Retete cu Castraveti Murati

Salată bavareză cu cartofi și ouă

Salata bavareză este o combinație delicioasă de cartofi, ouă fierte și maioneză. Se face ușor, dar nu este o combinație ușoară și pentru digestie sau pentru siluetă. Salata bavareză are destul de multe calorii, așa că trebuie consumată cu moderație. Dacă vreți să preparați o variantă mai light a ei, puteți înlocui maioneza clasică cu o maioneză light sau chiar cu un iaurt slab în grăsimi. 

Sos rusesc pentru friptură

Sosul rusesc este un dressing foarte popular, care se folosește în general pentru sandwich-ul Reuben, dar nu numai. Se potrivește perfect și alături de o carne de vită sau pui, sau în orice combinație vă place. Este un sos delicios, ușor iute, cremos și cu multe ingrediente, astfel că atunci când îl gustați, vă face să vă întrebați ce conține. 

Salată de boeuf de post

Atunci când ne gândim la salata de boeuf, ne gândim automat la o masă festivă, de sărbătoare. Dar salata de boeuf poate fi preparată în orice moment și pentru orice ocazie, chiar și în perioada postului. Pentru varianta de post, vom înlocui carnea cu ciupercile și vom folosi maioneză vegetală.  Maioneza de post o puteți găsi în orice supermarket, gata preparată, sau o puteți face acasă, din ulei de măsline și lapte de soia. Găsiți AICI o rețetă rapidă de maioneză vegetală.

Salată cu ouă și maioneză

Fie că aveți de pregătit o salată pentru musafiri, pentru aperitiv sau pur și simplu vă plac alimentele combinate într-o salată pe care să o puteți savura cu pâine prăjită, vă propunem o rețetă foarte simplă, delicioasă, ieftină și sățioasă.  Salata de ouă fierte cu maioneză și cremă de brânză se face rapid, este o sursă excelentă de proteine, datorită ouălor, și o puteți pregăti pentru orice ocazie, de la o zi banală până la o masă de sărbătoare. 

Burger servit în roșie

Dacă vă plac burgerii, dar vă feriți de calorii, această variantă de burger în roșie este ideală. Eliminați, din start, pâinea, baconul și sosurile greoaie, adică mai mult de jumătate din numărul de calorii. În plus, roșiile umplute cu compoziție de burger arată foarte bine și pot fi o soluție la îndemână și atunci când aveți musafiri sau pentru o petrecere de vară, la grătar. 

Salată de ton cu porumb și maioneză

Știm că vă plac rețetele rapide și ușoare, care nu necesită prea mare efort sau ingrediente prea sofisticate. De aceea, astăzi vă propunem o salată ușoară cu ton și maioneză, cu un gust fresh și foarte simplu de făcut.

Burger de vită - cea mai bună rețetă

Burgerii sunt genul acela de preparat care a apărut din senin, inspirat de bucătăria americană și de fast food și a căpătat atât de multă popularitate, încât aproape că nu e restaurant care să nu servească burgeri. Dar, la fel de adevărat este că nu peste tot găsești un burger bun, cu ingrediente de calitate și bine gătit. Așa că îl poți face acasă, după gustul și preferințele tale. Avantajul unui burger făcut în casă este că știi exact ce pui în el, alegi cu mâna ta ingredientele și poți să-l scoți din zona de fast food și să-l transformi într-o masă gustoasă și sănătoasă, pentru toată familia.  Carnea este vedeta și, bineînțeles, de calitatea ei depinde în proporție de 90% reușita. Alegeți o carne de vită de calitate, tocată fin, cu 20-25% grăsime și nu aveți cum să dați greș. 

Cum să faci sos Remoulade ca la carte

Dacă sunteți pasionat de bucătărie, cu siguranță ați auzit de sosul Remoulade. Cremos, gustos și versatil, acest sos se poate folosi la aproape orice în bucătărie. O friptură căreia vreți să îi dați o notă de originalitate. Un pește sau niște legume făcute la abur, toate capătă o aromă aparte, cu câteva linguri de sos Remoulade deasupra.  Sosul Remoulade este inspirat din bucătăria franceză. Se găsește și în supermarketuri, gata preparat, dar sigur că cel mai bun este cel făcut de voi, în casă. Sosul Remoulade este un sos pe bază de maioneză și, conform informațiilor din publicațiile gastronomice de specialitate, a fost inventat înaintea ei. Pe modelul dilemei: ce-a fost mai întâi, oul sau găina? Maioneza a apărut mult mai târziu, fiind o simplificare a sosului Remoulade. Interesant, nu-i așa? Sosul Remoulade este foarte asemănător ca ingrediente cu sosul tartar și fiecare bucătar are o manieră proprie de a-l pregăti.  Rețeta care urmează este una dintre cele mai complexe și mai echilibrate la gust, dar și una dintre cele mai populare pe internet.

Salată a la russe (salată Olivier)

Salata a la russe sau salata rusească este o rețetă foarte asemănătoare cu salata de boeuf. Are cam aceleași legume, dar lipsește carnea de vită. În loc de aceasta, se folosesc ouă fierte.  Sigur că dacă țineți neapărat, puteți pune și carne, dar la fel de bine puteți omite carnea și ouăle și să folosiți maioneză vegetală. În acest fel veți obține o variantă de post a salatei a la russe, la fel de gustoasă. Totul ține de imaginația și preferințele voastre. Salata rusească sau salata a la russe își are originea în Rusia, în anii 1850, când un bucătar de la Moscova a făcut-o cunoscută. Se numea Lucien Olivier și de aceea salata a la russe mai este întâlnită și sub numele de salată Olivier. În varianta inițială, aceasta era diferită de salata pe care o știm astăzi și avea o mulțime de versiuni, unele chiar cu ciuperci, limbă, raci sau homar. Astăzi vă propunem o salată a la russe într-o variantă simplă, foarte apropiată de salata de boeuf. O puteți face cu legumele care v-au rămas de când ați fiert supa sau o puteți pregăti de la zero. 

