Produse de panificatie si patiserie

Focaccia, o reteta testata de generatii

Daca prepari o data aceasta focaccia, nu vei mai opta pentru painea din magazin.

Strudel cu mere

Un delicios desert cu migdale, stafide, scortisoara si gem de zmeura.

Paine cu scortisoara si stafide

O paine cu fructe, perfecta pentru micul dejun, cu unt si dulceata.

Paine Cu Branza Si Marar

300 ml lapte de soia 1 ou 1 lingurita zahar 1 lingurita sare 11 gr drojdie proaspata/1 pachet drojdie uscata 540 gr faina 1 legatura marar 1 lingurita rozmarin macinat 1/2 jumatate ceapa 200 gr branza framantata, usor sarata

Spirale Ciocolatoase

ALUAT : 1 ceasca de smantana lichida, cam 150 ml ( eu am folosit La Dorna 12%) 1 lingurita drojdie uscata 2 linguri de zahar 1 praf de sare 3 linguri ulei de arahide 300 gr faina 1 galbenus CREMA: 100 ml lapte 2 linguri de zahar 4 lingurite cacao 1 lingura faina 1 lingura rom 1 lingurita de unt 1 albus TOPPING: 1 galbenus sirop de agave

Gheme Dulci Cu Stafide

20 gr drojdie 400 gr faina 100 gr zahar tos 120 ml lapte caldut 1 pachet zahar vanilat 100 gr unt topit caldut 3 galbenusuri putina coaja de lamaie 50 gr stafide 1ou, zahar pudra

Langosi Cu Branza

300 gr. faina. 2 oua, 3 linguri ulei, 150gr. iaurt, 1 lingurita bicarbonat, 1 praf de sare, 250 gr. telemea de vaca, 250ml. ulei pentru prajit

Fursecuri Cu Cascaval

150g faina, 125g unt, 125g branza telemea, 1/2 ceasca iaurt, 1 ou, 50g cascaval

Farafas - Saleuri Picante

150 gr unt 60 gr parmesan ras 120 gr cascaval ras 1/2 lingurita sare( se poate pune chiar mai mult, daca va plac mai sarate) 1 lingurita boia 1 galbenus 100 ml smantana 250 gr faina (eu am pus mai putina) 1/2 lingurita praf de copt, chimen, mac, susan

Chifle Cu Miere Si Ceai Verde

500 gr faina de paine 650 250 gr lapte 4 linguri ulei de arahide 3 linguri cu varf de miere( eu am folosit poliflora) 1 plic drojdie uscata 1 lingura miere+o lingura fulgi de cocos pentru uns 2 linguri pudra de ceai verde un praf sare

Jardiniera Cu Flori De Paine

500gr faina 1 pachetel de drojdie uscate sau un cub proaspata 1 pahar apa caduta 2 lingurite zahar o lingurita de sare 1/2 pahar ulei

Cuiburi cu branza si fructe

Ingrediente: 1 kg faina, 400ml lapte caldut, un cub drojdie, 200gr margarina sau unt moale o lingurita rasa sare, 6 linguri zahar, 2 oua.Pentru umplutura: 500gr Quark, 2 oua + 1 galbenus, 150gr zahar, 60gr margarina sau unt moale, 3 linguri budinca de vanilie, jumatati de caise si visine din compot,

Cozonac aperitiv

Pentru aluat ai nevoie de:700 g faina, 1/2 lingurita sare, 1 1/2 cubulet drojdie, 250 ml apa, 100 ml caimac (lapte 3,5 % grasime), 1 ou, 2 linguri ulei, Pentru uns: 1 ou, 1 lingura lapte sau iaurt, 1 lingura mac.Pentru umplutura: 1. 3 oua fierte (tari) taiate in sferturi, 2. 200 g sunca presata (salam cu sunca) taiata bastonase si trasa in tigaie cu putin ulei, apoi scursa foarte bine de grasime.3. 150 g telemea de oaie rasa, 100 gr cascaval ras, 1/2 lingurita chimen1 ou. Se amesteca branzeturile cu oul si chimenul.

