Această salată cu somon afumat este masa rapidă ideală: nu necesită gătit! Este proaspătă, sănătoasă și plină de arome.

Salată cu somon afumat

Cumva tindem să uităm de magia somonului afumat în cazul meselor rapide, așa că remediem situația cu această rețetă. Este genul de masă salvatoare pe care o poți pregăti în timp ce copiii țipă sau când nu ai energie să te gândești prea mult.

Pregătiți o vinegretă de casă cu ceapă verde

Vedeta acestei salate, în afară de somonul în sine, este dressingul! Această vinegretă de casă se prepară rapid și are o aromă picantă perfectă. Conține ceapă verde, care are o aromă delicată și este unul dintre ingredientele noastre preferate atunci când vine vorba de dressingurile pentru salată! Iată ce trebuie să știți despre dressing:

Adăugați uleiul de măsline treptat pentru a obține emulsia perfectă. Noi îl încorporăm lingură cu lingură. Muștarul Dijon este, de asemenea, o componentă cheie pentru o consistență cremoasă.

Dressingul se păstrează până la 2 săptămâni. Se poate solidifica în frigider din cauza uleiului, așa că aduceți-l la temperatura camerei înainte de a-l servi.

Bineînțeles, puteți folosi orice alt tip de dressing vă place pentru această salată. Calitatea influențează foarte mult aromele finale. Așa că, dacă folosiți unul cumpărat din magazin, asigurați-vă că este de cea mai bună calitate!

Rețeta de salată cu somon afumat

Preparare 15 minute
Timp total 15 minute

Ingrediente

Pentru salată

  • Mix de salată verde
  • 200 de grame de somon afumat
  • 4 până la 6 crenguțe mari de mărar proaspăt, rupte în bucăți
  • 100 de grame de brânză de capră
  • felii de ceapă roșie (aproximativ 15 grame)
  • Semințe de susan

Pentru dressing

  • 2 linguri de oțet de vin alb
  • 1 lingură de muștar Dijon
  • 1 linguriță de miere
  • 1/4 linguriță de sare kosher
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 6 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de ceapă verde tocată mărunt

Mod de preparare

Pregătiți dressingul:

Într-un bol mediu, bateți oțetul, muștarul Dijon, mierea, sarea kosher și piperul negru proaspăt măcinat. Încorporați uleiul de măsline cu ajutorul unui mixer, câte o lingură, până când se formează o emulsie cremoasă. Încorporați ceapa verde. Se păstrează la frigider și se aduce la temperatura camerei înainte de servire (se păstrează cel puțin 2 săptămâni).

Se prepară salata de somon afumat:

Așezați verdețurile pe o farfurie. Adăugați bucățile de somon afumat, mărarul, bucățile de brânză de capră și ceapa roșie feliată. Se stropește cu dressing și se servește.

Ingrediente opționale

Această salată de somon afumat se poate personaliza, în funcție de ceea ce aveți la îndemână în frigider. Câteva idei care ar merge bine:

  • Roșii
  • Castraveți
  • Ridichi
  • Semințe de susan
  • Migdale, nuci, nuci pecan sau alune de pădure

Este, totuși, sănătoasă salata de somon afumat?

Somonul este unul dintre cele mai bune superalimente, iar cel afumat oferă toate aceste beneficii nutriționale.

Este o sursă excelentă de acizi grași omega-3, care pot atenua inflamațiile, pot păstra funcția și structura creierului și pot reduce trigliceridele. Acizii grași omega-3 ajută, de asemenea, la prevenirea bolilor de inimă prin echilibrarea acizilor grași omega-6 din sânge.

Singurul dezavantaj este că somonul afumat este relativ bogat în sodiu, așa că ar trebui savurat ocazional. Dacă aveți tensiune arterială ridicată sau urmați o dietă săracă în sodiu, ar trebui să limitați consumul. Pentru majoritatea oamenilor, totuși, somonul afumat poate fi consumat în siguranță de două ori pe săptămână.