Sosuri
Sos de maioneză și ketchup - sosul perfect pentru orice garnitură
Descoperă gustul unic și savuros al sosului de maioneză și ketchup, amestecul perfect între cremozitatea maionezei și dulceața ketchup-ului.
Clasificarea sosurilor în bucătărie. Care sunt cele mai comune tipuri de sosuri și cum le folosești în preparatele tale
Descoperă cum se clasifică sosurile în bucătărie și cum poți să le folosești în preparatele tale. Află care sunt cele mai comune tipuri de sosuri, cum se potrivesc cu diferite feluri de mâncare și cum le poți pregăti acasă pentru a-ți impresiona familia și prietenii.
Sos de iaurt cu mărar și usturoi
O rețetă de sos care combină iaurtul cremos cu mărarul și usturoiul pentru o modalitate rapidă și ușoară de a îmbunătăți mâncărurile preferate.
Sos chimichurri - rețeta originală argentiniană
Sos chimichurri - experimentează gustul autentic al Argentinei cu un sos perfect pentru carnea de grătar sau chiar ca dressing pentru salate.
Sos Andaluz - sosul belgian perfect pentru cartofii prăjiți
Cu dulceața ketchup-ului și consistența maionezei, sosul andaluz este un sos belgian care se potrivește cel mai bine cu cartofii prăjiți.
Sos de hrean cu smântână și maioneză. Un sos perfect pentru friptură, gata în 5 minute
Pentru sosul de hrean cu smântână și maioneză ai nevoie doar de două îngrediente pentru a-l face, merge de minune mâncat cu legume, biscuiți, pâine sau pus pe carne de porc, de pui sau de vită.
Maioneza clasică de casă - rețeta cu care nu dai greș
Rețeta de maioneză clasică, naturală, făcută în casă, este o rețetă simplă și cu care nu aveți cum să dați greș.
Maioneză cu ouă întregi. Se face în 2 minute cu doar 5 ingrediente simple
Maioneza de casă, cu ouă întregi, se pregătește extrem de ușor, în mai puțin de două minute, cu doar cinci ingrediente.
Maioneză de post din cartofi
Maioneza de post din cartofi este o alternativă excelentă la cea clasică, ce se pregătește cu ouă, și este atât de gustoasă încât ați putea să o preferați întotdeauna.
Maioneză din avocado. Rețeta vegetală, de post
Maioneză din avocado este o alternativă vegetală la maioneza clasică.
Cum faci sos gorgonzola pentru friptură sau paste
Sosul Gorgonzola este un sos bogat și decadent, preparat cu brânză gorgonzola, parmezan ras și smântână.
Maioneză dietetică, fără ulei. Rețeta rapidă și cu puține calorii
Incearcă o rețetă dietetică de maioneză, cu puține calorii, care se prepară făra ulei în doar 15 minute.
Sos de mere făcut în casă
Sosul de mere de casă este atât de ușor de făcut și poate fi folosit în multe feluri de mâncare.
Sos Remoulade - Cum se face și cu ce să îl mănânci
Rețeta clasică franțuzească de sos Remoulade. Cremos, gustos și versatil, acest sos se poate folosi la aproape orice în bucătărie.
Cum faci ketchup de casă în doar 5 minute
Rețeta de ketchup de casă gata în doar 5 minute este ideală atunci când vă grăbiți, delicioasă și mult mai bună decât versiunea cumpărată din magazin.
Ketchup de casă cu roșii proaspete
Ketchup de casă cu roșii proaspete este de departe unul dintre cele mai populare și versatile sosuri din întreaga lume. Vezi care sunt ingredientele și pașii de preparare.
Ceapă caramelizată. Cum o faci crocantă și cum o folosești în rețete
Această rețetă de ceapă caramelizată se prepară rapid și foarte ușor. Ai nevoie de câteva ingrediente banale și doar trei pași de parcurs.
Sos de mărar și smântână
Sosul de mărar și smântână, la care se poate adăuga și usturoi, este specific zonei Banatului. Vezi ingredientele și pașii de preparare.
Dulceață de ceapă cu oțet balsamic
Dulceața de ceapă cu oțet balsamic oferă un gust bogat ce poate scoate din banalitate numeroase feluri de mâncare. Vezi ingredientele și pașii de preparare.
Sos de merișoare pentru friptură
Sosul de merișoare este foarte ușor de preparat și aproape că nu este nevoie de nicio pregătire. Este excelent cu friptură de curcan, gâscă, pui, porc sau vită.
