O supa de sezon, potrivita pentru serile reci de toamna.

Supa De Dovleac Cu Parmezan
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 50g unt
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 kg dovleac, tocat, fara seminte
  • 2 catei de usturoi, zdrobitI
  • 2 frunze de dafin
  • 75ml vin alb
  • 900ml supa de legume
  • 15g parmezan
  • 2 linguri de smantana lichida (optional)

Mod de preparare

1. Se topeste untul intr-o cratita mare la foc mediu. Se adauga ceapa si dovleacul si se fierb, amestecand, timp de 5 minute. Se adauga usturoiul si foile de dafin si se fierb, amestecand, timp de inca 5 minute.

2. Se adauga vinul, se lasa sa fiarba timp de cateva minute, apoi se adauga supa de legume si parmezanul. Se fierbe timp de 10 minute sau pana cand dovleacul este foarte moale. Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca usor, apoi se scot si se arunca foile de dafin.

3. Supa se face piure folosind un blender, pana textura este neteda. Se pune din nou pe loc si se adauga putina apa daca este prea groasa. Se adauga smantana, daca se foloseste, si se asezoneaza.

4. Se pune supa in boluri, se adauga parmezan ras si se serveste.