Retete cu Gem De Caise
Muschi de porc cu sos de caise
Un mod perfect de a gati carnea de porc, mai ales ca dulceata caiselor completeaza perfect gustul carnii.
Mini briose gogosi
Gogosi delicioase, in forma de briose si fara prajire. O reteta perfecta pentru a te bucura de desertul copilariei, fara a-ti face griji prea mari pentri kilogramele in plus.
Tarta usoara de mere
O tarta usor de facut, care reuseste sa fie si rustica si sofisticata in acelasi timp.
Tarta cu mere
O placinta frantuzeasca, clasica, ce te duce cu gandul la seri romantice pe strazile pariziene.
Tarta De Ciocolata Cu Pere
Nu trebuie sa fii expert pentru a face aceste tarte de ciocolata. Ai nevoie doar de putina rabdare.
Tarte Cu Ciocolata Alba Si Zmeura
Tarte cremoase, cu fructe, care arata atat de bine incat ai fi convins ca sunt cumparate de la cofetarie.
Prajitura Cu Fructe
Profita de beneficiile fructelor intr-un desert delicios si usor de facut.
Strudel Cu Mango Si Cocos
Un strudel cu o aroma tropicala: mango, nuca de cocos si papaya sunt folosite in aceasta reteta. Bucura-te de acest preparat cu un vin de desert.
Tarta Cu Cirese Si Migdale
Serveste aceasta tarta de migdale si cirese la ceaiul de dupa-amiaza sau chiar pe post de mic dejun, langa o cafea cu lapte.
Rulouri Cu Scortisoara, Fructe Si Migdale
Un preparat care este o combinatie intre croissant si briosa, cu gem, scortisoara si fructe uscate pentru un mic dejun delicios.
Tort Cu Ciocolata Si Portocale
Pare incredibil ca un tort atat de fin se poate prepara atat de repede! Nu ai decat sa incerci pentru a te convinge!
Baton Dublu De Ciocolata
Ce poate fi mai delicios decat un baton de ciocolata? Unul dublu!
Tort De Ciocolata Cu Portocale
Nici n-ai fi crezut ca un tort delicios se poate prepara atat de repede!
Prajitura Cu Ciocolata
O reteta Mary Berry pentru prepararea careia nu ai nevoie decat de cateva minute.
Fursecuri de sarbatoare
250 g faina, 50 g amidon,sau 1 pachet praf de budinca de vanilie 1 ou, 150 g zahar, 200 g unt, coaja rasa de la 1 lamaie faina pentru intins gem de caise 50 g ciocolata zahar pudra 2 lingurite de unt de arahide
Tarta de mere
2 mere un pahar 2oo ml faina un pliculet de drojdie praf sau praf de copt un pahar zahar un pahar lapte 2 oua (eu am pus unul) 100 g margarina sau unt (eu am pus margarina) gem de caise.
Prajitura Festiva Cu Trei Umpluturi Sau Cozonac La Tava
650 g faina 1/2 lingurita sare 4 galbenusuri 40 g drojdie 150 ml lapte gras 100 g zahar un plic zahar vanilat 150 g margarina topita coaja rasa de lamaie Umplutura: 4 albusuri batute praf de sare 100 g zahar 200 g nuca macinata 1 plic zahar vanilat coaja rasa de lamaie si portocala 1/2 fiola esenta de rom 400 g rahat 50 gr nuca taiata in bucati mari zeama de la jumatate de lamaie 1 1/2 borcan gem de caise (orice gem acrisor)
Biscuiti Cu Martipan Si Caise
50g caise uscate 200g martipan 200g faina 150g zahar 100g unt 1ou gem de caise si ceva ciocolata topita
Prajitura Battenberg
200 gr.unt,200 gr. zahar pudra,1 praf de copt,200 gr. faina,3 oua,300 gr. masa de martipan alb (se gaseste in comert),3 linguri sirop de zmeura,4 linguri gem de coacaze,3 linguri gem de caise
Trufe cu Cous-Cous
1-1/2 cana apa1-1/2 cana lapte de soia3/4 cana miereun praf de sare1-1/2 cana Cous-Cous2 linguri cacao3/4 cana pudra de migdaleesenta de vaniliefulgi de cocosesenta de romcacaoesenta de migdaleamestec de "nuci" (fistic, migdale) tocategem de caise / portocale
Prajitura cu biscuiti si piersici din compot
16 biscuiti simplilapteun gem de caise, 100 g mascarpone piersici din compot200 de grame de nuci macinate citeva stafide esenta de romcocos
Non plus ultra
280g faina200g unt50g zahar pudra140g zahar pudra - pentru glazura3 oua1 plic zahar vanilinat1 lingura zeama de lamaieun varf de cutit sare 200g gem de caise
Prajitura Caramel
BLAT:8 oua,250g faina,150g zahar,1 pliculet zahar vanilat,1 praf de copt,1 praf de sare.CREMA:10 linguri de zahar,200 ml lapte,300 ml frisca,3 oua,1 lingura amidon alimentar,10g gelatina,200g gem de caise.GLAZURA:6 linguri zahar,6 linguri frisca lichida,100g unt.DECOR100g alune de padure,zahar caramelizat.
