Ficat de porc pane, tras la tigaie cu ceapă, este o rețetă simplă, ce poate fi făcută și savurată în orice seară a săptămânii.

Ficat de porc la tigaie, cu ceapă

Dacă vă place ficatul, atunci veți adora acest mod ușor și delicios de a-l găti. Iar dacă nu sunteți mare fan, încercați această rețetă de ficat de porc cu ceapă și s-ar putea să o repetați.

Profilul nutritiv al ficatului de porc îl face o completare excelentă a dietei keto, carnivoră sau chiar alimentară de zi cu zi. Conținutul său de nutrienți a demonstrat că ficatul de porc oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Deci aceasta este cu siguranță o rețetă sănătoasă!

De ce se pune ficatul în lapte înainte de a-l găti?

Lăsați ficatul într-un vas cu lapte timp de 30-60 de minute. Acesta este un pas important în eliminarea aromei sale amară. Apoi, sărați și piperați generos ficatul și lăsați-l afară, la temperatura camerei, în timp ce pregătiți ingredientele rămase.

Rețeta de ficat de porc la tigaie, cu ceapă

Preparare 40 minute
Gătire 15 minute
Timp total 55 minute

Ingrediente

  • 500 grame de ficat de porc
  • 240 ml de lapte
  • 1 ceapă (curățată)
  • 100 de grame de făină
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • Sare după gust
  • piper după gust

Mod de preparare

Clătiți ficatul și îndepărtați membrana exterioară subțire (dacă există). Tăiați ficatul în felii groase de 0,5 până la 1 cm. Apoi, puneți feliile în lapte timp de 1/2 - 1 oră.

Între timp, tăiați ceapa în rondele și apoi inelele în sferturi.

Într-o tigaie mare, la foc mediu, încălziți 3 linguri de ulei. Trageți feliile de ficat prin făină și rumeniți-le (pentru aproximativ 3 minute pe fiecare parte).

Se asezonează, după gust, cu sare și piper. Adăugați ceapa și gătiți până când aceasta devine moale și translucidă (aproximativ 5 minute). Aveți grijă să nu gătiți prea mult, pentru că ficatul se va întări și va deveni dur.

Serviți cu piure de cartofi sau cu orice altă garnitură preferați.

Beneficiile consumului de ficat de porc

Ficatul de porc este mult mai hrănitor decât o bucată de slănină sau una de șuncă. Este mai bogat în vitaminele B, vitamina A, vitamina D, vitamina K2 și seleniu decât toate celelalte bucăți de carne de porc.

De asemenea, conține mai mult seleniu decât ficatul de vită sau de pui. Seleniul este un mineral ce stimulează tiroida și care joacă un rol important în reglarea imunității.