Această supă de conopidă coaptă este aromată și cremoasă, cu note caramelizate și cu o aromă mai puternică pe măsură ce conopida se gătește în cuptor.

Supă cremă de conopidă coaptă. Are puține calorii și este sănătoasă

Știm că supă de conopidă s-ar putea să nu sune prea atrăgător dacă nu ați mai mâncat până acum. Dar credeți-ne, poate fi delicioasă!

Pentru această supă aveți nevoie de ingrediente de bază, dar aroma este uimitoare. Dacă aveți o conopidă în frigider, probabil că aveți tot ce vă mai trebuie.

Este acompaniamentul perfect pentru salate și sandvișuri. Această supă tradițională de conopidă se va potrivi cu aproape toate aromele de toamnă sau de iarnă, inclusiv cu dovleacul, varza de Bruxelles și verdețuri precum rucola și kale. Vă va încălzi fără să vă dea senzația că v-ați umflat!

Preparatul se poate congela. Dacă respectați cantitățile noastre, veți avea aproximativ 4 boluri medii de supă, dar dacă nu o mâncați pe toată, pur și simplu congelați-o!

Această supă cremoasă este compatibilă cu dietele de slăbit rapid și nu conține gluten.

Cum să faceți cea mai bună supă de conopidă

În această supă cremoasă veți găsi un gust irezistibil de conopidă coaptă, cu note caramelizate și cu o aromă mai puternică pe măsură ce se gătește în cuptor.

Odată ce conopida este aproape gata, se sotează ceapa, apoi se adaugă usturoiul și supa de legume. Apoi, adăugați conopida coaptă și fierbeți amestecul pe aragaz timp de aproximativ 20 de minute pentru a contopi aromele.

Se transferă conținutul vasului într-un blender și se adaugă untul. Untul este o modalitate ușoară de a adăuga aromă și o textură foarte cremoasă, fără smântână. Dacă sunteți ca mine, aveți întotdeauna unt în frigider, dar rareori smântână!

Din fericire, ingredientele folosite aici sunt destul de moi, astfel încât chiar și un blender ieftin ar trebui să funcționeze bine.

Folosim cantități mici și subtile de nucșoară și suc de lămâie în această rețetă. Nu se simt foarte clar atunci când mâncați supa, dar îi dau o aromă incredibilă.

Noi ornăm supa cu pătrunjel proaspăt, ceapă verde și arpagic. Și pentru că nu am putut alege una singură, vă sfătuim să folosiți ce aveți la îndemână!

Rețeta de supă cremă de conopidă coaptă

Preparare 20 minute
Gătire 55 minute
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

  • 1 căpățână mare de conopidă (aproximativ 1 kg), tăiată în buchețele
  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • Sare de mare fină
  • 1 ceapă roșie medie, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, presați sau tocați mărunt
  • 1 litru de supă de legume
  • 2 linguri de unt nesărat
  • 1 lingură de suc proaspăt de lămâie, sau mai mult dacă este nevoie
  • 1/4 linguriță de nucșoară măcinată

Pentru decor:

  • 2 linguri de pătrunjel proaspăt, cepșoară și/sau ceapă verde tocate fin

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 220 de grade C. Dacă doriți, tapetați o tavă cu hârtie de copt pentru o curățare ușoară.

Pe foaia de copt, puneți conopida cu 2 linguri de ulei de măsline până când este ușor și uniform acoperită de ulei. Aranjați conopida într-un singur strat și presărați ușor cu sare. Coaceți la cuptor până când conopida este fragedă și rumenită pe margini, între 25 și 35 de minute, amestecând la jumătatea timpului de gătire.

După ce conopida este aproape gata, într-un cuptor olandez sau într-o oală de supă, încălziți restul de 1 lingură de ulei de măsline la foc mediu. Adăugați ceapa și 1/4 linguriță de sare. Gătiți, amestecând din când în când, până când ceapa se înmoaie și devine translucidă, între 5 și 7 minute.

Adăugați usturoiul și gătiți, amestecând constant, până când se parfumează, aproximativ 30 de secunde, apoi adăugați supa.

Transferați conopida rămasă în oală. Măriți focul și dați amestecul în fiert, apoi reduceți focul și lăsați supa să fiarbă încet. Gătiți, amestecând din când în când, timp de 20 de minute, pentru a da timp aromelor să se contopească.

După ce supa este gata, îndepărtați oala de pe foc și lăsați-o să se răcească pentru câteva minute. Apoi, transferați cu grijă supa fierbinte într-un blender și pasați supa în mai multe tranșe dacă este necesar.

Adăugați untul și amestecați până la omogenizare. Adăugați sucul de lămâie și nucșoara și amestecați din nou. Adăugați sare suplimentară, după gust. Această supă are un gust uimitor odată ce este sărată corespunzător! Puteți, de asemenea, folosi un pic mai mult suc de lămâie, dacă are nevoie de mai multă savoare. Amestecați din nou.

Acoperiți bolurile de supă cu un strop de pătrunjel tocat, ceapă verde și/sau cepșoară. Această supă se păstrează bine la frigider, acoperită, timp de aproximativ patru zile, sau timp de câteva luni în congelator.

Beneficiile supei de conopidă

Conopida coaptă este o modalitate delicioasă de a adăuga mai multă aromă și complexitate supelor și salatelor. Combinată cu un amestec încântător de condimente, inclusiv usturoi și nucșoară, această supă de conopidă are un gust asemănător cu piureul de cartofi dulci.

Conopida este o sursă excelentă de substanțe nutritive, cum ar fi vitaminele C, B6, K și, surprinzător, de proteine, cu 11 grame de proteine per căpățână medie.

Conopida poate că nu este cea apetisantă legumă, dar fiind densă în nutrienți cu siguranță nu trebuie evitată într-o dietă echilibrată. Această supă de conopidă este plină de antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi. De asemenea, conține o cantitate mare de fibre, care ajută la curățarea tractului digestiv.

Usturoiul este o legumă foarte versatilă, cu beneficii care variază de la proprietățile sale medicinale și antibacteriene până la a ne ajuta să ne vindecăm pielea datorită antioxidanților pe care îi conține.

Usturoiul este excelent pentru a ajuta la stimularea sistemului imunitar și pentru a lupta împotriva răcelii, ceea ce îl face o modalitate puternică și aromată de a condimenta orice masă sărată.