Dulciuri

Dulciurile reprezintă o plăcere vinovată pentru fiecare dintre noi, fie că suntem copii sau adulți în toată firea. Fiecare masă delicioasă se încheie cu un desert pe măsură.

Clătite, înghețată, prăjituri, tort, brioșe sau tarte – iată doar câteva exemple de dulciuri pe care nimeni nu le-ar putea refuza. De la cele mai simple până la cele mai complexe deserturi, există rețete de dulciuri pe care până și un copil le poate găti.

Cu sau fără coacere, calde sau reci, dulciurile sunt binevenite la orice oră și în orice cantitate.

Vezi mai mult

Brioșe cu banane și iaurt

Aceste brioșe cu banane și iaurt grecesc sunt foarte pufoase, ușor umede și delicioase. Sunt făcute cu iaurt grecesc pentru un plus de proteine și acoperite cu migdale crocante.

Cornulețe fragede de post, cu gem sau rahat

Cornulețele de post cu gem sau rahat pot fi fragede, chiar dacă sunt pregătite în varianta de post, fără ouă, unt, untură sau smântână.

Cornulețe fragede cu gem

Cornulețele de casă fragede cu gem pot transforma o zi obișnuită într-o sărbătoare. Se pregătesc din doar câteva ingrediente, ce se găsesc aproape tot timpul în cele mai multe bucătării din țară.

Clătite fără lapte și ouă

Clătitele fără ouă și lapte sunt o variantă excelentă de desert pentru cei care țin post, pentru vegani, dar și pentru cei cărora pur și simplu le lipsesc cele două ingrediente din bucătărie, iar pofta de ceva dulce și bun este urgentă.

Clătite fără lapte. Cum le faci pufoase

O rețetă bună de clătite fără lapte trebuie să existe în orice bucătărie pentru cazul în care printre pofticioși se numără și vegani sau persoane cu intoleranță la lactoză.

Budincă de chia cu lapte de vacă

Budinca de semințe de chia cu lapte de vacă poate fi personalizată ușor și o puteți savura la micul dejun sau ca desert gustos. Vezi modul de preparare.

Hriscă cu lapte. Un mic dejun nutritiv și delicios

Hrisca cu lapte este alegerea perfectă pentru mic dejun nutritiv și delicios. Vezi ingredientele și pașii de preparare.

Budincă de chia, din 3 ingrediente

Budinca de chia pregătită din doar trei ingrediente este o gustare delicioasă și cât se poate de sănătoasă.

Scovergi cu iaurt. Se prepară simplu și rapid

Cum faci scovergi cu iaurt la fel cum le faceau bunicile noastre la țară. Le prăjeau în ulei din belșug în cratiță, foarte bine încins și le serveau fierbinți cu sos de smântână și usturoi.

Scovergi de post, prăjite în ulei

Vezi cum faci scovergi de post, prăjite în cratiță, în ulei din belșug, foarte bine încins. Se pot consuma în loc de pâine sau poți pune pe ele zacuscă.

Brioșe cu banane și ciocolată

Brioșele cu banane, moi și umede, cu ciocolată topită, sunt deliciul suprem și o modalitate excelentă de a folosi bananele prea coapte.

Banana bread - cea mai simplă rețetă de chec cu banane

Banana bread (sau checul de banane) este o prăjitură foarte simplu de făcut, dulce și aromată, ideală decă aveți prin bucătărie câteva banane prea coapte și nu vreți să le aruncați.

Cremă de zahăr ars cu blat pufos de pandișpan

Crema de zahăr ars cu blat pufos de pandișpan se poate transforma rapid în desertul vostru preferat, odată ce ați preparat-o și gustat-o.

Mousse de zmeură. Rețeta unui desert simplu și sănătos, fără ouă

Mousse de zmeură, desertul perfect atunci când nu vrei să stai prea mult în bucătărie, dar totuși ai mânca ceva dulce. Se prepară în 15 minute cu doar 4 ingrediente simple.