Strudel cu banane

500 g foi placinta(am pus 7 foi),6 banane,100 g stafide,1 lingura coaja rasa de portocale,5 linguri de rom sau 2 de esenta de rom,3 linguri apa calduta,150 g nuca macinata,75 g unt,100 g smantana subtire,1 lingura zahar-facultativ,zahar pudra.

Cornuri cu smantana acra

500g faina,60g zahar, 1cub drojdie, 200g smantana acra, 50ml lapte, 75g unt, 2oua, in plus: 1galbenus si putin lapte pt uns deasupra, mac pt presarat.

Crackersi cu susan din faina de migdale

215g faina de migdale (facuta din migdale decojite),1 ou batut bine,55g susan,1 lingura ulei,sare.

Paine nan

450 g faina, 1 pck drojdie uscata (al meu are 12 g), 2 lingurite zahar, 2 lingurite sare, 1 lingurita praf de copt, 2 linguri ulei, 150 g iaurt, 150 g lapte, 1 ou mare.

Paina calda toast

400 gr faina, 11 gr drojdie uscata (un plic), un ou (si inca unul pt uns painea), 1/2 lingurita sare, 1 lingurita zahar, 200 gr lapte, 60 gr unt.

Paine cu faina integrala si seminte

300 ml lapte2 lingurite sare (rase)1 lingurita zahar200 gr faina alba350 gr faina integrala7 gr drojdie uscataun galbenus pentru uns30 gr untseminte de in

Pufoase cu mere

Pentru aluat: 250 gr. faina, 1/2 pachet drojdie proaspata,3 linguri zahar,1 ou, 50 gr. unt moale, 10 linguri lapte caldut.Pentru umplutura: 2 mere, 4 linguri zahar, nuci pisate, 1/2 lingurita scortisoara.

Strudel cu dovleac MAYA (1)

500 g faina,300 ml apa calda,80 ml ulei,1 lingurita sare,un strop de zahar,1 lingura de otet,Umplutura: dovleac ras, zahar, scortisoara, ceva ulei pt stropit/pensulat foile.

Paine in ghiveci

650 g faina de paine,16 g drojdie proaspata,200 g unt,3 oua,10 g sare,30 g zahar,apa,lapte.

Placinta Gogoloi, sarbeasca

1 pachet foi placinta,1/2kg branza dulce,o cana lapte,o cescuta lapte,3oua,o cana zahar,2plicuri zahar vanilat Burbon,100gr.unt.

Covrigei Peruzele

drojdie cat o nuca(proaspata) sau 2 pliculete,2 oua,2 lingurite sare,o ceasca iaurt(reteta originala era cu 3 linguri otet),3 linguri apa rece,1 kg. faina(pentru un aluat potrivita),125 gr. margarina.

Stelute

Aluat frantuzesc, cremwursti, oua.

Paine cu sunca si mozzarella

faina-600 g, lapte caldut-340 ml, ulei de floarea soarelui-100 ml, ou-1 buc, sare-1 lingurita, drojdie uscata-7 g(un pachet), seminte de in.

Spirale din mozarella

250 gr de faina10 gr drojdie100 ml de lapte caldut25 gr unt moale1 lingurita sare1 lingurita zahar125 gr de mozarellaPentru umplutura 50 gr concentrat de rosii(bulion)-origano si parmezan.

Chifle cu cascaval

300g cascaval, aproape 3 pahare de faina, 7 linguri ulei, 0.5 linguritza sare, 1.5 linguritza de drojdie uscata, un ou, 3/4 pahar lapte sau apa, 2 linguritze de zahar.

Mere in boccele

1 foaie aluat de foietaj, 3 mere mai micute sau 2 mari, 1 lamaie, 3 linguri dulceata de capsuni, 1 galbenus, 30 g unt, esenta de rom, zahar pentru pudrat, frisca pentru ornat.

Ciambella gorgonzola e noci

100 gr iaurt simplu, 250 ml lapte, putina sare, putin piper, 2 oua, 450 gr faina, 1 pliculet drojdie uscata (aprox 10 gr), 80 gr unt ,150 gorgonzola dolce, 75 gr nuci, 80 gr grana padano.

