Mousse de zmeură, desertul perfect atunci când nu vrei să stai prea mult în bucătărie, dar totuși ai mânca ceva dulce. Se prepară în 15 minute cu doar 4 ingrediente simple.

Mousse de zmeură. Rețeta unui desert simplu și sănătos, fără ouă

Un mousse fin, aerisit, fără ouă, umplut cu frișcă și cu zmeură proaspătă! Fără îndoială este un desert elegant făcut din doar 4 ingrediente, perfect pentru orice ocazie!

Acest mousse de zmeură este savuros, cremos și are o culoare roz frumoasă. Pentru această rețetă se folosește gelatină pentru a o face stabilă, întrucât nu conține ou. Iar în ceea ce privește cele 4 ingrediente, s-ar putea să le aveți deja la îndemână.

Cum se face mousse de zmeură cu doar 4 ingrediente simple

  • zmeură (congelată în extrasezon și proaspătă în sezon)
  • zahăr
  • gelatină
  • frișcă

În primul rând, pentru a face acest mousse de zmeură, începeți prin a face gelatina. Mai exact, turnați gelatina în apă rece, iar aceasta va absorbi toată apa și își va mări volumul. Durează doar câteva minute pentru ca gelatina să fie gata.

În timp ce se face gelatina, punem într-o cratiță mică zmeura, zahărul și puțină apă.

Încălziți fructele de pădure și zahărul până când acestea încep să se descompună. În funcție de tipul de fructe pe care îl utilizați, respectiv fructe de pădure proaspete sau congelate, acest lucru poate dura până la 5 sau 6 minute.

După aceea, turnați amestecul de fructe de pădure într-un blender și amestecați până când devine totul omogen. În acest moment aveți două opțiuni: continuați rețeta cu semințele în compoziție sau folosiți o strecurătoare fină pentru a le îndepărta.

Acest mousse va fi foarte bun dacă eliminați semințele și chiar vă recomandăm să faceți acest lucru. Dacă vă grăbiți însă, nu trebuie să le eliminați, dar vă dați seama că textura va fi diferită, deoarece veți avea câteva lingurițe de semințe de zmeură în mousse.

Odată gata, turnați amestecul de fructe de pădure înapoi în cratiță și adăugați gelatina. Puneti cratita din nou pe foc (mediu spre mediu-mare) până când gelatina se topește. Acest lucru va dura doar 30 de secunde până într-un minut. Asigurați-vă că nu vă îndepărtați de plită pentru că va fierbe foarte repede.

După ce amestecul este gata, lăsați-l deoparte să se răcească. Însă, atenție, nu trebuie să se răcească de tot pentru că se va întări.

Apoi, bateți frisca până când devine tare și nu mai pică de pe blender sau tel. Totuși, aveți grijă să nu o bateți prea mult pentru că se va transforma în unt.

Îmbinați cu grijă amestecul de frișcă și fructe de pădure, iar acesta va căpăta o culoare roz dulce și frumoasă. Amestecul de fructe de pădure va începe să se îngroașe pe măsură ce se răcește, dar ar trebui să se îmbine cu ușurință cu frișca groasă.

De altfel, atunci când se răcește mousse-ul, gelatina va stabiliza amestecul. Nu se va închega instantaneu, dar se va întâmpla, în cele din urmă, pe măsură ce se răcește în frigider.

Rețeta de mousse de zmeură

Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 340 de grame de zmeură proaspătă sau congelată
  • 130 de grame de zahăr
  • 60 ml de apă
  • 360 de grame de smântână pentru frișcă (asigurați-vă că este foarte rece)
  • 1 pachet de gelatină fără aromă, (sau 2 și 1/4 lingurițe) + 60 ml de apă pentru a se închega

Mod de preparare

Se amestecă gelatina în 60 ml apă rece pentru a se închega și se lasă deoparte.

În paralel, într-o cratiță mică, adăugați zmeura, zahărul și 60 ml apă. Se pune pe foc până când fructele se înmoaie și se descompun. Apoi, se folosește un blender și se face totul piure.

Dacă doriți, îndepărtați semințele folosind o strecurătoare. După aceea, puneți compoziția înapoi în cratiță. Adăugați gelatină închegată. Se pune la fiert și se lasă 1 minut, amestecând continuu. Apoi, se ia de pe foc.

Într-un castron mare, se bate frișca până când se vor obține vârfuri tari, dar cu grijă, să nu se transforme în unt, așa cum am explicat mai sus. Odată ce amestecul de fructe de pădure este răcit corespunzător, amestecați totul cu grijă. Se toarnă în vasele de servire sau se răcește și se pune în boluri.

Se dă la rece timp de 4-24 de ore înainte de servire.

Cum se mănâncă mousse-ul de zmeură

Dacă serviți acest mousse de unul singur, îl puteți lăsa să se întărească (se răcește în castron), apoi îl puteți introduce în boluri pentru servit după ce s-a întărit.

Sau mai există varianta de a turna amestecul în vase înainte de a se întări. În acest caz, trebuie spus că, dacă alegeți să puneți compoziția în bolurile de servit înainte de a se întări, acest mousse va avea un aspect mai elegant și mai curat. Dacă îl puneți mai târziu, veți vedea bule de aer la suprafață. Va avea în continuare un gust uimitor pur și simplu, dar nu va arăta la fel de frumos.