Melcișori cu lapte - Secretul pentru o rețetă ca la mama acasă

Melcișorii cu lapte sunt foarte ușor de făcut și bineînțeles, sunt preferații copiilor. Și un alt avantaj important este că pot fi serviți la micul dejun sau la cină.

Ciocolată de casă - prăjitura care îți amintește de gustul copilăriei

Această rețetă de ciocolată de casă cu siguranță iți aduce aminte de gustul copilăriei. Vezi cum se face ciocolata de casă cu lapte și ce ingrediente ai nevoie.

Creme Brulee - rețeta originală franțuzească de cremă de zahăr ars

Crème Brûlée  - aceasta este cea mai bună și mai cremoasă rețetă. Aveți nevoie doar de 6 ingrediente simple, iar în doar 15 minute este gata de coacere.

Gogoși cu lingura, cu iaurt, fără drojdie

Această rețetă de gogoși cu lingura, cu iaurt și fără drojdie este pe cât se poate de simplă. Și pentru un gust aromat se pune și zahăr vanilat.

Gogoși pufoase de post, făcute cu lingura

Gogoși pufoase de post, făcute cu lingura, simplu de tot. Tot ce trebuie să faceți este să urmați rețeta pas cu pas.

Cinnamon rolls - rețeta originală de rulouri cu scorțișoară

Cinnamon rolls - rulouri cu scorțișoară mari, pufoase, moi și absolut delicioase. Glazură de cremă de brânză cu aromă de arțar sau vanilie care se topește în gură.

Clătite americane de post - rețetă vegană

Clătitele americane (pancakes) de post sunt ușoare, foarte pufoase și sunt făcute cu câteva ingrediente simple pe care, cel mai probabil, le aveți deja prin bucătărie!

Clătite de post cu lapte de soia și fără gluten - rețetă vegană

Clătite de post cu lapte de soia și fără gluten vegane perfecte pentru un mic dejun dulce sau un desert delicios. Vorbim despre clătite din doar 5 ingrediente, fără ou și foarte ușoare.

Clătite de post în 12 rețete delicioase și ușor de făcut

Clătite de post fragede și pufoase, încât nici nu-țidai seama ca nu au lapte sau ouă.

Cum faci marțipan în casă - rețeta cu care nu dai greș!

Există mai multe rețete de marțipan și fiecare cofetărie poate avea un mod propriu de a face această cremă, variind cantitățile ingredientelor.

Tort de clătite cu cremă de ciocolată și alune

Ce faci atunci când ai prea multe clătite și vrei să le transformi într-un alt desert? Prepari o cremă de ciocolată cu alune și faci un tort delicios, pe straturi, din clătite. Combinația de cremă de ciocolată cu alune este una foarte fină și potrivită pentru orice desert, iar alături de clătite sigur nu vă va dezamăgi. Pentru un plus de savoare, puteți adăuga felii de fructe între straturi, pentru a balansa gustul dulce cu unul acrișor.

Mousse în două culori, cu zmeură și ciocolată

Mousse-urile sau spumele sunt deserturi extrem de fine și de ușor de făcut. Sunt genul acela de dulce care pare sofisticat și cu care puteți impresiona pe oricine, dar în realitate se prepară foarte repede și simplu. Astăzi vă propunem o rețetă de mousse în două culori, cu ciocolată și zmeură, care arată spectaculos, mai ales dacă alegeți să îl serviți în cupe sau recipiente transparente. 

Prăjitură cu ciocolată - gata în 5 minute

Care este cel mai rapid desert pe care puteți să îl preparați atunci când aveți poftă de ceva dulce? Desertul pe care vi-l propunem astăzi bate recordul la cât de simplu și de repede se face. O prăjitură cu ciocolată, care este gata în 5 minute și pentru care aveți nevoie doar de câteva ingrediente și un cuptor cu microunde. 

