Dacă vă plac napolitanele, atunci trebuie să încercați de îndată această rețetă de napolitane cu cremă caramel. Se face rapid și este foarte ușor de preparat. Și cel mai important, nu are nevoie de coacere!

Napolitane cu cremă caramel și nucă

Tot ce trebuie să faceți este să aveți în casă ingredientele necesare, inclusiv un pachet cu foi de napolitane. Apoi, se prepară o cremă de caramel simplă și o glazură de ciocolată, peste care se pot adăuga alune de pădure, nuci sau migdale crocante.

Astfel, cu un minimum de efort vă veți desfăta gustul cu aceste napolitane savuroase!

Dacî vă plac napolitanele trebuie să încercați și aceasă prăjitură cu foi de napolitane și cremă caramel.

Rețeta de napolitane cu cremă caramel

Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 6 foi de napolitană
  • 450 g de zahăr
  • 6 ouă
  • 300 g de nucă măcinată sau 200 grame de alune nesărate, măcinate
  • 250 g de unt (82% grăsime)
  • rom

Mod de preparare

Începeți această rețetă prin a pune într-o cratiță 400 grame de zahăr, pe care îl caramelizați la foc mic, având grijă să nu se ardă. Atunci când zahărul este complet topit şi are o culoare aurie, adăugați untul tăiat în cubulețe și amestecați până se omogenizează.

Într-un alt bol, mixați ouăle cu 50 de grame de zahăr și adăugați-le treptat peste amestecul fierbinte, amestecând continuu pentru a nu se lipi și pentru ca ouăle să nu se gătească. Ar fi bine dacă v-ar ajuta cineva la acest pas.

Așadar, continuați să amestecați cu telul până se îngroașă crema de caramel, iar în momentul în care este gata, o luați de pe foc și adăugați nucile mărunțite și puțin rom.

Pe masa de lucru sau pe un platou mare, așezați prima foaie de napolitană cu găurile mai mari deasupra şi puneți umplutura, dar aveți grijă să o întindeți bine. Adăugați a doua foaie și repetați procedeul și tot așa până la final. Încheiați acest proces cu o foaie de napolitană deasupra.

Înveliți totul într-o folie de plastic, așezați peste napolitană un tocător sau un obiect plat greu deasupra și dați-o la frigider pentru cel puțin 4-5 ore (ar fi bine să stea toată noaptea).

Atunci când vreți să o serviți, o puteți tăia romburi sau pătrățele și o puteți orna cu zahăr pudră sau cacao.

Sfaturi utile pentru prepararea cremei de caramel

Așa cum v-ați dat seama este un desert simplu de preparat, însă trebuie să acordați o atenție sporită cremei de caramel:

  • lăsați puțin zahărul să se topească înainte de a începe să amestecați pentru a nu-i mări durata de caramelizare
  • folosiți o crăticioară cu pereți înalți și o spatulă mai lungă pentru a amesteca zahărul caramelizat
  • folosiți mănuși de bucătărie pentru a nu vă frige când amestecați și încercați să stați mai la distanță atunci când adăugați restul ingredientelor