Hummus cu avocado se prepară rapid și ușor și este o variantă gustoasă a rețetei clasice.

Hummus cu avocado - rețetă de post

O porție de hummus este o alegere delicioasă și sănătoasă în orice moment al zilei, fie că țineți post sau nu. Puteți combina năutul din conservă, gata fiert, cu tot felul de ingrediente, pentru a-i da de fiecare dată alt gust.

Bazat pe rețeta autentică de hummus libanez, acest dip cremos, cu o culoare verde, vibrantă, este delicios, sănătos și potrivit pentru perioada postului.

Hummusul cu avocado este o alegere foarte sănătoasă și gustoasă, care vă asigură o sursă importantă de fibre, carbohidrați și grăsimi sănătoase pentru orice moment al zilei.

Cum se prepară hummusul cu avocado

  1. Puneți năutul din conservă spălat, scurs și uscat într-un robot de bucătărie.
  2. Pasați năutul până când devine o pastă.
  3. Apoi, adăugați toate ingredientele care intră în rețeta de bază de hummus: tahini, suc de lămâie sau lime, usturoi și sare. Puteți adăuga câteva cuburi de gheață pentru a face hummusul gros și cremos.
  4. Amestecați totul timp de 5 minute. Este nevoie de timp pentru crearea unei consistențe foarte netede, așa că aveți răbdare cu acest pas.
  5. Adăugați avocado și coriandrul odată ce hummusul este omogen. Cu cât adăugați mai mult avocado, cu atât culoarea va fi mai vibrantă. De asemenea, puteți adăuga aici condimente, cum ar fi chimen sau ardei.
  6. Amestecați timp de un minut până când nu mai vedeți bucăți de avocado sau coriandru și veți avea un hummus de culoare verde frumos!

Hummus cu avocado - snack-ul perfect pentru o gustare sănătoasă

Hummusul cu avocado este bogat în proteine, bogat în fibre, nu conține lactate și nu conține gluten. Atunci când este combinat cu niște legume proaspete, este un prânz sau un aperitiv grozav, cu un conținut ridicat de vitamine și minerale.

Această rețetă este suficientă pentru 4 porții consistente și fiecare porție are în jur de 300 de calorii. Conține o cantitate bună de proteine și este săracă în grăsimi saturate.

Rețeta de hummus cu avocado

Preparare 15 minute
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 1 conservă de năut (aprox. 425 grame)
  • 2-3 cuburi de gheață
  • 60 ml suc de lămâie
  • 2 linguri de tahini
  • 2 căței de usturoi
  • 3/4 linguriță de sare
  • 2 avocado, fără sâmburi, fără coajă
  • 2 linguri de coriandru sau pătrunjel proaspăt, pentru servire
  • Ardei iute feliat, pentru servire
  • Ulei de măsline extravirgin pentru servire

Mod de preparare

Puneți năutul într-un castron cu apă și frecați-l pentru a-l curăța de pieliță (pas opțional, dar ajută la crearea unei texturi cremoase).

Scurgeți năutul și transferați-l într-un robot de bucătărie. Amestecați până când devine o pudră, răzuind pe margini dacă este nevoie.

În timp ce robotul de bucătărie este în funcțiune, adăugați cuburile de gheață, sucul de lămâie, tahini, cățelul de usturoi și sarea și amestecați timp de aproximativ 5 minute până când se obține o masă omogenă.

În cele din urmă, adăugați avocado și coriandrul și amestecați până când devine omogen și cremos. Gustați și ajustați dacă este necesar, adăugând mai mult suc de lămâie sau sare.

Puneți humusul pe o farfurie sau un bol și neteziți-l cu dosul unei linguri.

Se stropește cu ulei de măsline și se ornează cu coriandru și ardei jalapeño, dacă se dorește. Se servește rece sau la temperatura camerei.

Păstrați-l într-un recipient etanș. Hummusul va rezista aproximativ 2-3 zile în frigider dacă puneți o folie de plastic direct peste el, atingându-l cu folia pentru a ajuta la încetinirea oxidării.

Hummusul cu avocado oxidează?

Da, hummusul cu avocado oxidează. Chiar și cu tot sucul de lămâie, în cele din urmă va deveni maro. Puteți întârzia procesul de oxidare prin sigilarea corespunzătoare pentru a limita cât mai mult posibil contactul cu aerul.

Depozitat corespunzător, de obicei, își păstrează culoarea 2-3 zile.

Trucuri pentru prepararea celui mai bun hummus cu avocado

  • Decojiți pielea de pe năut pentru o textură cât mai fină. Pentru simplifica acest pas, este suficient să înmuiați năutul în apă fierbinte cu o linguriță de bicarbonat de sodiu și apoi sa folosiți ambele mâini pentru a freca pielițele și a le îndepărta. Acest pas nu este necesar, dar creează un hummus de avocado foarte fin.
  • Folosiți un avocado copt, astfel încât să se amestece bine. Ar trebui să nu fie tare și să cedeze puțin atunci când îl presați. Un avocado bine copt va da și o culoare vibrantă hummusului.
  • Apăsați o folie de plastic direct peste humusul de avocado, astfel încât să atingă dip-ul peste tot. Apoi acoperiți-l cu un capac pentru a minimiza oxidarea. Acest lucru ajută mai ales dacă pregătiți acest hummus pentru invitați și sunteți nevoit să-l faceți din timp.
  • Folosiți hummus cumpărat din magazin pentru a face rețeta mai rapidă. Hummusul se poate pregăti cu câteva zile înainte, dar puteți, de asemenea, să folosiți hummus cumpărat din magazin și pur și simplu să adăugați avocado și coriandru/pătrunjel în el într-un blender.

Hummus cu avocado - conbinația care te va cuceri

Hummusul cu avocado este alegerea ideală. Această combinație perfectă între cremozitatea avocado-ului și consistența năutului este o adevărată plăcere pentru papilele gustative.

Hummusul cu avocado este o sursă excelentă de proteine și grăsimi sănătoase, dar și de fibre și vitamine esențiale pentru sănătatea ta. În plus, este ușor de preparat și poate fi servit în diferite moduri - ca aperitiv, sandwich sau dip pentru legume.

În loc să cumperi hummus din magazin, încearcă să îl faci acasă cu ingrediente proaspete și de calitate, astfel încât să poți controla cantitatea de sare și de ulei. În plus, poți experimenta cu diverse arome și condimente pentru a adăuga o notă personală rețetei.

Încearcă această rețetă ușoară de hummus cu avocado și te vei convinge cât de delicioasă poate fi această combinație unică de ingrediente!