Învață să prepari chili con carne folosind rețeta celebrului chef Jamie Oliver. Pregătește o masă consistentă, delicioasă și aromată.

Chili con carne - rețeta lui Jamie Oliver

Chili con carne este o mâncare consistentă și aromată, originară din Mexic, care a devenit populară în întreaga lume. Jamie Oliver oferă o abordare modernă a acestui preparat clasic. Rețeta include ingrediente precum ceapă, usturoi, morcov, țelină și ardei roșu, toate gătite cu ulei de măsline și condimentate cu chili, chimen și scorțișoară. Adaugă fasole roșie și năut din conservă, roșii tocate și carne de vită tocată de calitate. Această combinație de legume și carne este gătită încet, astfel încât aromele să se îmbine perfect, rezultând o tocană groasă și aromată.

Pe lângă faptul că este o mâncare reconfortantă, rețeta lui Jamie Oliver este și relativ simplă, având nevoie de puțin peste o oră pentru gătire și fiind potrivită chiar și pentru cei cu un program încărcat.

Rețeta de chili con carne

Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

  • 500 grame carne de vită tocată de calitate
  • 1 conservă de 400 grame de năut
  • 1 conservă de 400 grame de fasole roșie
  • 2 conserve de 400 grame (fiecare) de roșii tăiate
  • 2 cepe medii
  • 2 căței de usturoi
  • 2 morcovi medii
  • 2 țeline (tije)
  • 2 ardei roșii
  • 1 linguriță plină de pudră de chili
  • 1 linguriță plină de chimen măcinat
  • 1 linguriță plină de scorțișoară măcinată
  • 1/2 legătură de coriandru proaspăt (sau pătrunjel])
  • 2 linguri de oțet balsamic
  • ulei de măsline

Mod de preparare

Curăță și toacă fin cepele, usturoiul, morcovii și țelina. Taie ardeii roșii pe jumătate, îndepărtează cotoarele și semințele și toacă-i grosier.

Încălzește 2 linguri de ulei de măsline într-o cratiță mare la foc mediu spre mare. Adaugă legumele tăiate, pudra de chili, chimenul, scorțișoara și sare și piper negru. Gătește timp de 7 minute sau până când legumele se înmoaie, amestecând regulat.

Scurge și adaugă năutul și fasolea roșie, adaugă roșiile tăiate, zdrobindu-le cu dosul unei linguri. Adaugă și carnea tocată, desfăcând orice bucăți mari.

Alege frunzele de coriandru (sau pătrunjel) și pune-le deoparte, apoi toacă fin și adaugă tulpinile în cratiță, împreună cu oțetul balsamic. Condimentează din nou cu sare și piper negru.

Adu amestecul la fierbere, apoi dă focul mic și lasă să fiarbă cu capacul puțin întredeschis timp de 1 oră, sau până când sosul se îngroașă și se reduce, amestecând ocazional.

Sfaturi

  • Pentru un gust mai picant, adaugă un ardei iute verde tocat atunci când adaugi legumele.
  • Poți folosi orice tip de carne tocată preferi, precum carne de porc, pui sau chiar miel.

Servește chili con carne cu orez pufos sau cușcuș, o felie de pâine prăjitp sau peste un cartof copt, alături de iaurt, guacamole și niște lime stors deasupra.