Briose minunate cu ciocolata
15 dkg faina2 oua15 dkg unt15 dkg zahar3 linguri gem de caise1/2 pachet praf de copt5 dkg praf de cacao5 dkg ciocolata menaj
Briose cu castane
100g ciocolata menaj250g piure de castane100g unt topit2 linguri rom2 linguri gem de caise50 zahar3 ouaputina sare50g faina1 lingurita praf de coptDecor:friscascortisoara macinata
Budinca de paine cu unt
50g unt nesarat4lg gem de caise1 bagheta mare, 200g, taiata felii60g stafide2 oua mari2 galbenusuri40g zahar tos300ml smantana 48% grasime300ml lapte4lg cointreau2lg apaPentru servit:120ml smantana lichida
Prajitura cu nectarine proaspete si gem de caise
1/2 cana de unt nesarat3/4 cana de zahar1 cana de faina2 lingurite praf de copt1/4 lingurita sare2 oua1 lingurita esenta de vanilie1 lingurita rom (optional)2 nectarine coapte, taiate in jumatate2 linguri zahar brun2 linguri ghimbir cristalizat1 lingura gem de caise
Tort Stele pe zapada
Blat:1 blat inalt de pandispan (diam. 26 cm),2 linguri gem de caise,2 linguri gem de capsuniCrema si decor:10 g. gelatina,250 g. branza de vaci,250 g. mascarpone,100 g. zahar,200 g. piureu de piersici,400 ml. frisca,200 g. piersici taiate,20 g. zahar pudra,100 g. fulgi de cocos,cacao,samburi de la 1/2 rodie,stele decorative de zahar
Tort festiv cu pere
4 oua60 g migdale macinate150 g faina120 g zahar90 g unt topitcoaja de lamîie razuitaun parf de sare1 lingurita praf de coptvanilie(din pastaie)1 lingura gem de caisecompot de pere-10 jumatati de para-350-400 ml suc din compot (sau sirop de zahar)250 g Quark1 lingurita concentrat de portocale100 ml frisca1 zahar vanilat1 pliculet de Agartine/sau foi de gelatina pentru 500 ml lichidciocolata pentru decor
Prăjitură cu cremă de brânză şi gem de caise
Pentru blat:►4 ouă►4 linguri zahăr►4 linguri făină►un plic zahăr vanilatPentru cremă:►200 g ricotta►2 linguri crema de branza ceva Fin►4 gălbenușuri►200 g zahăr►o lingură esență de vanilie►gem de caise
Jaffa Cakes
- 2 oua - 4 linguri de zahar - gem de caise - 60g faina - esenta de vanilie - o ciocolata pentru ornat - o lingura unt sau margarina
Melcisiori cu caise si alune de padure
aluat foietaj gem de caise alune de padure crude&decojite
Pachetele de ciocolata cu gem
Pentru aluat 200 gr unt la temperatura camerei 200 gr zahar brun pudra 1 ou 100 ml smantana 1 lingurita esenta de rom 500 gr faina 50 gr cacao pudra 100 gr alune de padure,usor prajite apoi macinate 1/2 lingurita scortisoara macinata 1/2 lingurita praf de copt 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu Pentru umplutura gem de caise dulceata de trandafiri 1 ou batut