Chiar dacă mazărea verde este cea mai populară, trebuie să știți că și mazărea galbenă este foarte gustoasă, hrănitoare și merită să fie inclusă în alimentație. Spre deosebire de cea verde, mazărea galbenă se găsește mai degrabă în varianta uscată decât proapătă și nu trebuie să o confundăm cu lintea. Este ceva mai mare ca dimensiune și mai deschisă la culoare decât lintea. Astăzi vă propunem o rețetă de supă cremă de mazăre galbenă, ușoară și sănătoasă, pe care o puteți savura cu bacon prăjit sau simplă. 

Supă cremă de mazăre galbenă
Timp total 45 minute

Ingrediente

300 g mazăre galbenă decorticată 1 litru supă de legume sau apă 1 ceapă 1 morcov 1/2 țelină 2 foi de dafin sare piper 1 linguriță chimion 3 linguri ulei de măsline unt (opțional) bacon (opțional) verdeață

Mod de preparare

Pentru început, puneți mazărea să se hidrateze în apă rece. Lăsați-o așa 20-30 de minute.

Între timp, tocați mărunt ceapa și țelina și dați morcovul pe răzătoare. Puneți legumele la călit în câteva linguri de ulei, până când acestea se înmoaie. Adăugați sare, piper și mazărea galbenă scursă de apa în care a stat.

Amestecați și turnați supa de legume sau apa fierbinte. Acum este momentul să puneți și foile de dafin. Lăsați să fiarbă 30-40 de minute, sau până când mazărea este complet fiartă.

La final, adăugați chimionul și potriviți de sare și piper. Opriți focul, scoateți frunzele de dafin și, după ce supa s-a răcit puțin, o puteți pasa cu ajutorul unui blender. Cât timp este încă fierbinte, adăugați un cubuleț generos de unt. Acesta va oferi cremozitate supei.

Serviți supa cu verdeață proaspătă și cu bacon prăjit deasupra. Dacă țineți post, renunțați la bacon și la unt.

Poftă bună!