Retete cu Otet Balsamic

Salată de legume coapte

Dacă legumele proaspete pot avea un gust fad, atunci când sunt coapte, legumele eliberează o cantitate mare de zahăr și capătă cu totul altă savoare. De aceea, o salată de legume coapte sau o supă cremă de legume poate fi o alegere delicioasă și sănătoasă pentru o masă rapidă. Astăzi vă propunem o rețetă de salată de legume coapte, ușoară și rapidă. Puteți folosi orice fel de legume vă plac sau aveți prin frigider, doar să țineți cont cât de repede se gătesc. 

Piept de pui caprese

Fiecare bucătărie internațională are numeroase feluri de a prepara și servi carnea, fie ea de pui, vită sau porc. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este inspirată din bucătăria italiană și este o modalitate simplă și delicioasă de a găti pieptul de pui.  Puiul caprese nu este altceva decât piept de pui cu mozzarella, roșii și busuioc, aceleași ingrediente pe care le regăsim și în salata caprese.

Cotlete de porc glazurate cu whiskey

Carnea de porc nu lipsește de pe mesele românilor, mai ales iarna. Fie că vorbim despre carne de porc din propria gospodărie, sau despre carne din supermarket, nimic nu se compară cu o friptură de porc fragedă și suculentă, făcută pe grătar sau pe grill.  Astăzi vă propunem o rețetă simplă și delicioasă de cotlete de porc glazurate cu whiskey și rumenite. Sunt foarte simplu de făcut, iar sosul cu care le veți glazura le dă o aromă aparte.

Salată cu pere, gorgonzola și nuci pecan

Salatele sunt o idee excelentă atunci când vreți o masă sănătoasă, dar și sățioasă în același timp. Puteți combina orice fel de verdețuri cu legume, carne, brânzeturi, semințe și chiar și fructe, astfel încât nu aveți cum să vă plictisiți de ele. Dincolo de salatele clasice, pe care toată lumea le cunoaște, sunt și o mulțime de rețete fancy, cu combinații care mai de care mai originale. Perfecte dacă vreți ceva ce n-ați mai mâncat înainte sau dacă vreți să impresionați pe cineva. O astfel de rețetă vă propunem și noi astăzi. O salată cu pere, brânză gorgonzola și nuci, din care nu lipsesc carnea și frunzele. 

Salmorejo - supă de roșii în stil spaniol

Supele făcute la rece sunt printre cele mai simple preparate pe care le puteți face. În 10 minute, puteți pregăti un prânz delicios sau o cină rapidă. Este și cazul acestei supe de roșii, făcută la rece și inspirată din bucătăria spaniolă.  Care este diferența dintre clasicul gazpacho, pe care îl știm cu toții și această supă Salmorejo? Ei bine, aceasta din urmă conține pâine și ou fiert, menite să îngroașe compoziția și să o transforme într-o supă cremă. 

Salată cu pepene roșu și brânză Feta

V-ați gândit vreodată că pepenele roșu ar putea fi servit și în alte combinații de gusturi decât împreună cu alte fructe sau în deserturi? O salată cu pepene roșu poate fi răcoritoare și sățioasă în același timp. Totul este să alegi cu grijă celelalte ingrediente, pentru ca punerea lor împreună să nu ți se pară ciudată.  Mai țineți minte că bunicile noastre mâncau pepene cu pâine, pentru a fi mai hrănitor? Ei bine, același lucru este valabil și pentru salata pe care v-o propunem astăzi. Este vorba despre o salată ușoară, de vară, ușor de făcut și delicioasă. Dacă alegeți un pepene care nu este foarte dulce, nici nu îi veți simți gustul așa pregnant în salată. 

Gazpacho de morcovi - rapid și sănătos

Vara, rețetele care nu necesită preparare termică sunt cele mai populare, fie că vorbim despre mâncăruri clasice sau deserturi. Nimic nu se compară cu o supă rece, o salată rapidă sau o înghețată făcută în casă.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una extrem de simplă, răcoritoare și plină de vitamine. Gazpacho de legume, în care morcovii sunt vedeta. E gata în 10 minute, nu necesită nici timp, nici răbdare prea multă și veți avea un bol plin cu vitamine și fibre proaspăt stoarse, din legume. Supele gazpacho au avantajul că substanțele nutritive din legume rămân întregi și nu se pierde nimic, pentru că nu sunt preparate termic. 

Avocado umplut cu salată caprese

Atunci când ai poftă de ceva bun și sănătos, o salată simplă este întotdeauna o alegere potrivită. Dacă o combini și cu avocado, rezultatul nu are cum să fie altfel decât delicios! Rețeta pe care v-o propunem astăzi se face foarte repede și o puteți savura rece sau caldă. Este o idee excelentă ca gustare, cină ușoară și chiar ca aperitiv, atunci când aveți musafiri. 

