Timp total 3 ore și 30 minute
Ingrediente
- "Sherkasieh" este o mancare festiva care se serveste in ocazii deosebite.
- In anul 1878 imperiul otoman a stabilit o colonie de circhizi in Amman ei s-au integrat societatii ammanite si au adus cu ei obiceiuri culinare care au fost apreciate de comunitatea araba.
- "Sherkasieh" se serveste pe tavi mari am fotografiat aceasta mancare asa cum am pregatit-o eu cand am avut musafiri.
- Pentru pui
- -1 pui taiat in sferturi
- -2 lingurite ulei de masline
- -2 cepe mici taiate marunt
- -4-5 catei de usturoi zdrobit cu sare( ca pentru mujdei)
- -sare dupa gust
- -piper proaspat macinat dupa gust
- -1-4 lingurita sofran
- -1 baton de scortisoara
- -1/3 cana de faina
- -1 lingurita piper de Aleppo
- -1/4 lingurita condiment All spice
- -2 cani de nuca
- -1 lingura suc de lamaie
- Pentru orez
- -3 pahare de orez Basmati
- -3 linguri de unt sau margarina de palmier Al Gazzal
- -1/2 cana ardei verde taiat julien
- -1/2 cana de ardei rosu taiat julien
- -1/2 cana morcovi taiati marunt
- -1 conserva de boabe de porumb
- -1/2 pahar mazare congelata
- -4 pahare de supa de pui
- -1/4 lingurita oregano
- -1/2 de ceapa taiata marunt
- -1 lingurita de sare
- -1/4 lingurita de sofran
- -1/4 lingurita piper proaspat macinat
- -1 mana de patrunjel verde taiat marunt pentru d'ecor
- -1/2 cana seminte de pin ("snobar")
- -1/2 cana seminte de migdale jumatati