5 Diete cu mere care te ajută să slăbești rapid. Fiecare dintre ele are reguli stricte, dar rezultatele sunt excelente

O dietă cu mere care să te ajute să pierzi între 3 și 6 kg în mai puțin de 7 zile? Da, doar citește acest articol și îți vom arăta 5 variante diferite ale regimului, care promit scăderi spectaculoase în greutate. Fiecare dintre ele are reguli stricte, dar rezultatele sunt excelente.

Dar, pentru început, să vedem de ce sunt merele alegerea noastră când vine vorba de slăbit.

Mărul este un fruct ale cărui proprietăți le subestimăm și le uităm adesea. Merele sunt bogate în vitamina C, vitamina B, calciu, potasiu, fosfor, fier, magneziu și zinc.

Este un fruct excepțional care conține mulți antioxidanți și fibre care întăresc sistemul de apărare al organismului. Pe lângă faptul că protejează dantura, merele topesc și depozitele de grăsime.

Mărul vindecă absolut totul: inimă, ficat, intestine... știm cu toții zicala “un măr pe zi ține doctorul departe”.

De ce este mărul o alegere bună în diete

Datorită bogăției fibrelor, apoi vitaminei C și potasiului, merele sunt recomandate în bolile de inimă și afecțiunile vaselor de sânge.

Acidul tanic din mere previne acumularea de grăsime în ficat, iar vitamina C și iod, pe care le conțin unele specii, previn afecțiunile tiroidiene.

Datorită fibrelor alimentare, ele normalizează digestia și reglează scaunul.

De asemenea, au un efect benefic asupra reglării nivelului de colesterol din sânge, reducând riscul de cancer la plămâni, colon sau prostată.

  • 200g este greutatea unui măr mediu
  • Merele sălbatice sunt mai mici și mai ușoare
  • Cel mai mare măr din lume din Cartea Recordurilor cântărea 1800 de grame

100g de mere prospete conțin:

  • 86g apă
  • 400g minerale
  • 27mg vitamine

100g de mere deshidratate conțin:

  • 82 de calorii
  • 16,9 g de carbohidrați
  • 1,16g grăsime

Jumătate din vitamina C se pierde prin coacerea merelor. Coaja reprezintă a cincisprezecea parte din fruct și conține 40-45% polifenoli.

Nu decoji merele!

Cel puțin o cincime din măr se pierde în momentul în care îl storci pentru a face suc. Ceea ce rămâne în urmă este, de fapt, partea cea mai bogată în ingrediente vindecătoare.

Pune câteva mere uscate în 200 ml de apă clocotită și fierbe timp de cinci minute. Acest ceai ameliorează simptomele răcelii și gripei. Toate aceste beneficii ale mărului sunt un adevărat motiv pentru a te încuraja să urmezi dieta cu mere.

Ce trebuie să știi înainte de a începe dieta cu mere

Dieta cu mere nu este perfectă, dar pentru mulți dintre cei care decid să slăbească, pare a fi cel mai bun mod de a o face. Aceste regimuri ard mai puține calorii.

Pentru a profita la maxim de dieta cu mere, este recomandat să reduci treptat porțiile de mâncare pe care le consumi în mod obișnuit cu câteva zile înainte de a începe regimul.

Renunță complet la carne, dulciuri, alcool, cafea și ceai negru și încearcă să reduci la minim aportul de sare.

Este dieta cu mere eficientă pentru pierderea în greutate?

Pentru cei care doresc să slăbească rapid, sucul de mere poate ajuta. Ideea este ca fibrele din mere te vor satura și vei avea nevoie de o cantitate mai mica de mâncare. În plus, pofta de dulciuri va fi redusă.

Cele mai bune cinci versiuni ale dietei cu mere

Depinde de tine să alegi care dieta ți se potrivește cel mai bine.

1. Dieta cu mere: În 3 zile vei pierde 5 kilograme

Ai auzit de dieta cu mere care garantează că vei pierde între 3 și 5 kg în doar 3 zile?

Se știe că dietele scurte și riguroase sunt recomandate doar celor cu sănătate bună, așa că subliniem faptul că nu trebuie să ții des acest regim.

Succesul este garantat, vei slabi 5 kg în 3 zile și vei scăpa de balonare.

Cu toate acestea, dieta necesită voință puternică și autodisciplină și este perfectă pentru cei care petrec o bună parte a zilei pe scaun și au probleme cu crampele intestinale.