Salată mediteraneană cu piept de pui

Vara, salatele sunt cele mai rapide și la îndemână alegeri pentru o cină ușoară sau un prânz servit pe fugă. Sunt sănătoase, le puteți prepara într-o mulțime de feluri și reprezintă o alegere nemaipomenită și pentru a fi luate la pachet, la birou. Secretul pentru a păstra salata fresh cât mai multe ore este să luați dressing-ul separat și să îl turnați peste celelalte ingrediente doar în momentul servirii. Astăzi vă propunem o salată mediteraneană, cu piept de pui, care vă va trimite cu gândul la o masă pe malul mării, în concediu. Puteți adăuga la această salată și alte ingrediente care vă plac, semințe sau alte legume. 

Salată italiană de paste, cu mozzarella și salam

Atunci când vrei să prepari o masă rapidă și consistentă, o salată sau o porție de paste este alegerea ideală. Dar cum ar fi dacă le-ai combina pe amândouă în aceeași farfurie? O salată de paste adică, un preparat tipic italian, cu care nu ai cum să dai greș. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este o alegere perfectă pentru cină și nu numai. Un fel de mâncare care combină pastele, o sursă importantă de carbohidrați, cu ingrediente fresh. Rezultatul: o salată delicioasă și sățioasă, care se servește rece.  

Salată cu pepene galben și prosciutto

În sezonul cald, rețetele rapide și ușoare sunt întotdeauna binevenite. Nimeni nu își dorește să stea ore întregi în fața unui cuptor sau aragaz pentru a găti un fel de mâncare, așa că salatele sunt cele mai bune prietene ale noastre. Dincolo de clasicele salate, pe care toată lumea le cunoaște, există și o mulțime de rețete de salate sofisticate, combinații de alimente pe care nu le-ai face în mod normal și pe care nu oricine le agreează. De exemplu, salatele care conțin fructe, cum este și această salată cu pepene galben pe care v-o propunem astăzi. Nu este o salată de fructe, dar îmbină gustul dulce și pe cel sărat și este un mix de arome și de texturi care merită încercat. Este genul acela de preparat foarte simplu de făcut, dar care pare sofisticat și cu care îți impresionezi musafirii, tocmai datorită combinațiilor neașteptate. 

Salata mediteraneana de quinoa

Un preparat rapid care poate fi servit ca atare, sau langa o friptura de pui.

Salata de sfecla cu branza de capra

Un fel de mancare fara carne, perfect pentru un pranz usor.

Paste Pomodoro

Sunt un pranz perfect, mai ales daca te-ai saturat de mancarea grea de sarbatori.

Burger cu legume si halloumi si iaurt condimentat

Mancarea de tip fast-food nu trebuie sa fie neaparat si nesanatoasa. Incearca acest burger vegetal, plin de savoare si prospetime.

Legume mediteraneene

Bucura-te de aromele mediteraneene, intr-o reteta simpla si usor de facut.

Pavlova cu ciocolata si zmeura

Pavlova este intotdeuna o alegere buna, iar aceasta reteta te ajuta sa te bucuri de prospetimea fructelor de sezon.

Insalata di Napoli

Un pranz usor, care te duce cu gandul la o vacanta in Italia trebuie sa contina mozzarella, busuioc si lei de masline.

Friptura De Vita Cu Sfecla Caramelizata

Aceasta friptura de vita, cu sfecla alba, caramelizata, are un gust atat de bun pe cat de bine arata.

Penne Cu Rosii, Busuioc Si Mozzarella

O reteta rapida si usoara de paste cu toate aromele clasice din Italia.

Sardine La Gratar Cu Chutney De Rosii

Sardinele sunt fantastice si relativ ieftine. Sunt foarte gustoase si necesita putina pregatire. Reteta de mai jos poate fi facuta si cu macrou sau hering.

Prajitura Cu Ciocolata Si Compot De Cirese

Aceasta reteta are o textura moale si este plina de ciocolata. Nu are un gust acru, dar este racoritoare, perfecta pentru zile de vara.

Rulada Pavlova Cu Marmelada

Marmelada da acestei rulade un gust racoritor si foarte aromat. Am mentionat ca este usor de facut?

Paste cremoase cu broccoli și spanac

Daca esti in cautarea unui pranz gustos, usor de preparat si fara prea multe calorii, atunci aceasta este reteta perfecta.

Bulete De Branza Si Ceapa Caramelizata

Ceapa caramelizata si branza Cheddar se potrivesc perfect! Daca mai adaugam si cimbru parfumat, reusim sa facem cele mai aromate bulete.

Filet Mignon Cu Sos Balsamic

Este un preparat rapid pentru o cina eleganta si romantica in doi. Merge perfect cu cu sparanghel si cartofi rosii.

Salata De Rata Cu Pere

Perele se potrivesc perfect cu carnea de rata in aceasta salata in stil chinezesc.

Pizza Cu Ceapa, Pere Si Nuci

2 linguri de ulei de masline 2 cepe rosii, taiate in felii subtiri 60 ml otet balsamic 65g pesto 1 blat de pizza 2 pere, decojite, fara samburi, unse cu suc de lamaie 150g mozzarella, felii 25g nuci, prajite, tocate rucola

Cotlete Afumate De Miel Cu Pere Caramelizate

Un preparat care imbina perfect savoarea carnii de miel cu dulceata perelor.