Kavarma - cea mai bună tocăniță bulgărească

Dacă treci Dunărea, la sud, găsești o adevărată comoară culinară. Vorbim despre mâncarea bulgăreacă, evident, foarte gustoasă și variată și plină de arome. Bucătăria bulgărească este o combinație de influențe balcanice și turcești, un mix de arome și gusturi care nu au cum să te lase indiferent. Bulgarii sunt specialiști în tocănițe, pe care le fac din orice: pui, vită, miel, porc.  Kavarma este una dintre cele mai gustoase mâncăruri bulgărești și se poate face atât din carne de pui, cât și din porc. Specificul ei, la fel ca în cazul multor mâncăruri bulgărești, sunt castraveții murați.  În funcție de zona Bulgariei în care ajungeți, veți întâlni Kavarma preparată după rețeta locului, picantă sau nepicantă. 

Ouă umplute - cea mai rapidă și gustoasă rețetă

Ouăle umplute sunt un preparat clasic din bucătăria românească și aproape că nu lipsesc de pe mesele festive, de sărbători sau la aniversări. Se fac foarte ușor și nu aveți nevoie de prea multă experiență în bucătărie pentru reușită.

Castraveti murati in saramura pentru iarna

castraveti proaspeti marar uscat frunze de telina radacina de hrean usturoi ardei iute sare frunze de visin, foi de dafin, patrunjel, maghiran, bucati sau felii de morcov (optional)

Castraveti bulgaresti in otet

(4 borcane 800g) 2 kg castraveciori ceapa morcovi radacina hrean boabe de mustar boabe de piper foi de dafin sare zahar otet

Castraveti murati in saramura

(pentru un borcan de 4l) 2,5 kg castraveti 4 fire de marar cu seminte doua linguri cu varf de sare grunjoasa apa, dupa nevoie

Castraveti murati bulgaresti

3 kg castraveti 1 kg usturoi 1/2 cana zahar 1/2 l otet 1 1/2 l apa 2 linguri sare piper boabe de mustar foi de dafin marar uscat morcovi ceapa telina

Salata De Boeuf, Preparatul Cu Care Nu Dai Gres Niciodata

Salata boeuf poate fi servita ca aperitiv sau ca si garnitura pentru fripturi. Salata de boeuf se poate prepara cu maioneza cu ou sau fara maioneza, cu diferite combinatii de carne si legume. Foarte important la reteta de salata de boeuf este ca maioneza, daca o folositi, sa lege ingredientele, nu sa le acopere.

Cambula Cu Sos Tartar

O reteta de peste delicioasa, cu sos tartar de casa.

Rulada Cu Cascaval, Pate Si Muraturi

Pentru 'foaie'. 300 de grame de cascaval sau brinza gen Gouda, jumatate de pachet de unt piper (cine vrea) Umplutura: 250 grame pate de ficat, un sfert de pachet de unt, citeva masline (negre), un castravecior murat (sau doi mai mici), gogosar (cam jumatate). Plus un ou sau doua (fierte bine).

Mancare cu castraveti murati

1 borcan de castraveti murati500 gr carne de porc1 cutie rosii in suc propriu sau bulioncate o legatura de patrunjel verde si mararcativa catei de usturoiceapa tocata maruntsare, piper, 2 linguri de ulei

Mancare de cartofi cu castraveti murati

1 kg de cartofi, 3 castraveti murati, o ceapa mare, 2 linguri de sos de rosii, sare, piper, marar, 4 linguri de ulei.

Salată de primăvară cu hasmaţuchi

1 kg de cartofi fierti in coaja4-5 oua fierte taiate felii4-5 cepe mari taiate pestisoriun morcov mare ras pe razatoarea micacateva ridichiun manunchi mare de hasmatuchi sau patrunjel verde5-6 castraveti muratio mana de maslinesare, piper, mustar si zeama de lamaie pt maionezaceapa verde cu foi taiata maruntel rondeleulei pt maionezaun ou crud pentru maioneza

Salata vieneza cu crema de branza

- 200 gr crema de branza (Exquisa/Philadelphia)- 150 gr smantana (preferabil mai grasa)- 1 lingurita mica mustar- 2 linguri ulei de masline- 150 gr cascaval gras- 4-5 ridichi mai mari- 2 castraveti murati- 10-15 fire arpagic verde- 2 lingurite zeama de lamaie- marar- sare, piper

Salata Tip Boeuf Fara Carne

750 gr morcovi 150 gr telina 150 gr patrunjel radacina 1 kg cartofi 0,5 kg mazare 0,5 kg castraveti murati 0,5 kg gogosari in otet maioneza din 4 oua sare, piper, ulei de masline, mustar

Soleanca

Ingrediente pentru 8 persoane: - doua cepe mijlocii - mezeluri de care aveti si cit va place - 3 morcovi mijlocii - 4 - 5 cartofi - 4 - 5 castraveti murati - 1 lamaie si jumate - o bancuta de masline - o cana de rosii conservate sau bulion, fiecare ce are - bors acru si verdeata