Întreaga dietă se bazează doar pe mere. Recomandarea noastră este să nu cumperi un singur tip pentru că nu toate merele au același gust și miros, așa că poate fi una dintre modalitățile de a trece peste cele trei zile mai ușor.

Când îți este foame, bea cât mai multe lichide posibil. În timpul acestei diete este permis ceaiul de trandafiri neîndulcit, până la două căni de cafea pe zi fără lapte și zahăr, ceai verde, limonadă naturală (lămâie stoarsă).

Sunt permise și merele deshidratate și chipsurile de mere, dar în cantități mici (o mână pe zi).

Pentru a fi mai ușor să reziști trei zile, poți mânca merele rase, fierte, coapte, adică în orice fel, folosind scorțișoară și un îndulcitor artificial în loc de zahăr.

După aceste trei zile riguroase, nu numai că vei observa o schimbare vizibilă a stomacului și vei pierde 5 kg, dar vei obține și o piele strălucitoare deoarece organismul a scăpat de numeroase toxine.

Această versiune extremă a dietei cu mere garantează o pierdere rapidă în greutate de 3-5 kg în câteva zile. Cu toate acestea, din cauza aportului foarte scăzut de calorii, utilizarea frecventă nu este recomandată.

Regimul trebuie folosit doar în momentul în care vrei să slăbești și nu ai prea mult timp la dispoziție pentru o dietă normală. Poate fi ținută doar de cei care nu au probleme de sănătate.

2. Dietă cu mere pentru o greutate mai mică cu până la 6 kg

Potasiul și acidul din fructe sunt un tandem excelent pentru arderea caloriilor, îmbunătățirea metabolismului și reglarea digestiei. Glucoza, care este abundentă, menține zahărul din sânge la nivelul potrivit.

Care este planul alimentar?

În prima zi, micul dejun este format din pâine integrală cu brânză proaspătă de vaci și trei felii de mere.

Pentru gustare, mănâncă o felie de pandișpan și un măr, în timp ce prânzul poate fi copios.

Pregătește 140 g de pește, un măr, portocală și țelină.

Gustarea de după-amiază constă în 85g brânză de vaci și 1 măr, iar la cină prepară două sandvișuri cu pâine de secară și brânză.

A doua zi

Începe ziua cu 30 g fulgi de ovăz, 130 ml lapte, o lingură de stafide și 1 măr și poți mânca un alt măr la gustare.

Pentru prânz- pregătește o clătită cu lapte și ou pe care o vei umple cu mere rase.

Pentru gustarea de după-amiază, bea 80 g de iaurt fără grăsimi și o jumătate de măr.

Cina - ar trebui să fie compusă din 40 g de orez amestecat cu o jumătate de banană și 1 măr.

A treia zi

Mic dejun:

  • o bucată de pâine integrală,
  • 3 linguri brânză de vaci și mere.

Gustare:

  • 1 măr ras
  • 140 g iaurt
  • puțină lămâie și scorțișoară.

Prânz:

  • 80 g piept de pui fript,
  • 1 măr,
  • ardei roșu,
  • suc de lămâie.

Gustare:

  • măr

Cină - salată proaspătă din:

  • 2 morcovi
  • 1 măr
  • o lingura de stafide
  • 50 g brânză slabă.

În această perioadă nu uita să bei cel puțin 1 litru de apă pe zi. Vei fi uimit cât de ușor te vei simți după doar 72 de ore.

Cu această dietă, vei slăbi 3-6 kilograme în 3 zile. Spre deosebire de dieta extremă anterioară, aceasta are meniul diversificat, dar fiind puține calorii, vei ajunge la greutatea dorită. Chiar dacă vei slăbi mai puțin, rezultatul va fi vizibil.

3. Dietă cu mere – slăbești 1 kg într-o săptămână

Planul de dietă 3 mere pe zi a fost conceput de nutriționistul american Tammy Flynn. Ea a observat că pacienții ei care mănâncă un măr înainte de masă, slăbesc fără a-și schimba obiceiurile alimentare.

Au urmat experimente și încercări de a aplica o metodă similară altor clienți (cei care nu au mâncat mere înainte de masă). Rezultatele au fost mai mult decât bune.

Doar prin consumul unui măr înainte de fiecare masă, clienții au pierdut în medie 1 kg pe săptămână. Toate aceste descoperiri au încurajat-o și a încercat să profite la maximum de acest fapt: a creat și un plan de dietă auxiliar care încurajează și mai mult pierderea în greutate, un plan cunoscut sub numele de Dieta cu mere, sau Dieta cu 3 mere.

