceii pane pot fi făcuți la cuptor sau prăjiți în ulei, sunt la fel de gustoși și ușor de făcut. Dacă alegeți varianta mai light, la cuptor, urmați aceiași pași din rețetă, numai că în loc să-i prăjiți, îi veți pune pe o tavă cu hârtie de copt și îi veți rumeni, pe ambele părți, la cuptor.

Acești dovlecei pane au un exterior perfect crocant, ce sigilează toată aroma naturală a dovleceilor. Mai mult, rămân la fel de crocanți chiar și după ce se răcesc și ajung la temperatura camerei. În plus, dovleceii pane se potrivesc de minune cu un sos Aioli de maioneză cu usturoi.

dovlecei pane în pesmet crocant cu sos aioli de maioneză cu usturoi

Această rețetă poate fi dublată sau chiar triplată cu ușurință, dar nu uitați să faceți și mai mult sos Aioli cu usturoi, pentru a vă ajunge pentru toată cantitatea.

Ingredientele pentru prepararea dovleceilor prăjiți sunt simple. De fapt, puteți utiliza același proces pentru a pregăti în acest mod o varietate mare de legume și chiar pui.

Rețeta de dovlecei pane

Preparare 15 minute
Gătire 15 minute
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 750 de grame de dovlecei, (2 dovelecei medii/mari) tăiați rondele de 1 cm grosime
  • 100 de grame de făină, asezonată cu 1 linguriță de sare și 1/4 linguriță de piper negru
  • 1 linguriță de sare de mare fină
  • 1/4 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 2 ouă, bătute
  • 150 de grame de pesmet Panko
  • ulei de măsline (utilizați un ulei bun pentru prăjit)

Pentru sosul Aioli cu usturoi:

  • 80 grame de maioneză
  • 1 cățel mediu de usturoi, zdrobit sau ras
  • 1/2 lingură de suc de lămâie
  • 1/4 linguriță de sare de mare fină
  • 1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

Cum se fac dovlecei pane

În primul castron, amestecați împreună: 1/2 cană de făină cu 1 linguriță de sare și 1/4 linguriță de piper.

În al doilea castron, bateți două ouă cu o furculiță. În al treilea castron, adăugați 1și 1/2 cană de pesmet Panko.

Trageți complet feliile de dovlecel prin amestecul de făină, eliminând excesul. Apoi, folosiți o furculiță pentru a înmuia dovleceii trecuți prin făină în amestecul de ouă bătute, întorcându-le de pe o parte pe alta pentru a se acoperi complet și lăsați excesul de ou să picure înapoi în bol înainte de a-l trece prin pesmet.

Mutați dovlecelul în bolul cu pesmet și acoperiți-l pe toate părțile. Transferați pe un platou și repetați cu rondele de dovlecel rămase.

Încingeți o tigaie mare, antiaderentă, cu fundul greu, la foc mediu și adăugați ulei (suficient pentru a acoperi cu generozitate fundul). Lăsați uleiul să se încălzească bine, apoi adăugați chipsurile de dovlecei pane într-un singur strat și prăjiți 3 minute pe fiecare parte sau până când se rumenesc pe toate părțile.

Dacă se gătesc prea repede, reduceți focul. Odată ce dovleceii sunt prăjiți, transferați-i pe un platou peste care ați așezat prosoape de hârtie (pentru a se scurge excesul de ulei) și repetați cu dovleceii rămași. Se servesc calzi cu sos Aioli.

Cum se prepară sosul Aioli

Într-un castron mic, puneți maioneza, cățelul de usturoi, sucul de lămâie, sarea și piperul negru. Se amestecă pentru a se combina și se servește.

Cât de sănătos este să mâncăm dovlecei pane

Dovlecelul pane este un fel de mâncare ușor și popular, dar poate vă întrebați dacă este într-adevăr bun pentru sănătatea dumneavoastră. La urma urmei, în general, alimentele prăjite sunt bogate în calorii și grăsimi.

Cu toate acestea, există câteva beneficii ale dovleceilor prăjiți pe care este posibil să nu le cunoașteți. În primul rând, prăjirea poate ajuta de fapt la păstrarea unora dintre nutrienții din dovlecel. Asta înseamnă că puteți obține în continuare vitaminele și mineralele esențiale pentru o sănătate bună, chiar dacă alegeți să consumați dovlecelul prăjit.

De asemenea, există o mulțime de motive bune pentru a adăuga dovlecel în dieta dumneavoastră. Această legumă, cu conținut scăzut de calorii, este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, potasiu și acid folic.

În plus, conține o cantitate bună de fibre, ce sunt importante pentru digestie și pentru sănătatea inimii.