Dulceață de ceapă. Cum se face și cu ce se mănâncă
Dulceața de ceapă este minunat de dulce și savuroasă, de la ceapa caramelizată, dar și mai aromată datorită adaosului de oțet balsamic, zahăr și cimbru.
Sos aioli - maioneză cu usturoi
Află cum să prepari acasă un sos aioli cremos, picant și cu gust de usturoi cu această rețetă ușoară! Vei avea nevoie doar de maioneză, suc de lămâie și usturoi.
Sos pesto făcut în casă - rețeta autentică italiană
Sosul pesto este atât de gustos și versatil, încât cu greu găsești un preparat cu care nu se potrivește. Vezi cum se face sosul pesto clasic, din bucusioc proaspăt.
Sos chipotle - ce este, cum se prepară și cu ce se mănâncă
Sosul Chipotle este un sos mexican și o modalitate ușoară de a adăuga o aromă afumată și picantă oricărui fel de mâncare. Această rețetă este incredibil de ușor de făcut.
Sos de muștar cu miere. Rețeta simplă pe care o poți face în 5 minute
Sosul de muștar cu miere este un sos dulce, picant și cremos. Odată ce l-ați încercat, probabil veți dori să puneți puțin sos pe aproape orice veți mânca!
Sos curry - ce este, cum se face și cu ce se mănâncă
Rețeta de sos curry, gata în mai puțin de 20 minute. Dacă vă plac mâncărurile orientale, ușor picante, în care aromele și condimentele se combină, adăugați acest sos curry cremos.
Sos tzatziki cu avocado, o rețetă răcoritoare pentru zilele toride de vară
Sos tzatziki cu avocado, un mix inedit pentru o variantă vibrantă a tzatziki-ului clasic, perfectă pentru a fi servită cu crudități, chipsuri sau pâine prăjită.
Sos Teriyaki - Rețeta tradițională a unui sos de origine japoneză
Sos teriyaki - aflați care sunt ingredientele necesare pentru un sos teriyaki autentic, cum se prepară și cum se păstrează. Este incredibil de aromat și are un gust bogat.
Sos tzatziki - rețeta originală grecească. Preparare și trucuri utile
Rețeta autentică grecească de sos tzatziki cu castraveți, lămâie și usturoi. Se consumă rece și merge de minune vara când căldura este insuportabilă.
Guacamole, rețeta care a cucerit planeta. Cum se prepară celebrul sos mexican
Rețeta de guacamole este una foarte simplă și rapidă. Vezi cum se prepară, cu ce se mănâncă și câte calorii are celebrul sos clasic mexican care a ajuns cunoscut în toate bucătăriile lumii.
Sos de maioneză cu iaurt, combinația ideală în sezonul cald. Cum să-l prepari și cu ce mâncăruri se potrivește cel mai bine
Sosul de maioneză cu iaurt este o rețetă foarte simplă, pe care o puteți realiza în mai puțin de 10 minute. Află cum îl prepari și cu ce mâncăruri se potrivește cel mai bine.
Sos de roșii - cea mai simpla rețetă. Cum se prepară, cum alegi roșiile și care sunt beneficiile preparării propriului sos de roșii
Rețeta clasică de sos de roșii. Vezi cum se prepară, cum alegeți roșiile și care sunt beneficiile pentru sănătate ale preparării propriului sos de roșii.
Sosul Veloute - Ce este și cu ce se mănâncă. Rețeta originală explicată pas cu pas
Sosul Velouté este destul de ușor de preparat cu doar trei ingrediente de bază și mai puțin de 10 minute. Vezi rețeta originală explicată pas cu pas și la ce feluri se mâncare se potrivește.
Sos spaniol - rețeta originală. Cum se prepară, ce gust are și cum poate fi folosit
Sosul spaniol (sosul brun) este un sos bogat, consistent și plin de aromă. Vezi rețeta originală explicată pas cu pas și la ce feluri de mâncare poate fi folosit sosul spaniol.
Sos olandez (hollandaise) - rețeta originală. Cum se prepară, trucuri utile și la ce feluri de mâncare poate fi folosit
Rețeta originală de sos olandez (hollandaise) explicată pas cu pas. Ce este sosul olandez, ce gust are și la ce feluri de mâncare poate fi folosit.
Sos Bechamel - rețetă, mod de preparare și trucuri pentru un rezultat demn de restaurant
Sos bechamel, rețeta cu care nu ai cum să dai greș. Cum se prepară în bucătăriile restaurantelor acest sos versatil, care este baza multor preparate, printre care lasagna sau macaroane cu branza.