Creme anglaise

Crema de vanilie cu ouă și lapte sau creme anglaise, așa cum este cunoscută în bucătăria și patiseria internațională, este o cremă foarte simplu de obținut, care se face din câteva ingrediente la îndemâna oricui, foarte versatilă și care poate fi servită ca atare sau inclusă in diverse deserturi și prăjituri. 

Trufe Oreo cu ciocolată albă

Deserturile simple, fără coacere, care se fac din câteva ingrediente sunt cele mai iubite și mai apreciate. Este și cazul bomboanelor pe care vi le propunem astăzi. O rețetă simplă și rapidă de bomboane cu Oreo, învelite în glazură de ciocolată albă. Pe cât de simplu se prepară, pe atât de gustoase sunt și vă veți impresiona musafirii cu ele. 

Clătite japoneze (pancakes)

Spre deosebire de clătitele americane (sau celebrele pancakes), clătitele japoneze sunt mult mai pufoase, crescute în volum și au o textură foarte aerată și afânată, datorită prafului de copt. Nu este ușor să obții acel volum de invidiat la o clătită japoneză, dar, cu puțin exercițiu, veți reuși. Pentru început, puteți adăuga puțin mai mult praf de copt decât este recomandat în rețetă, pentru a vă asigura reușita. 

Cheesecake cu cremă de lămâie (fără coacere)

Cheesecake-ul este unul dintre cele mai populare deserturi fără coacere. Se face repede, este potrivit pentru orice ocazie și poate fi combinat cu tot felul de arome, fructe etc. Astăzi vă propunem o rețetă fresh de cheesecake cu cremă de lămâie. Puteți cumpăra crema de lămâie gata făcută sau o puteți prepara după rețeta de AICI. 

Tartă de ciocolată cu zmeură

Nu există desert mai romantic decât cele cu ciocolată, așa că, dacă vrei să impresionezi pe cineva cu ceva dulce, tarta de ciocolată cu zmeură este cea mai bună idee. Se face ușor, o puteți prepara în formă clasică, de tartă, sau în mai multe forme mici. Folosiți ingrediente de calitate și rezultatul va fi garantat!

Budincă de orez cu vanilie și frișcă

Clasicul orez cu lapte poate fi reinterpretat foarte ușor, astfel încât să îi dăm o notă de originalitate și personalitate. O aromă subtilă de vanilie, puțină frișcă și câteva fructe proaspete pot face dintr-o porție banală de orez cu lapte, un desert deosebit care să ne aducă în continuare aminte de copilărie. 

Pachețele de foietaj umplute cu banane

Deserturile cu fructe și aluat foietaj sunt printre cele mai ușoare și la îndemână, atunci când avem poftă de ceva dulce. Fie că alegem să le preparăm sub formă de plăcintă sau mini-pachețele umplute cu fructe, acestea reprezintă o idee rapidă și accesibilă de desert preparat în casă. 

Tort de biscuiți cu ganache de ciocolată - cel mai simplu tort

Un tort poate fi un desert provocator și intimidant pentru multe persoane, mai ales dacă sunteți începători într-ale bucătăriei. Cremele, blatul, glazura vă pot pune în dificultate dacă nu aveți experiență. Dar există și rețete de tort extrem de simple, pe care le puteți prepara chiar dacă nu ați mai făcut deserturi până acum. Un astfel de tort este și cel de biscuiți cu ganache de ciocolată. Nu necesită coacere, aveți nevoie doar de câteva ingrediente și puteți face o surpriză dulce cuiva drag, de ziua lui și nu numai. 

