Pieptul de pui poate fi gătit și savurat într-o mulțime de feluri. La cuptor, la grătar, prăjit, cu sau fără sosuri etc. Dar una dintre cele mai gustoase modalități de a găti pieptul de pui este să-l umpleți cu legume. 

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una de inspirație grecească, delicioasă, sănătoasă și ușor de făcut. Este vorba despre piept de pui umplut cu felii de legume și gratinat la cuptor. Datorită sucurilor din legume, pieptul va rămâne suculent și aromat, nu își va pierde gustul și nu se va usca în cuptor. 

Piept de pui umplut cu legume, în stil grecesc
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 3 lingurițe ulei de măsline
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 2 căței de usturoi
  • pătrunjel verde
  • oregano
  • sare
  • piper
  • 4 bucăți piept de pui
  • 1 zucchini
  • 2 roșii
  • 1 ceapă roșie
  • 200 g brânză feta
  • 100 g mozzarella

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Faceți 4-5 tăieturi în fiecare bucată de piept de pui, dar nu duceți cuțitul până jos. Pieptul de pui trebuie să fie doar crestat, astfel încât să se formeze niște buzunărașe.

Amestecați uleiul cu sare, piper, usturoiul zdrobit și zeamă de lămâie. Ungeți fiecare bucată de piept cu acest amestec, asigurându-vă că acesta ajunge și în tăieturile făcute anterior.

Tăiați legumele în felii foarte subțiri. Umpleți buzunărașele pieptului de pui cu felii de zucchini, roșii și ceapă. La final, presărați puțin oregano uscat.

Puneți bucățile de piept de pui pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și stropiți cu puțin ulei de măsline. Dați la cuptor pentru 20 de minute. După acest timp, presărați cubulețe de brânză feta și mozzarella dată pe răzătoare și mai dați la cuptor pentru 15 minute sau până când brânza s-a gratinat. Presărați pătrunjel proaspăt tocat și serviți.

Poftă bună!