Sos tartar - cum se face și cu ce se mănâncă
Sos tartar, ce este și cum se prepară cel mai bun sos tartar de casă. Cu ce se mănâncă sosul tartar. Rețeta clasică de sos tartar. Rețeta vegană de sos tartar. Originea sosului tartar.
4 sosuri delicioase pentru friptura de miel
Sosuri tradiționale pentru friptura de miel. Ce sosuri merg cel mai bine cu carnea de miel. Nu aveți cum să greșiți cu niciuna dintre aceste rețete pentru că toate sunt delicioase.
Sos de urzici cu usturoi și mentă - un alt fel de tzatiki delicios!
Transformați urzicile într-un sos delicios, iar aromele preferate cu care să le combinați sunt usturoiul prăjit, menta proaspătă și iaurtul grecesc.
Maioneză de post - rețeta vegană de maioneză de casă
Rețeta de maioneză de post, vegană, groasă și cremoasă este un înlocuitor excelent pentru cea obișnuită. Poate fi folosită pentru sandvișuri, ca bază pentru dressinguri sau în salate.
Sos pentru somon, cu usturoi, gata în doar câteva minute
Tot ce trebuie să aveți în vedere este că acest sos se face rapid și foarte ușor. Îl veți prepara în doar câteva minute de fiecare dată când gătiți somon!Este cremos, cu gust de usturoi proaspăt și va fi cel ce va adăuga o aromă deosebită somonului.
Pesto de leurdă - Un sos deosebit gata în câteva minute
Vă mai amintiți cum ziceau bunicii noștri, că o “mână” de verzituri fac o mâncare delicioasă? Ei bine, ne adaptăm și vă spunem și noi că, în vremurile noastre, dintr-o “mână” de leurdă obțineți un pesto delicios de care să vă bucurați în această primăvară.
Smântână de caju - smântână vegetală, de post
Smântâna de caju este cremă uimitoare, care nu conține lactate. Este perfectă pentru a fi adăugată în cereale și salate, folosită ca sos pentru paste, adăugată în supe sau pur și simplu pe post de cremă tartinabilă, pe o felie crocantă de pâine prăjită.
Pesto de rucola – cea mai bună rețetă de sos, gata în câteva minute
Pesto de rucola este preparat cu frunze proaspete de rucola, usturoi, ulei de măsline, semințe de pin și parmezan. Este ideal să înlocuiți tradiționalul busuioc cu rucola pentru a obține un rezultat excelent, ușor picant, un sos delicios pentru paste, pește, friptură sau alte feluri de mâncare.
Dulceață de ceapă roșie
Dulceața de ceapă roșie este un preparat inspirat din bucătăria franceză, fin și delicios, care poate fi inclus într-o mulțime de combinații alimentare.
Sos Mornay (sos de cașcaval)
Sosul Mornay este un sos foarte cremos, delicios și popular în bucătăria internațională. În mod original, se prepară având ca bază sosul Bechamel, la care se adaugă cașcaval sau brânză Gruyere. Puteți folosi și alt tip de cașcaval sau un amestec de brânzeturi date pe răzătoare, rezultatul va fi oricum delicios. Sosul Mornay se poate servi cu legume, paste, cu pește, fripturi sau ouă.
Vinegretă grecească pentru salate
Atunci când preparăm o salată, atenția la detalii este esențială. Dincolo de ingredientele pe care le punem în salată, dressingul are un rol foarte important. El trebuie să se potrivească cu ingredientele din salată, să le îmbrace într-o aromă subtilă și să dea gust și cremozitate salatei. Astăzi vă propunem o rețetă de vinegretă grecească, pe care o puteți prepara și păstra la frigider pentru mai multe zile și folosi pentru aproape orice fel de salată.
Cremă de brânză cu avocado și usturoi
Crema de avocado cu brânză și usturoi este o alegere excelentă pentru micul dejun, pe post de gustare rapidă sau atunci când aveți de preparat un aperitiv.
Sos rusesc pentru friptură
Sosul rusesc este un dressing foarte popular, care se folosește în general pentru sandwich-ul Reuben, dar nu numai. Se potrivește perfect și alături de o carne de vită sau pui, sau în orice combinație vă place. Este un sos delicios, ușor iute, cremos și cu multe ingrediente, astfel că atunci când îl gustați, vă face să vă întrebați ce conține.