Timp total 3 ore și 30 minute

Ingrediente

  • "Sherkasieh" este o mancare festiva care se serveste in ocazii deosebite.
  • In anul 1878 imperiul otoman a stabilit o colonie de circhizi in Amman ei s-au integrat societatii ammanite si au adus cu ei obiceiuri culinare care au fost apreciate de comunitatea araba.
  • "Sherkasieh" se serveste pe tavi mari am fotografiat aceasta mancare asa cum am pregatit-o eu cand am avut musafiri.
  • Pentru pui
  • -1 pui taiat in sferturi
  • -2 lingurite ulei de masline
  • -2 cepe mici taiate marunt
  • -4-5 catei de usturoi zdrobit cu sare( ca pentru mujdei)
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -1-4 lingurita sofran
  • -1 baton de scortisoara
  • -1/3 cana de faina
  • -1 lingurita piper de Aleppo
  • -1/4 lingurita condiment All spice
  • -2 cani de nuca
  • -1 lingura suc de lamaie
  • Pentru orez
  • -3 pahare de orez Basmati
  • -3 linguri de unt sau margarina de palmier Al Gazzal
  • -1/2 cana ardei verde taiat julien
  • -1/2 cana de ardei rosu taiat julien
  • -1/2 cana morcovi taiati marunt
  • -1 conserva de boabe de porumb
  • -1/2 pahar mazare congelata
  • -4 pahare de supa de pui
  • -1/4 lingurita oregano
  • -1/2 de ceapa taiata marunt
  • -1 lingurita de sare
  • -1/4 lingurita de sofran
  • -1/4 lingurita piper proaspat macinat
  • -1 mana de patrunjel verde taiat marunt pentru d'ecor
  • -1/2 cana seminte de pin ("snobar")
  • -1/2 cana seminte de migdale jumatati