Alimentația în sarcină

O alimentație bună și echilibrată te va ajuta să te simți bine și să oferi bebelușului tău o creștere sănătoasă. Mâncarea pe care o mănânci este principala sursă de hrană a bebelușului tău, așa că este esențial să obții din alimentație toți nutrienții de care ai nevoie.

Pentru a avea o sarcină sănătoasă, ai nevoie de aproximativ 300 de calorii în plus, în fiecare zi. Aceste calorii ar trebui să provină dintr-o dietă echilibrată cu proteine, fructe, legume și cereale integrale. Dulciurile și grăsimile trebuie reduse la minimum.

O dietă sănătoasă și echilibrată poate ajuta, de asemenea, la reducerea unor simptome ale sarcinii, cum ar fi greața și constipația.

Vezi mai mult

Sparanghelul în sarcină. Tot ce trebuie să știi

Cu sparanghelul în bucătărie, vei fi cu un pas mai aproape de o sarcină fericită și lipsită de griji! Descoperă beneficiile sale neașteptate și îndrăznește să îl incluzi în alimentația ta zilnică. 

Cafea decofeinizată în sarcină. Căt de sigur este să o bei?

Femeile care consumă cafea în mod regulat obișnuisc să treacă la cea decofeinizată atunci când sunt însărcinate. Dar oare este cafeaua decofeinizată sigură în timpul sarcinii?

Portocalele în sarcină. Cât de sigur este consumul lor

Una dintre întrebările din timpul sarcinii este dacă puteți mânca citrice și dacă portocalele sunt sau nu sunt indicate.

Smochinele în sarcină - beneficii și efecte adverse. Câte smochine pot consuma femeile însărcinate pe zi

Consumul de smochine în timpul sarcinii este recomandat din mai multe motive. Iată câte pot mânca femeile însărcinate pe zi, potrivit medicilor, dar și în ce moduri le pot include în dieta lor.

Pepenele roșu în sarcină. Beneficii și contraindicații pe care trebuie să le știi

Află care sunt beneficiile consumului de pepene roșu în timpul sarcinii, cât de important este pentru dezvoltarea fătului și cine nu ar trebui sa-l consume.

Ce riști dacă mănânci salate crude în timpul sarcinii. Toate viitoarele mămici ar trebui sa stie asta!

Te poti imbolnavi daca mananci salate crude in timpul sarcinii? La ce riscuri poti expune bebelusul. Tot ce trebuie sa stii despre consumul de cruditati si riscurile care pot aparea.

10 alimente pe care femeile însărcinate nu ar trebui să le consume niciodată

Unele alimente sunt periculoase pentru consum, iar atunci când vine vorba despre femei însărcinate, devin și mai periculoase.

Aportul de vitamina D în sarcină corelat cu prevenirea autismului

Suplimentele de vitamina D, oferite soarecilor in perioada gestatiei, previne aparitia simptomelor din spectrul autist la puii lor, au descoperit cercetatorii. Descoperirea ofera dovezi suplimentare cercetarilor care au aratat ca vitamina D joaca un rol crucial in dezvoltarea creierului.