Burgeri
Burgeri cu ciuperci
Atunci când te gândești la burgeri, automat te gândești la acea bucată suculentă de carne, rumenită pe grătar și cu aromă de fum. Dar burgerii nu trebuie neapărat să conțină carne, ci pot fi făcuți și în varianta vegetală, cu ciuperci, brânză halloumi sau chiar pește. Astăzi vă prezentăm o rețetă foarte simplă de burgeri cu ciuperci. Este potrivită și pentru perioadele de post, pentru că puteți renunța la emmentaller și aveți un burger numai cu legume.
Burgeri de creveți cu avocado
De când au revenit la modă burgerii, aproape că nu există restaurant în care să nu îi găsești, în formă clasică sau reinterpretați în maniere și gusturi care mai de care mai originale. Se pot face burgeri din orice, inclusiv din pseudo-cereale gen quinoa, fără să-ți dai seama că nu sunt făcuți din carne. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una mai aparte. Burgeri din creveți și avocado, potriviți pentru cei care nu consumă carne sau dacă v-ați plictisit de burgerul clasic, din carne de vită. Se fac ușor și sunt potriviți și pentru un barbecue party, așa că vă propunem să-i încercați măcar o dată.
Chifle pentru burgeri
Dacă faceți burgeri acasă, trebuie să încercați să faceți tot voi și chiflele. Gustul nu se compară cu al chiflelor cumpărate, iar satisfacția că ați făcut voi burgerul de la zero este pe măsură. Puteți face chiflele și pentru a le savura pur și simplu, nu neapărat pentru burger. Se potrivesc perfect în orice combinație, mai ales calde, cu puțin unt.
Burger de vită - cea mai bună rețetă
Burgerii sunt genul acela de preparat care a apărut din senin, inspirat de bucătăria americană și de fast food și a căpătat atât de multă popularitate, încât aproape că nu e restaurant care să nu servească burgeri. Dar, la fel de adevărat este că nu peste tot găsești un burger bun, cu ingrediente de calitate și bine gătit. Așa că îl poți face acasă, după gustul și preferințele tale. Avantajul unui burger făcut în casă este că știi exact ce pui în el, alegi cu mâna ta ingredientele și poți să-l scoți din zona de fast food și să-l transformi într-o masă gustoasă și sănătoasă, pentru toată familia. Carnea este vedeta și, bineînțeles, de calitatea ei depinde în proporție de 90% reușita. Alegeți o carne de vită de calitate, tocată fin, cu 20-25% grăsime și nu aveți cum să dați greș.
Burgeri marocani de miel, cu menta
Burgerii nu sunt cea mai sanatoasa mancare, insa, din cand in cand, poti avea cate o abatere. Opteaza pentru un preparat delicios, facut in casa, pentru a te simti cat mai putin vinovat.
Burger cu legume si halloumi si iaurt condimentat
Mancarea de tip fast-food nu trebuie sa fie neaparat si nesanatoasa. Incearca acest burger vegetal, plin de savoare si prospetime.
Burgeri de casa romanesti
In tigaie sau pe gratar, burgerii de casa sunt perfecti pentru zilele insorite. Reteta video, pas cu pas, o gasiti mai jos!
5 Locuri Unde Mananci Burgeri GENIALI In Bucuresti
Cei mai buni burgeri din Bucuresti, in functie de ingrediente, raport pret-calitate si locatie.
Burger De Pui Cu Sos Kasundi
2 buc piept de pui 140g iaurt grecesc 2 linguri pasta de curry ulei de masline 4 chifle moale 4 frunze de salata sos Kasundi 1/2 cana frunze de coriandru 1/2 ceapa rosie, taiata in felii subtiri
Burgeri De Ton Cu Salata De Patrunjel Si Masline
Cine a spus ca burgerii nu pot fi sanatosi? Iata unii bogati in proteine si omega-3.
Burger De Quinoa, Delicios Si Foarte Sanatos
O varianta sanatoasa atunci cand ai chef de un burger.
Burgeri De Curcan Cu Chutney De Mango
Sosul Chutney si ceapa gatita pe gratar dau savoare acestui burger. Il poti servi langa cartofi prajiti si bere.
Burgeri Din Sfecla Si Linte
Acesti burgeri vegetarieni contin sfecla, linte, chilli si ghimbir. Sunt sanatosi si sunt gata in numai 30 de minute.
Fishburger sau Chiftele de peste la cuptor
Ingrediente pentru 12 chiftele generoase: 1 kg file de cod (sau alt peste fara oase) 2-3 fire de ceapa verde (sau o ceapa normala) 2 oua 2 felii paine cu secara (cam 100 gr) partunjel tocat 2 linguri ulei de masline 5-6 catei de usturoi mirodenii: 1 lingurita rasa busuioc, 1 lingurita rasa cimbru 1 lingurita rasa oregano 1 lingurita sare Crusta 3 oua 100 gr pesmet cate un varf de cutit de: busuioc cimbru oregano 2 linguri de ule Sos cateva fire de patrunjel tocat cateva fire de marar o bucata cat o nuca de ghimbir proaspat zeama de la 1/4 lamaie 2 linguri de iaurt cremos
Hamburger
Pentru 5-6 portii 1 kg de carne de vita proaspata-sint 3 feluri de carne care combinate impreuna dau un hamburgher bun 350gr de spondra 350 gr de antricot 350 gr de carne de la git 200 gr de grasime de vita de calitate 1ceapa mare 2 catei de usturoi sare piper 2 linguri de coniac