Tartă cu mere a la Jamie Oliver (tartă Tatin)

Tarta cu mere este unul dintre cele mai ușoare și populare deserturi. Există o mulțime de rețete și moduri de preparare, care mai de care mai simple sau mai complexe.  Cu aluat făcut în casă sau cu aluat cumpărat, cu foietaj sau cu aluat de tartă, cu merele tăiate bucăți sau cu ele date pe răzătoare etc. Astăzi vă prezentăm o rețetă simplă de tartă cu mere Tatin, făcută celebră de Jamie Oliver. Se face foarte ușor, din câteva ingrediente, și trebuie să o încercați. 

Tăiței cu nucă și pesmet caramelizat - desertul copilăriei

Deserturile pe bază de paste și de orez sunt cele care ne aduc cel mai mult aminte de copilărie. Orez cu lapte, griș cu lapte, fidea cu lapte. Toți am crescut cu aceste deserturi și le savurăm cu plăcere și acum, de câte ori avem ocazia.  Astăzi vă propunem o altă rețetă care ne aduce aminte de copilărie: tăiței cu nucă și pesmet caramelizat, un desert pe cât de simplu de făcut, pe atât de gustos. Puteți folosi tăiței din comerț sau îi puteți face în casă.  

Negresă cu gem și bezea

Negresa este o prăjitură foarte populară în bucătăriile internaționale și nu numai. Există o mulțime de variante de a o prepara: simplă, cu nuci, alune, dulceață sau cremă. Astăzi vă propunem o variantă de negresă mai altfel, cu gem și bezea, delicioasă, ușor de făcut și foarte apetisantă. Contrastul dintre blatul negru si bezeaua albă o face să arate foarte bine și să fie potrivită pentru aproape orice ocazie. 

Tiramisu cu fructe de pădure, la pahar

Tiramisu este un desert pe cât de gustos, pe atât de ușor de făcut. Alături de cheesecake, este unul dintre cele mai populare deserturi fără coacere pe care le puteți prepara pentru o ocazie specială, sau pur și simplu, când aveți poftă de ceva dulce.  În afară de varianta clasică, sub formă de tort, în tavă, tiramisu poate fi servit și la pahar, într-o mulțime de forme și combinații delicioase. Astăzi vă propunem o variantă de tiramisu la pahar cu fructe de pădure. Un desert spectaculos, în straturi, cu care veți impresiona și cei mai pretențioși musafiri. 

Gogoși cu brânză de vaci

Gogoșile sunt un desert simplu, ieftin și la îndemână, atunci când aveți poftă de ceva dulce. Astăzi vă propunem o rețetă de gogoși nedospite, cu brânză de vaci, dintr-un aluat moale, pe care le veți pune în vas cu lingura. Unii le mai numesc ”gogoși cu lingura”, dar compoziția lor este asemănătoare cu cea de papanași, așa că le puteți servi și cu smântână și dulceață.

Prăjitură de ciocolată cu glazură

Nimic nu e mai bun decât o prăjitură cu ciocolată, simplă și rapidă, pe care să o puteți face cu orice ocazie și cu ingredientele pe care le aveți la îndemână. Fie că vreți să preparați ceva bun pentru cei dragi sau că aveți musafiri care s-au anunțat pe ultima sută de metri, această prăjitură simplă și delicioasă vă va scoate din impas de fiecare dată.

Prăjitură Oreogasm

Deserturile fără coacere sunt cele mai la îndemână și mai simplu de făcut. În mai puțin de o jumătate de oră, puteți obține o prăjitură sau un desert delicios, potrivit pentru orice ocazie, fără prea multă bătaie de cap. Prăjitura pe care v-o propunem astăzi este o combinație de biscuiți Oreo cu fulgi de ovăz și bezele, simplă și rapidă. Nu vă ia mai mult de 15 minute să o preparați și 15 minute să stea la rece, înainte de a o servi. 