Tocanita De Miel Cu Cartofi Si Rozmarin

O reteta plina de savoare, potrivita pentru noptile de toamna.

Pui Cu Sos Balsamic Si Legume

Daca te-ai saturat de preparatele clasice din piept de pui, incearca aceasta reteta.

Vita Cu Ceapa Caramelizata Si Gorgonzola

2 linguri ulei 2 cepe, taiate inele 1 lingura zahar brun 1/2 cana supa de vita 1 lingura otet balsamic 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper 450g muschi de vita 1/4 cup cana Gorgonzola

Conopidă cu parmezan și oțet balsamic

Conopida la cuptor nu este prima alegere atunci cand vine vorba de garnituri, insa rezultatul este delicios.

Friptura De Vita Cu Curmale

Daca te-ai saturat de fripturile clasice, incearca aceasta reteta cu arome speciale.

T-bone Steak Cu Sos De Rosii, Rozmarin Si Capere

350g rosii cherry 1/2 ceapa 3 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 2 fire de rozmarin 3 linguri capere (conserva) 1 lingura otet balsamic zahar 2 buc T-bone steaks (600-700g fiecare) ulei de floarea soarelui

Tocana De Vita Cu Otet Balsamic Si Ardei Iuti

600g muschi de vita 2 linguri de faina 3 linguri ulei de masline 2 cepe rosii 2 catei de usturoi 2 linguri bulion 150ml vin rosu 250g dovleac 2 ardei iuti rosii cimbru 1 lingura otet balsamic sos Worcestershire 500ml supa de vita

Somon la grătar cu rucola, avocado și semințe de pin

2 buc de file de somon 2 linguri de ulei de masline 25g rucola 1 avocado 1 lingura de otet balsamic 15g seminte de pin prajite

Salata de laptuci cu cartofi si oua

-500 grame laptuci -500 grame cartofi -4 oua -1 ceapa de marime medie( sau ceapa verde) -otet balsamic -ulei de masline -sare dupa gust -piper proaspat macinat dupa gust -1 mana de nuci

Salata de ridichie neagra

-1 ridichie mare -otet balsamic -ulei -sare

Salata greceasca

2 rosii 1 castravete 5 ridichi 2 cepe verzi salata verde 100 gr branza feta ulei de masline otet balsamic sare

Salata de varza rosie

1 varza rosie de vreo 700 g 2 cepe rosii sare grunjoasa otet balsamic optional piper.

Salata cu crutoane

-1 salata mare -1 legatura de usturoi verde -1 legatura de ceapa verde -2 rosii -sare -piper -ulei de masline -otet balsamic -zeama de la 1/2 lamaie -1 punguta de crutoane

Salata "orientala" `a la Catalina

500 gr cartofi noi 6 oua masline 1 castravete 5-6 ridichi 1 ceapa verde 150 gr ton in ulei salata verde pt ornat 1/2 rosie pt ornat sare piper ulei de masline otet balsamic

Muschiulet De Porc La Cuptor Tavalit Prin Otet Balsammic

2kg muschi de porc 4 linguri de otet balsamic 4 linguri ulei de masline extra-virgin 8 catei de usturoi, sfaramati Amestec de condimente pentru friptura sau sare grunjoasa si piper negru 4 crengute de rozmarin proaspat (frunze tocate marunt) 4 crengute de cimbru proaspat (frunze tocate marunt)

Salata Flori de liliac

2 cutii de conserva de peste in ulei (am folosit o conserva de ton si una de sardina)2 cartofi potriviti2 morcovi mai mari sau3 mai mici5 oua fierte250 g branza (am folosit ascaval)300 g maionezacateva caperecateva maslinesarepiperotet balsamiczeama de la 1/2 lamaiecateva fire de patrunjel verde

Salata de fasole boabe

fasolea boabe, o ceapa de apa, zeama de la o jumatate de lamaie, o mana de verdeturi, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper.

Rulada de carne si legume

850 g pulpa superioara de curcan150 g prosciutto crudo, fin feliat250 g spanac congelat, bine maruntit1 morcov dat pe razatoare1 ceapa mica, tocata1 ardei verde 1 fir de usturoi verde 150 de grame de cascaval ras5 linguri de pesmet2 lingurite de cimbru uscat1 lingura de boia de ardei dulce sau iute2 linguri de pasta de tomate3 linguri de ulei de masline2 catei mari de usturoi, tocati2 linguri de otet balsamic1/2 lingura de zahar brun1 pahar (150 ml.) de vin rosu sec1 lingura de sos worchester1 lingura de mustarsare, piper

Pui balsamic cu verdeturi

1/2 kg piept de pui sare piper 2 linguri ulei de maslineo crengura de rozmarin4-5 frunzulite salvie 200 g salata 60 ml otet balsamic

Supa crema de ceapa

500 g ceapaseminte de chimencimbru uscatpipertrei linguri de uleiotet balsamicuntvin rose

Piept de rata cu ciuperci si otet balsamic

1 piept de rata;200 gr ciuperci;1 ceapa de apa;50 ml whiskey;50 ml otet balsamic;sare; piper