Supă cremă de dovleac, delicioasă, fină și hrănitoare. Este aromată și parfumată și se face ușor. Vezi ingredientele și pașii de preparare.

Supă cremă de dovleac

În rândurile de mai jos, vei descoperi o rețetă de supă de dovleac clasică, ușoară, făcută din dovleac proaspăt, care se și prepară foarte rapid. Sățioasă, cremoasă și plină de aromă, aceasta este rețeta de supă de dovleac pe care o vei face acum și pentru totdeauna!

Unele rețete ar trebui păstrate simple așa cum a vrut natura să fie, iar supa de dovleac este unul dintre acele feluri de mâncare. Aroma naturală a dovleacului este suficient de bună încât aveți nevoie de foarte puțin pentru a face o supă gustoasă, cremoasă și plină de aromă.

Ce ingrediente se folosesc la supa de dovleac

Pentru a prepara această rețetă de supă de dovleac, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • Dovleac – Curățat și tăiat în bucăți mari
  • Ceapă și usturoi – ingredientele secrete care adaugă un plus de aromă supei
  • Supă de legume și apă - pentru o supă de dovleac mai gustoasă, nu sări peste supa de legume
  • Lapte sau smântână – de adăugat la final în compoziție. Ingrediente opționale dar care o fac mai gustoasă, nu au legătură cu consistența, aceasta fiind dată, de fapt, de dovleac.

Cum se prepară supa cremă de dovleac

  1. Pune într-o oală dovleacul decojit, ceapa, usturoiul, bulionul/bulionul și apa
  2. Se fierbe rapid timp de 15 minute până când dovleacul este foarte fraged
  3. Folosește un blender vertical sau transferă într-un robot de bucătărie penru a omogeniza compoziția
  4. Pune sare și piper, după gust, apoi adaugă laptele sau smântâna

Rețeta de supă cremă de dovleac

Preparare 5 minute
Gătire 10 minute
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 1,2 kg dovleac, greutate înainte de a decoji
  • 1 ceapă, feliată (albă, maro, galbenă)
  • 2 căței de usturoi, curățați și întregi
  • 750 ml supă de legume sau pui, cu conținut scăzut de sodiu (cub knorr sau maggi)
  • 250 de mililitri de apă
  • Sare și piper, după gust

Mod de preparare

Tăiați dovleacul și îndepărtați semințele. Tăiați în bucăți de patru centimetri.

Puneți dovleacul, ceapa, usturoiul, supa de legume și apa într-o oală - lichidul nu va acoperi complet tot dovleacul. Se aduce la fierbere, neacoperit, apoi se reduce focul și se lasă să fiarbă rapid până când dovleacul este fraged (verificați cu cuțitul pentru unt) – ar trebui să dureze aproximativ 10 minute.

Luați de pe foc și folosiți un blender pentru a omogeniza compoziția.

Adaugă sare și piper, în funcție de propriile preferințe, adaugă smântâna în timp ce amesteci. Nu pune niciodată smântâna în timp ce oala este încă pe foc, se va tăia.

Se pune supa în boluri, se stropește peste puțină smântână, se presară cu piper și pătrunjel, dacă se dorește și se serveste cu pâine prăjită.

Beneficiile supei de dovleac

Supa de dovleac este o sursă importantă de vitamine și alți nutrienți. Este bogată în vitamina A, care ajută la îmbunătățirea sănătății ochilor. Are un conținut scăzut de calorii, deci are beneficii mari în pierderea în greutate, menținând în același timp senzația de sațietate mai mult timp.

Supa de dovleac nu este doar o opțiune minunată pentru oricine luptă împotriva indigestiei și a infecțiilor stomacale, ci și pentru cei care urmează o cură de slăbire.

Este un preparat ușor de digerat, are un conținut scăzut de calorii, este sursă de energie și poate ajuta la procesul de echilibrare a electroliților după o zi obositoare.

Beneficii pentru sănătate

  • Dovleacul este bogat în fibre
  • Ajută la stabilizarea tensiunii arteriale
  • Poate reduce riscul apariției unor forme de cancer
  • Are rol în combaterea diabetului
  • Ajută la întărirea sistemului imunitar

Calorii și valori nutriționale

O porție (aprox. 500 grame) de supă cremă de dovleac are 190 calorii.

  • Calorii

    190kcal

  • Proteine

    39g

  • Carbohidrați

    22g

  • Zaharuri

    9g

  • Fibre

    1g

  • Grăsimi

    11g

  • Grăsimi saturate

    6g

  • Sodiu

    725mg

  • Potasiu

    910mg

  • Calciu

    80mg

  • Fier

    2mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.