Dintre toate conservele care se fac pentru iarnă, zacusca ocupă un loc aparte. Este mâncarea care ne aduce aminte de orice perioadă a vieții, din copilărie până în studenție. Și asta pentru că, oricând ți-e foame și nu ai ce mânca, un borcan cu zacuscă te scoate din încurcătură. 

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una simplă și delicioasă, de zacuscă cu ciuperci, care se păstrează excelent pe parcursul iernii și al cărei gust vă va cuceri.

Zacuscă cu ciuperci pentru iarnă
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 500 g ceapă
  • 350 ml ulei
  • 1,5 kg ardei copt
  • 1,2 kg ciuperci
  • 1 litru suc de roșii
  • sare
  • piper
  • foi de dafin

Mod de preparare

Puneți uleiul la încins într-o tigaie pe foc. Agăugați ceapa tocată mărunt, sare și piper și lăsați ceapa să se călească. Adăugați apoi ciupercile tăiate cubulețe sau felii, în funcție de preferință.

Când ciupercile s-au călit și au pierdut din volum, puteți adăuga sosul de roșii. Amestecați, după care adăugați ardeiul copt, pe care l-ați tocat fin. Amestecați bine totul și lăsați să fiarbă la foc mic.

Asezonați cu sare și piper după gust și foi de dafin. Lăsați să fiarbă cel puțin o oră, amestecând din când în când. Când uleiul se ridică la suprafață, zacusca este gata.

Lăsați zacusca să se răcească, după care o puteți pune în borcane. Puneți o linguriță de ulei deasupra, pentru a se păstra bine peste iarnă.