Pirogi

Aluatul:50 g drojdie, 500 ml lapte, 50 g unt (margarina), 2 lingtze zahar (daca le faceti cu fructe, puneti mai mult), 2 lingtze sare, 300 g faina de graham, 420 g faina speciala, ou pt uns.Umplutura 1: chebab de pui (semipreparat) pe care l-am taiat patratele, ciuperci (congelate) taiate si ele,1 ceapa taiata marunt2 linguri sos de soia, 2 linguri ulei de masline, condimente, verdeturi.Umplutura cu brinza:cascaval ras, brinza mozzarela, rosii uscate (in ulei), busuioc, piper.

Briose cu mere si iaurt

Igrediente aluat:300 g faina, 15 g drojdie proaspata, putina sare, 50 g zahar, 20 g lapte praf, 115 g apa, 100 g lapte, 40 g unt, Umplutura cu iaurt:100 g iaurt simplu, 30 g praf de budinca de vanilie (eu am pus custard powder, care-i tot aia), Umplutura de mere:300 g mere taiate cubulete, 100 g zahar, putina sare, 80 g apa, 1/2 lingura suc de lamaie ,30 g amidon + 30 g apa, 15 g unt, eu am pus si putin scortisoara.

Minipanzerotti, altfel de calzone (coltunasi)

Aluat:500 g faina, 15 g drojdie, , 290 ml apa, 2 lg ulei masline, 1 lgt sare, 1-2 lgt zahar, Umplutura:350 g carne toccata, 1 ceapa tocata marunt, sare, piper, cimbru, busuioc, menta, ceapa ciorii.

Lahmacun, piadine turcesti picante

NGREDIENTE ALUAT:450 gr faina, 1 lingurita sare, 7 gr drojdie uscata sau 20 proaspata, 280 gr apa calduta, 2 linguri ulei masline sau de floare soarelui, UMPLUTURA: 500 gr carne tocata vaca/miel, 2 cepe mici, 3 rosii fara pilita si tocate, 1 ardei mic verde sau rosu iute, 1 lingura mare de patrunjel au coriandru, sare, piper, ulei masline de uns.

Focaccine aromate (focaccia)

500 gr faina, 280 gr lapte gras, 1 ou, 10 gr sare, 10 gr zahar, 20 gr ulei masline, 10 gr drojdie proaspata, 1/2 lingurita miere, o lingura mare cu ierburi(eu am pus salvie,timo,rozmarin).SARAMURA: 3 gr sare grunjoasa, 8 gr apa clocotita, 8 gr ulei masline.

Coronite fragede

3 pahare si jumatate de faina (paharul sa fie normal, nu foarte mare), 1 cana de lapte caldut, jumatate de lingura cu drojdie uscata, jumatate pahar ulei, 1 lingura si jumatate de zahar, jumatate lingurita sare, mac, susan, 50g. margarina.

Chifle cu cartofi

200 g cartofi fierti in coaja, 50 ml lapte, 30g drojdie proaspata, putin zahar, 125 g brinza de vaci, 350 g faina, 2 oua, sare, piper, seminte de chimen.

Grisine torineze

500 gr de faina de griu oo, 8 gr de sare fina, 15 gr de drojdie proaspata (eu o dizolv cu o lingurita de malt de orz dar pentru ca nu stiu daca traducerea e corecta sau daca il puteti gasi se poate folosi o lingurita de miere sau in cel mai rau caz zahar), 200-250 ml apa, aici depinde de faina, sfatul meu e sa se inceapa cu 200 de ml pentru ca apoi sa se ajunga daca mai e nevoie, in caz contrar adica daca se adauga faina in plus se deregleaza proportiile cu sarea si drojdia, 50 gr de ulei.

Cuiburi cu cocos

500 gr faina 000, o lingurita si jumatate drojdie uscata, 2 galbenusuri, 120 ml lapte, 120 ml lapte de cocos (se gasete in mai toate hypermarket-urile, in conserva, la raionul de conserve sau produse asiatice). Daca nu aveti de unde sa cumparati lapte de cocos il puteti inlocui cu lapte normal si eventual puteti pune mai multa razatura de cocos; 40 gr unt, 70 gr zahar, putina sare, esenta vanilie, 30 gr razatura de cocos.

