O reteta de biscuti deliciosi care te va duce cu gandul in minunata Italie.

Biscuiti Amaretti Moi
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 200g migdale macinate
  • 200g zahar granulat
  • 3 albusuri mari de oua
  • 1 lingura de lichior amaretto (optional)
  • zahar pudra

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 170C si se tapeteaza 2 tavi cu hartie de copt. Intr-un castron mare, se amesteca migdalele macinate si zaharul granulat cu un varf de sare de mare.

2. Intr-un castron mare, se bat albusurile de ou cu un mixer electric pana cand se devin rigide. Se adauga o lingura de albus de ou la ingredientele uscate si se amesteca, apoi se incorporeaza, cu grija restul de albus de ou, folosind o lingura de metal, pana cand se combina. Se adauga amaretto (daca se utilizeaza) si se amesteca usor.

3. Se ruleaza aluatul in bile utilizand 1 lingura de amestec. Se pune fiecare bila pe foile de copt, la o distanta de 3 cm, apoi se coc timp de 15-20 minute pana cand au o crusta maro deschisa. Se lasa sa se raceasca pe tava timp de 10 minute, apoi se scot si se lasa sa se raceasca complet. Se pudreaza cu zahar si se servesc.