Cheesecake cu avocado și lime

Chiar dacă este folosit în general la salate și sosuri, la bază, avocado este un fruct, așa că nu este de mirare integrarea lui în atât de multe deserturi delicioase. Textura grasă și gustul neutru îl fac extrem de versatil pentru prăjituri, cheesecake, budinci și chiar înghețată.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este un cheesecake delicios și cremos, un echilibru perfect între dulce și acrișor, pentru că el conține avocado și lime. Aromat, ușor de preparat și fără coacere, acest cheesecake este desertul perfect pentru orice ocazie. 

Budincă de chia cu lapte de cocos și cacao

Budinca cu chia și lapte de cocos este foarte ușor de făcut. Nu conține zahăr, ci doar sirop de arțar, care poate fi înlocuit cu un îndulcitor natural, care nu îngrașă, dacă țineți dietă.

Ștrudel cu brânză dulce și stafide

Atunci când aveți poftă de un desert tradițional și ușor de făcut, aceste ștrudele cu brânză de vaci sunt perfecte. O combinație delicioasă între ștrudel și clasica plăcintă cu brânză dulce și stafide, pe care o pregăteau mamele și bunicile noastre, doar că făcute cu aluat foietaj sau foi pentru plăcintă din comerț. Așadar, nu trebuie să vă bateți capul cu preparatul foilor. În mai puțin de o oră obțineți un desert aromat și parfumat, fără prea multă bătaie de cap. 

Cheesecake cu gem de zmeură, la pahar

Un desert fără coacere, care se prepară rapid și care arată bine în farfurie este perfect pentru orice ocazie. Cu atât mai mult dacă necesită ingrediente puține, iar rețeta este una simplă și la îndemână.  Desertul pe care vi-l propunem astăzi este un cheesecake reinterpretat, la pahar, în straturi, cu gem de zmeură la mijloc. Se face repede, trebuie doar să aveți răbdare să-l lăsați la rece înainte de a-l savura și veți obține un desert cu care îi veți da pe spate pe musafiri, prieteni și chiar pe membrii familiei. 

Mousse de mascarpone cu lămâie

Nimic nu e mai bun decât un desert simplu, rapid și răcoritor, atunci când aveți poftă de ceva dulce și nu aveți timp să stați prea mult în bucătărie. Iar această spumă de mascarpone cu lămâie este exact ce vă trebuie în astfel de situații. Se face repede, o puteți folosi inclusiv pentru prăjituri sau torturi și nu necesită multe resurse.  Crema de lămâie o puteți cumpăra gata preparată sau o puteți prepara în casă. Găsiți rețeta AICI.

Alivenci moldovenești

Dacă nu ați încercat alivencile, trebuie să le preparați măcar o dată! Aceste plăcinte specifice zonei Moldovei sunt foarte ușor de făcut și aveți nevoie de câteva ingrediente la îndemâna oricui. Fiind o rețetă țărănească, aceasta se mai numește și plăcinta ciobanului, deoarece conține ingrediente care se găsesc în orice gospodărie, inclusiv la țară.

Tort Sponge Cake - simplu și rapid

De multe ori, atunci când vrem să facem un tort, sărim peste pasul cu preparatul blatului și apelăm la blat din comerț, gata făcut. Dar blatul de tort făcut în casă rămâne cel mai gustos și nu ar trebui să fie o bătaie de cap, dimpotrivă.  Astăzi vă prezentăm o rețetă de blat foarte simplă, care în patiserie poartă numele de ”sponge cake” și asta datorită texturii. Blatul este pufos, aerat, exact ca un burete. Este un blat universal, care poate fi folosit ca bază pentru orice fel de tort. Umpleți cu crema sau cremele preferate, decorați și aveți un tort nemaipomenit. 

Muffins cu cafea

Brioșele sau muffins sunt un desert pe cât de simplu și pufos, pe atât de gustos și arătos. Acele prăjiturele crescute și apetisante arată bine pe orice platou cu dulciuri și sunt delicioase pentru orice ocazie, de la o petrecere până la o banală zi de weekend în care pur și simplu aveți poftă de ceva dulce cu care să vă răsfățați.