Paine cu sunca

500 g faina, 25 g drojdie proaspata, 1 lingurita cu sare, 1/2 lingurita cu cimbru uscat, 250 ml lapte, 6 linguri cu ulei de masline si 200 g sunca.

Placinta cu branza (urda) - foietaj

Ingrediente pentru 2 foi de aluat: 2 galbenusuri, 400 de grame de faina 000, 1 praf de sare, 100 ml apa minerala carbogazoasa, 125 ml iaurt gras, Pentru impachetat: 175 grame de unt sau margarina (eu am folosit margarina "Unirea"), 30 de grame de faina. Pentru umplutura am amestecat omogen urmatoarele: 500 de grame de branza sarata, 500 de grame de urda dulce, 1 legatura de marar fin tocat, 5 oua.

Foietaj cu Philadelphia, legume si sunca

2 pachete foietaj, a cate 225 g fiecare, 1 ½ -2 cutii branza Philadelphia a cate 250 g fiecare, 150 g sunca taiata cubulete, ardei galben si/sau verde cubulete, ½ zucchini cbulete, ½ ceapa rosie toccata, 6 rosii mici, cherry- sferturi.

Mini-burgher

315 g aluat paine (reteta spune ca s-ar folosi nu stiu ce tip, refrigerat). Eu am facut reteta mea de paine, din care ies cam 850g aluat: 500 g faina, 15 g drojdie, 1 ½ lgt sare, 1 lg zahar, 290 ml lapte/apa, 2 lg uleiUmplutura: 450 g carne de vita, tocata, 1 ou, ½ ceapa tocata, 1 morcov tocat marunt, 2 lg lapte, 3 lg suc de rosii, ½ lgt sare, piper, ½ cup pesmet.

Pariziene cu fondant de mere

Fondant de mere: 200 gr mere curatate si taiate cubulete2 oua, 20 gr zahar, 60 ml smantana, 1 plic zahar vanilat, 15 gr fecula de cartofi (amidon), 60 gr unt, 100 ml apa, Pariziene: 500 gr faina, 20 gr drojdie, 70 gr zahar, 260gr lapte, 50 gr unt, sare(un varf), 1 ou(50 gr fara coaja)deci mediu.

Paine cu mere

750 g faina de paine, 30 g drojdie, 5 mere mari, mai acrisoare1/2 lingura zahar, 1 lingurita cu varf sare.

Chifle cu branza si basilikum (busuioc)

500 g faina, 270 lapte(3,5 %), 30 ml ulei de masline, 25 g drojdie proaspata, 1 lingura rasa de sare (sau dupa gust), 1 galbenus+ceva lapte pentru uns, umplutura: branza de vaca, 1ou, basilikum

Paine neagra

Aluat: 570gr fainta integrala+ inca putin pt rulat, 2 lingurite sare, 1 lingurita zahar brun deschis sau de care aveti, 2 lingurite drojdie uscata, 400 ml apa calduta.

Melcisori Cu Nuca (de Post)

500 g faina, 2 lingurite rase de drojdie uscata, 100 g margarina,se poate pune ulei. 150 g zahar, 3/4 ceasca de apa calduta, 1 praf de sare, coaja rasa de lamaie. Pentru umplutura aveti nevoie de: -o mana de stafide, 200 g nuca macinata, 50 g zahar, gem de capsuni.

Strudel Croco-zemos Cu Visine Si Alune De Post

800g aluat foietaj congelat, un borcan compot de visine fara samburi 720ml sau visine proaspete, 50g zahar, 10g amidon, 100g alune de padure sau fulgi de migdale, zahar pudra.

Cornulete Cu Sunca Si Branza Afumata

Aluat: 350 g faina, 20-25 g drojdie, 5 linguri ulei, 150 ml lapte(aprox.), 1 ou, putin zahar, sare dupa gust- eu am pus o lingurita, 1 ou batut, amestecat cu ceva apa, pentru uns cornuletele. umplutura: sunca, branza afumata.