Tocană de porc: vezi cum se prepară această rețetă simplă pentru care ai nevoie de doar 6 ingrediente.

Tocană de porc, rețetă simplă

Tocana de porc este un fel de mâncare perfect pentru masa de prânz sau de cină, mai ales atunci când temperaturile de afară sunt scăzute și se simte nevoia de un preparat consistent, autentic și gustos.

Această rețetă are un grad de dificultate redus și nu presupune petrecerea unui timp îndelungat în bucătărie. Este nevoie de doar șase ingrediente ce pot fi găsite în aproape orice magazin alimentar.

Preparare 15 minute
Gătire 30 minute
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • Un kilogram de carne de porc
  • 4 roşii sau o lingură de bulion de roșii, după preferință
  • 3 cepe de mărime mijlocie
  • Două linguri de ulei de floarea-soarelui
  • Un pumn de făină albă de grâu
  • Sare și piper, după gust

Mod de preparare

Acest fel de mâncare se pregătește cât ați spune „tocană”. Pentru cel mai bun gust, este recomandat să alegeți o carne de porc mai grasă, cum ar fi cea de pe coaste sau din piept. În plus, trebuie să folosiți o tigaie ce poate fi pusă atât pe aragaz, cât și în cuptor.

Tăiați carnea de porc în bucăți potrivite, după preferință. Încingeți două linguri de ulei de floarea-soarelui în tigaie. Când uleiul este bine încins, puneți la prăjit bucățile de carne. Între timp, tăiați ceapa în felii subțiri și adăugați-o în tigaie.

După ce ceapa devine translucidă, adăugați puțină apă, acoperiți tigaia cu un capac și lăsați bucățile de carne la înăbușit, adăugând din când în când câte o lingură de apă fierbinte, până când carnea de porc devine fragedă.

Ulterior, adăugați în tigaie și o lingură de bulion de roșii sau patru roșii curățate de coji și semințe, tăiate în felii. Asezonați cu sare și piper, după gust. După aceea, adăugați un pumn de făină albă de grâu.

În cele din urmă, acoperiți cratița cu tocană de porc și dați-o la cuptorul preîncălzit, până scade lichidul din ea. Când este gata, o puteți servi simplă sau puteți adăuga pătrunjel tocat sau chiar mozzarella ori parmezan ras, după preferință.

Cu ce se servește tocana de porc

Puteți servi tocana de porc cu mămăligă sau pâine, simplă sau cu murături ori chiar cu smântână, pentru cei care iubesc acest aliment.

De asemenea, lângă acest fel de mâncare se potrivește de minune o garnitură de piure de cartofi pufos, făcut cu lapte sau smântână, dar merg și cartofii la cuptor sau fierți, cu mărar și pătrunjel.

Orice produs sau preparat ați alege să serviți lângă tocana de porc, acest fel de mâncare se potrivește excelent și cu un pahar cu vin roșu, în cazul în care gătiți această rețetă pentru cină sau pentru prânzul dintr-o zi liberă, în care toată lumea de la masă se poate relaxa, fără să fie nevoită să urce la volanul unei mașini.