Ouă Florentine, un preparat care, pe cât de pretențios sună, pe atât de simplu se face. Sunt alegerea perfectă pentru mic dejun sau brunch sau pentru orice masă rapidă.

Ouă Florentine - un mic dejun delicios

Ouăle sunt una dintre cele mai versatile surse de proteine. Le puteți găti într-o mulțime de feluri și sunt o alegere perfectă pentru mic dejun sau brunch sau pentru orice masă rapidă.

Astăzi vă propunem o rețetă de ouă Florentine, adică ouă poșate cu spanac și sos olandez. Un preparat care, pe cât de pretențios sună, pe atât de simplu se face.

Singurul lucru care v-ar putea pune probleme este sosul olandez. Dar, dacă respectați câteva reguli simple, nu aveți cum să dați greș.

Cum faci ouă Florentine

Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 2 gălbenușuri
  • 1 linguriță apă
  • 1/2 linguriță zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • 2 chifle
  • 100 g baby spanac
  • 4 ouă
  • 100 g bacon feliat

Mod de preparare

Pentru sosul olandez, topiți untul și lăsați-l deoparte. Puneți un vas cu apă pe foc și, când începe să fiarbă, puneți gălbenușurile într-un bol deasupra apei care fierbe, fără să atingă nivelul apei.

Alestecați cu un tel, adăugați apa rece și zeama de lămâie și începeți să turnați untul în fir subțire, precum uleiul la maioneză. Amestecați încontinuu până când terminați de încorporat untul.

Dacă sosul dă semne că se coagulează, dați la o parte de pe foc și puneți câteva picături de apă foarte rece pentru a-l repara. Asezonați cu sare și piper și lăsați sosul deoparte, deasupra vasului cu apă, dar cu focul oprit.

Pentru a pregăti spanacul, puneți un vas cu apă și sare pe foc, iar când a fiert, adăugați spanacul. Opriți focul imediat și strecurați spanacul. Acesta trebuie doar opărit, nu fiert, pentru că își va pierde gustul și proprietățile.

Pentru a face ouăle poșate, puneți un vas cu apă la fiert și o lingură de oțet. Când apa fierbe, amestecați cu o lingură pentru a crea un vârtej și puneți oul spart în oală. Fierbeți la foc mic 3 minute. Procedați la fel și cu celelalte ouă, dar gătiți-le pe rând.

Pentru a asambla preparatul, tăiați chiflele pe jumătate și încălziți-le puțin.

Adăugați feliile de bacon peste pâine (baconul poate fi prăjit sau nu), după care un strat de spanac. Urmează oul poșat și câteva linguri de sos olandez deasupra.

Dați preparatul la cuptor, în cuptorul preîncălzit, pentru 1-2 minute, cât să formeze o crustă sosul.

Poftă bună!

Care este diferența dintre ouă Florentine și ouă Benedict?

Ouăle Benedict nu au spanac sotat sub ouăle poșate, dar, în rest, ambele au o brioșă englezească prăjită și sunt acoperite cu sos Olandez.