Salata de ciuperci cu maioneză este plină de vitamine și nutrienți, se prepară în doar 15 minute si este ideală ca gustare, aperitiv sau masă în sine.

Salată de ciuperci cu maioneză și usturoi

Ciupercile sunt unele dintre cele mai sănătoase și mai versatile legume. Sunt pline de vitamine și nutrienți, o sursă excelentă de proteine vegetale și pot fi gătite în atât de multe feluri, încât nu ai cu să te plictisești de gustul lor.

Salata de ciuperci cu maioneză este una dintre salatele noastre preferate, ideală ca gustare, aperitiv sau masă în sine. O puteți face oricând, în 15 minute, cu un minim de efort și de resurse. Dacă vreți să o preparați în varianta de post, puteți folosi maioneză vegetală și să renunțați la smântână.

Puteți încerca rețeta și cu ciuperci proaspete sau opărite, însă cea mai simplă și mai comună variantă este cu ciuperci la conservă.

Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 400 ciuperci la conservă
  • sare
  • piper
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 linguri smântână
  • 2 linguri maioneză
  • 1 linguriță muștar
  • mărar proaspăt (opțional)

Mod de preparare

Scurgeți bine ciupercile de saramură și clătiți-le sub un jet de apă rece. Tocați mărunt ciupercile și puneți-le într-o strecurătoare cât timp vă ocupați de restul ingredientelor.

Zdrobiți usturoiul și preparați maioneza din două gălbenușuri crude și unul fiert și 150 ml de ulei.

Amestecați toate ingredientele, asezonați cu sare și piper și gustați. După gust, puteți pune mai multă maioneză sau mai multă smântână și chiar și câteva picături de zeamă de lămâie.

Ornați cu mărar proaspăt tocat, lăsați la frigider o oră, după care puteți servi cu pâine proaspătă sau prăjită.

Poftă bună!