Trufele de ciocolată sunt un desert pe cât de fin și delicat, pe atât de ușor de făcut. Trufele propriu-zise se fac din numai două ingrediente: ciocolată și smântână lichidă și sunt o variantă de dulce nemaipomenită. 

Le puteți îmbrăca în orice crustă vă place, dar trufele clasice sunt învelite în cacao. În afară de cacao, puteți folosi alune sau fistic mărunțit pentru a face o crustă crocantă și delicioasă.

Trufe de ciocolată
Timp total 45 minute

Ingrediente

500 ml smântână lichidă 700 g ciocolată neagră alune prăjite cacao

Mod de preparare

Puneți smântâna lichidă la fiert într-un vas pe foc. Între timp, tocați ciocolata cubulețe. Când smântâna începe să fiarbă, dați la o parte de pe foc și adăugați ciocolata. Amestecați cu un tel până când ciocolata s-a topit complet în contact cu smântâna fierbinte. După ce amestecul s-a răcit, turnați-l într-o tavă și dați la congelator.

Între timp, mărunțiți bine alunele cu ajutorul unui blender. Folosiți alune sărate, pentru că acea crustă se va potrivi perfect cu gustul trufelor.

Când crema de la congelator s-a întărit, le puteți modela fie cu mâna, fie cu ajutorul a două lingurițe. Crema trebuie să fie lipicioasă atunci când o modelați. Tăvăliți trufele prin cacao și prin alunele mărunțite, după care mai dați-le la congelator pentru încă o oră, pentru a se întări complet.