Ingrediente
- 6-8 linguri de ulei de masline
- 2 vinete
- 2 ardei grasi rosii
- 2 feniculi
- 1kg dovlecei
- 2 cepe
- 4 catei de usturoi
- 400-500g rosii, decojite
- 500g pasta de tomate
- marar
Mod de preparare
1. Se incalzesc 3 linguri de ulei intr-o tigaie, la foc mediu, apoi se prajesc vinetele taiate felii timp de 4 minute, pe ambele parti. Se scot si se pun deoparte. Se adauga 2 linguri de ulei si ardeii, apoi se prajesc timp de cateva minute, pana cand devin usor maronii. Se scot si se lasa deoparte. Se adauga 1 lingura de ulei daca este necesar, si se pun cu feniculii si dovleceii. Se prajesc timp de 3-4 minute. Se scot si se pun deoparte.2. Se adauga uleiul ramas si ceapa si se caleste timp de 8-10 minute, pana cand se rumeneste usor. Se adauga usturoiul si se lasa pe foc timp de 1 minut. Se adauga toate legumele in tigaie, se pun rosiile si pasta de tomate si se condimenteaza. Se acopera si se fierbe timp de 25-30 minute, amestecand periodic, pana cand toate legumele sunt fragede si sosul se reduce si este usor ingroșat. Se adauga marar si se asezoneaza dupa gust.