Bazele dietei cu mere

Această dietă presupune consumul unui măr înainte de fiecare masă principală. Ideea este ca fibra din mere poate te poate sătura cu ușurință și de aceea vei avea nevoie de mai puțină hrană în timpul mesei. Mai mult, se va reduce/elimina pofta de dulce.

Este vorba despre o dietă low-carb, cu cantități relativ mici de carbohidrați și un aport redus de grăsimi saturate. Zaharurile rafinate sunt interzise și se folosesc doar alimente cu indice glicemic scăzut.

Numărul recomandat de mese este de 4-5 mese mai mici pe zi, bazate pe o dietă sănătoasă, săracă în grăsimi. Fiecare masă sau gustare ar trebui să conțină niște proteine, deoarece s-a dovedit că această combinație reduce pofta de mâncare și crește pierderea în greutate.

Persoanele care urmează această dietă sunt încurajate să mănânce multe fructe și legume și astfel să-și reducă aportul total de calorii fără a se simți înfometate.

Alimente recomandate

Este necesar să consumi mere, brânză slabă, iaurt cu conținut scăzut de grăsimi, ouă, piept de pui, curcan, pește, carne slabă de vită, ovăz, orez brun, broccoli, salată verde.

Exemple de meniu

Mic dejun

  • măr
  • omletă cu brânză slabă
  • o cană de ovăz fiert
  • o bucată de brânză slabă
  • o cană de iaurt cu conținut scăzut de grăsimi

Prânz

  • măr
  • piept de pui la grătar
  • 2 căni de broccoli la abur
  • o cană de orez brun

Gustare de după amiază

  • shake de cappuccino

Masa de seară

  • măr
  • somon la grătar
  • salată verde

Dieta cu 3 mere va duce probabil la pierderea în greutate la majoritatea celor care aderă la program. Iată care sunt potențialele beneficii pentru sănătate ce nu trebuie trecute cu vederea.

Este posibil să ți se pară greu de ținut această dietă, așa că dacă te hotărăști asupra ei, trebuie să-ți schimbi stilul de viață, ceea ce de obicei nu este deloc ușor. Decizia îți aparține.

Vei slabi 1 kg pe săptămână, dar pentru că alimentele consumate sunt ușoare. Regimul este conceput pentru cei care doresc să slăbească treptat.

4. Pierdere extremă în greutate cu mere și lapte bătut

Perioada dietei: 2 zile. Vei avea nevoie de 1 kg de mere.

În prima zi mănâncă numai mere, fără nimic altceva.

Trebuie să împarți merele în mai multe mese, astfel încât să-ți ajungă pentru toată ziua.

Poți bea apă cu suc de lămâie. Asta e tot pentru prima zi.

A doua zi a dietei

În a doua zi, mănâncă numai lapte bătut. Poți consuma 1 kg de lapte bătut cu conținut scăzut de grăsimi, împărțit în mai multe mese mai mici.

Dacă ți-e sete, bea din nou apă cu suc de lămâie.

În câteva săptămâni, depozitele de grăsime vor dispărea și corpul tău va fi curățat de toxine.

Vei observa o îmbunătățire a aspectului pielii și tenului.

Pentru rezultate mai rapide, poți dubla dieta, adică 2 + 2 pe săptămână, iar apoi pauză timp de 3 zile.

5. Dieta expresă cu mere și ouă: 5kg în 7 zile

  • Perioada dietei: 7 zile
  • Rezultat: - 5 kg

Prima zi

  • Mic dejun: 1 măr, 1 cană ceai verde sau cafea fără zahăr
  • Prânz: 1 ou fiert, 1 roșie, 1 măr sau o portocală
  • Cina: 1 ou fiert, salată verde, o cană de ceai verde

A doua zi

  • Mic dejun: 1 ou, 1 roșie, 1 cană de ceai verde
  • Prânz: 100 g carne de vită fiartă, salată verde, 1 pahar de suc de struguri
  • Cina: 2 mere

A treia zi

  • Mic dejun: 1 ou, 1 roșie sau castravete, 1 ceașcă de ceai sau cafea
  • Prânz: 100 g carne de vită fiartă, salată de varză, 1 pahar de suc de mere
  • Cina: 1 pahar de lapte

A patra zi

  • Mic dejun: 100 g brânză de vaci, 1 cană de ceai verde sau cafea
  • Pranz: 100 g pește prăjit, salată verde, 1 pahar suc de morcovi
  • Cina: 2 mere

