Sote de ciuperci este foarte ușor de făcut și nu are nevoie de multe ingrediente. În doar 15 minute ai o garnitură gustoasă și foarte aromată.

Sote de ciuperci - cea mai simplă rețetă

Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine vegetale, sunt delicioase, versatile și pot fi incluse într-o mulțime de rețete și feluri de mâncare, de la cele mai simple până la unele mai complicate. Cu atât mai mult cu cât există atâtea sortimente de ciuperci, pentru toate gusturile și toate buzunarele.

Una dintre cele mai simple și gustoase metode de a găti ciupercile este sote-ul. Potrivit pe post de garnitură, dar și ca masă în sine, sote-ul de ciuperci este ușor de făcut și nu are nevoie de multe ingrediente, ci doar de puțină atenție pentru ca ciupercile să își păstreze textura și aroma.

Cum se prepară sote-ul de ciuperci

Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 500 g ciuperci
  • 3 linguri unt
  • sare
  • piper
  • 2 căței de usturoi
  • pătrunjel
  • 1 lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare

Puteți folosi orice fel de ciuperci vă plac, de la banalele champignon până la sortimente exotice. Spălați și curățați ciupercile, apoi tăiați-le felii.

Puneți untul într-o tigaie pe foc și tocați mărunt usturoiul. Când untul s-a topit, înainte să înceapă să sfârâie, adăugați usturoiul și ciupercile. Amestecați cu o lingură de lemn, astfel încât ciupercile să fie acoperite de unt.

Asezonați cu sare și piper și sotați la foc mare, amestecând din când în când cu lingura sau prin mișcarea tigăii. Focul trebuie să fie mare pentru ca apa pe care și-o lasă ciupercile să se evapore rapid. Vrem să sotăm ciupercile, nu să le înăbușim. Lichidul trebuie să se evapore, iar ciupercile să fie rumenite și să își păstreze textura, nu să se înmoaie ca atunci când sunt fierte.

Când ciupercile s-au rumenit, opriți focul și adăugați zeama de lămâie și pătrunjelul tocat fin. Serviți sote-ul de ciuperci pe post de garnitură sau în orice combinație vă place.

Poftă bună!