O rețetă ultraușoară de păstrăv la cuptor, în folie de aluminiu, cu lămâie și usturoi, pentru care aveți nevoie de doar 4 ingrediente și care este gata în mai puțin de 25 de minute.

Păstrăv în folie, la cuptor, cu lămâie și usturoi. Cu doar 4 ingrediente și mai puțin de 25 de minute

Este o rețetă săracă în carbohidrați, nu conține gluten și este varianta perfectă pentru mesele din timpul săptămânii când nu aveți foarte mult timp la dispoziție.

Ingrediente de care aveți nevoie pentru a găti păstrăvul în folie

  • File de păstrăv - încercați să găsiți un păstrăv de calitate. Dacă îl cumpărați proaspăt, verificați dacă are solzii lucioși și carnea fermă. În cazul fileurilor congelate, verificați să nu existe margini uscate.
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat - după gust
  • Unt - puteți folosi ghee sau ulei de măsline dacă mergeți pe dietele Paleo sau Whole30. Asigurați-vă că folosiți unt nesărat.
  • Usturoi – proaspăt, tocat mărunt. Dacă nu aveți usturoi proaspăt puteți folosi praf de usturoi, deși cel proaspăt este mult mai aromat.
  • Mărar - ne place să folosim mărar proaspăt, dar puteți schimba cu un alt tip de verdeață dacă nu sunteți un fan al mărarului.
  • Felii de lămâie - când peștele este gata, puneți deasupra câteva felii de lămâie înainte de a-l servi. Sau îl puteți stropi cu suc proaspăt de lămâie.

Ce ierburi să folosiți pentru rețeta de păstrăv în folie

Ceea ce ne place la această rețetă este că merge bine cu o mulțime de ierburi diferite, cum ar fi pătrunjel proaspăt, cimbru, mărar și oregano.

Puteți folosi fie ierburi uscate, fie proaspete. Și, nu uitați să asezonați bine cu sare, piper negru și puțină paprika / boia sau piper roșu măcinat pentru a da mai multă savoare fileului de pește.

Se îndepărtează pielea păstrăvului înainte de a-l găti în folie?

Nu este nevoie să îndepărtați pielea înainte de a-l găti! Pielea devine foarte crocantă și este atât de gustoasă! Doar asigurați-vă că îndepărtați toți solzii dacă optați pentru păstrăv proaspăt.

Cum se prepară păstrăvul în folie, la cuptor, cu lămâie și usturoi?

Preparare 5 minute
Gătire 15 minute
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 500 g de file de păstrăv
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • 2 linguri de unt topit (puteți folosi ghee dacă urmați Paleo sau Whole30)
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 1 linguriță de mărar tocat mărunt (opțional)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 190°C.

Tăiați o bucată de folie de aluminiu suficient de mare pentru a înveli foarte bine fileul de păstrăv.

Apoi, acoperiți foaia de copt cu folia de aluminiu și așezați fileul de păstrăv în centru.

Uscați peștele cu un prosop de hârtie. Condimentați păstrăvul cu ierburile preferate cum ar fi pătrunjel, mărar sau oregano. Și, bineînțeles, să nu uităm de sare, piper negru, puțin usturoi și piper roșu zdrobit.

Pentru mai multă savoare și pentru a evita ca peștele să se usuce, topiți puțin unt în cuptorul cu microunde sau pe aragaz și turnați-l peste păstrăv până când este acoperit uniform.

Îndoiți părțile laterale ale foliei peste păstrăv și acoperiți-l complet. Coaceți la cuptor timp de aproximativ 13 minute sau până când peștele se pătrunde ușor cu o furculiță. Timpul de gătire va depinde de mărimea fileului de păstrăv.

Apoi, deschideți folia de aluminiu și rumeniți-l la cuptor timp de 3 minute.

Cum știți când păstrăvul este complet gătit

La fel ca somonul, păstrăvul este gătit complet odată ce a atins o temperatură internă de 63°C în partea cea mai groasă.

Dacă nu aveți un termometru pentru carne, puteți folosi o furculiță pentru a verifica dacă peștele este gătit. Dacă se pătrunde ușor și carnea se separă, atunci este gata.

Trucuri pentru cel mai bun păstrăv în folie

Păstrăv în folie de aluminiu

Se poate folosi hârtie de copt în loc de folie de aluminiu pentru împacheta peștele.

Prepararea păstrăvului în folie de aluminiu ajută peștele să se gătească perfect. În timp ce se coace, se formează sucuri delicioase care se toarnă peste păstrăvul gătit, înainte de servire.

Alte ingrediente pe care le puteți lua în considerare sunt ceapa sau frunzele verzi (cum ar fi spanacul). Dacă aveți un păstrăv întreg sau fileuri mari de pește puteți folosi în continuare metoda noastră, dar timpul de gătire va fi mai mare.

Cu ce tip de pește se pot înlocui fileurile de păstrăv în această rețetă

Dacă păstrăvul nu este un pește ușor de găsit în zona dumneavoastră, îl puteți înlocui cu diferite tipuri de pește, cum ar fi codul sau somonul.

Cum păstrăm resturile de păstrăv rămase

Depozitare

Transferați păstrăvul rămas într-un recipient de sticlă etanș și păstrați-l la frigider timp de 3-4 zile.

Reîncălzire

Pentru rezultate optime, încălziți resturile într-o tigaie pe aragaz sau timp de câteva minute în cuptor, astfel încât păstrăvul să rămână crocant. De asemenea, îl puteți încălzi în cuptorul cu microunde împreună cu unele garnituri pentru o masă completă.

Garnituri pentru păstrăvul în folie, la cuptor

Beneficiile consumului de păstrăv

Păstrăvul este un pește care conține o cantitate mare de proteine de calitate și este, de asemenea, plin de acizi grași omega 3. Mai mult, are un conținut scăzut de mercur, ceea ce îl face un aliment sigur.

Calorii și valori nutriționale

Din această rețetă ies 4 porții. O porție de păstrăv în folie, la cuptor, cu lămâie și usturoi are 195 calorii.

  • Calorii

    195kcal

  • Proteine

    24g

  • Carbohidrați

    2g

  • Grăsimi

    10g

  • Grăsimi saturate

    4g

  • Sodiu

    85mg

  • Potasiu

    660mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.