A cincea zi

  • Mic dejun: 1 ou, salată verde, 1 cană de ceai sau cafea
  • Prânz: 100 g carne de vită fiartă, 1 roșie, 1 castravete, 1 pahar de suc de mere
  • Cina: 1 pahar de lapte

A șasea zi

  • Mic dejun: 100 g brânză de vaci, 1 ceașcă de ceai sau cafea
  • Prânz: 100 g pește prăjit, salată de varză, 1 pahar suc de morcovi
  • Cina: 2 mere

A șaptea zi

  • Mic dejun: 100 g brânză de vaci, 1 măr, 1 ceașcă de ceai sau cafea
  • Prânz: supă de legume, 100 g pui fiert, 1 cană de ceai
  • Cina: 1 pahar de lapte

Efectele dietei cu mere

Efectele dietei cu mere sunt semnificative, deși nu permanente decât dacă îți schimbi pentru totdeauna obiceiurile alimentare.

Potrivit persoanelor care au aderat la această dietă, în 3 zile poți slăbi până la 10 kilograme. Merele au un conținut foarte scăzut de calorii.

În medie, un fruct conține 90 de calorii. Scăderea în greutate cu dieta cu mere este cauzată de echilibrul energetic negativ și pierderea apei din organism.

Mănâncă până la 1000 de calorii pe zi, deși acest lucru cu siguranță nu este suficient pentru majoritatea femeilor!

Avantaje și dezavantaje

Experții explică că această dietă poate provoca oboseală, tulburări de concentrare, diaree și dureri de cap.

Pe de altă parte, ei spun că elimină toxinele din sistemul digestiv și îmbunătățește aspectul pielii.

Această dietă este recomandată celor care au probleme cu paraziții gastrointestinali.

Contraindicații

Această dietă nu poate fi folosită personele care:

  • au stomacul sensibil
  • suferă de ulcer gastric
  • suferă de sindromul colonului iritabil
  • au afecțiuni ale intestinelor

Ce trebuie să mai știi despre dieta cu mere

Poți pierde în greutate dacă mănânci doar mere?

Desigur, vei slăbi mâncând doar mere. Compoziția merelor este perfectă pentru a pierde în greutate. Acidul tanic din fruct previne acumularea de grăsime în ficat.

Sucul de mere este grozav pentru că îți va reduce pofta de mâncare și de dulciuri.

Câte kilograme poți slăbi cu o dietă de 3 zile?

Cu dieta cu mere, vei pierde până la 5 kg în 3 zile. Merele sunt grozave pentru dietă datorită conținutului lor scăzut de calorii.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că toată această pierdere rapidă a kilogramelor și menținerea greutății depinde foarte mult de alimentația de după dietă.

Câte mere pe zi trebuie să mănânci pentru a slăbi?

Totul depinde de versiunea pe care o folosești. Dacă mănânci un măr pe zi timp de o saptamana vei slabi 2 kilograme. Daca mănânci 3-4 mere pe zi poți slăbi mai mult de 5 kg.

Desigur, nu totul este în mere. În afară de ele, este foarte important ce mai introduci în meniu.

Pentru cele mai bune rezultate, alimentele trebuie să aibă un conținut scăzut de calorii.

Ajută la pierderea grăsimii de pe abdomen?

Merele proaspete sunt pline de flavonoide și fibre sănătoase care pot ajuta la arderea grăsimii de pe burtă. Sunt deosebit de bogate în fibre pectinice care se descompun încet.

Fibrele prezente în măr favorizează sațietatea. Dacă te simți plin, în mod natural mănânci mai puțin.

Ce se întâmplă dacă mănânci 6 mere într-o zi?

Merele sunt pline de carbohidrați care îți oferă energie instantaneu. Dar ai fi surprins să știi că un consum prea mare poate duce la creșterea în greutate.

Acest lucru se datorează faptului că organismul arde mai întâi carbohidrații, așa că în momentul în care mănânci prea multe mere organismul poate fi împiedicat să ardă grăsimi.

Ajută la detoxifiere?

Deoarece merele sunt bogate în pectină, un tip de fibră care se leagă de colesterol și metale grele din organism, ele ajută la eliminarea toxinelor și la curățarea intestinelor.

În ce parte a zilei ar trebui să mănânc mere?

Conform studiilor, ar trebui să mănânci un măr dimineața. Asta pentru că merele sunt bogate în fibre alimentare care se găsesc în coajă. Deoarece majoritatea oamenilor au probleme digestive din cauza somnului necorespunzător sau a obiceiurilor alimentare târzii, dacă nu ai probleme cu stomacul, merele dimineața, după trezire, sunt o idee bună.