Alimentație sănătoasă
O alimentație sănătoasă și echilibrată este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru a-ți proteja sănătatea.
Până la 80% din bolile de inimă sau de accident vascular cerebral pot fi prevenite prin alegerile și obiceiurile tale, cum ar fi o alimentație sănătoasă și un stil de viață activ.
O alimentație sănătoasă poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă și accident vascular cerebral prin:
- îmbunătățirea nivelului de colesterol
- reducerea tensiunii arteriale
- menținerea greutatății corporale în limite normale
- controlul zahărului din sânge
De ce ar trebui să iubești hummus-ul? Beneficiile sale pentru sănătate te vor surprinde!
Explorează minunatul univers al hummus-ului: istorie, beneficii și contraindicații. Îndrăgostește-te de acest preparat popular din bucătăria mediteraneană!
Hrișca - ce este și cum se prepară. Beneficii și contraindicații
Descoperă tot ce trebuie să știi despre hrișcă: ce este, cum se prepară, unde se găsește, beneficii și contraindicații. Află cum se gătește hrișca + idei de rețete.
Bulgur - ce este și cum se prepară. Beneficii și contraindicații
Descoperă tot ce trebuie să știi despre bulgur: ce este, cum se prepară, unde se găsește, beneficii și contraindicații. Află cum se gătește bulgurul + idei de rețete.
Orez negru - cum se gătește, beneficii și contradincații
Descoperă totul despre orezul negru: ce este, calorii, beneficii, contraindicații. Află cum se gătește orezul negru + idei de rețete.
Konjac - beneficii, contraindicații și utilizare
Ce este konjac, câte calorii are, cum se utilizează, beneficii și contraindicații. Află ce gust au pastele konjac și cum se prepară.
Cușcuș - beneficii și contraindicații
Cușcuș-ul face parte din familia pastelor făinoase si nu a cerealelor. Se obtine din grâu dur, numit şi semolină, și se folosește preponderent în bucătăriile nord-africane.
Urda - ce este, cum se face și cu ce se mănâncă
Urda este o brânză sănătoasă și delicioasă, bogată în proteine de calitate superioară și cu un conținut redus de grăsimi saturate. Este destul de sățioasă și poate fi consumată atât la micul dejun cât și la cină.
Cu ce se mănâncă untul de arahide. Idei de gustări delicioase
Untul de arahide este o cremă tartinabilă, foarte gustoasă, care poate fi mâncat ca atare sau folosit într-o mulțime de rețete. Dacă îți place gustul untului de arahide iată cum îl poți include în dieta ta pentru a obține o alimentație echilibrată.
Câte calorii au sarmalele și câte poți să mănânci fără să te îngrași
Află câte calorii au sarmalele cu carne de porc, de vită, de pui sau de curcan și câte sarmale poți să mănânci fără să te îngrași.
Ficat de porc. Beneficii și contraindicații
Totul despre ficatul de porc - beneficii, calorii și valori nutriționale, containdicații.
Care este diferența dintre broccoli și broccolini
Între broccoli și broccolini există câteva diferențe ce merită să fie remarcate. Vezi care sunt diferențele și care este mai sănătos să-l consumi.
Cât avocado trebuie să mănânci zilnic ca să slăbești
Avocado te poate ajuta să slăbești pentru că te menține sătul mai mult timp. Află cât de mult avocado ar trebui să mănânci într-o zi și ce beneficii are consumul regulat.
Prune - beneficii și contraindicații pe care trebuie să le știi
Care sunt beneficiile consumului de prune și ce contraindicații au. Câte calorii au prunele și ce vitamine conțin. Câte prune poți să mănânci pe zi. Află răspunsul în acest articol.
Pepene roșu, beneficii și proprietăți. Ce se întamplă dacă mancați pepene în fiecare zi
Află care sunt beneficiile consumului de pepene roșu, cât este bine să mănâci și ce se întâmplă dacă mănâci prea mult pepene în fiecare zi.
Semințe de pepene roșu. Ce beneficii au și cum se mănâncă
Vezi care sunt beneficiile comsumului de semințelor se pepene roșu, cum se coc sau cum se prăjesc. Semințele de pepene sunt sărace în calorii și sunt pline de nutrienți.
Alimente sănatoase bogate în carbohidrați. La ce oră e bine să le mănânci
Lista alimentelor sănătoase bogate în carbohidrați. Legume și cereale bogate în carbohidrați. Fructe bogate în carbohidrați. De ce avem nevoie de carbohidrați și care e cantitatea recomandată.
Câte ouă de prepeliță poți mânca intr-o zi și de ce sunt mai sănătoase decât ouăle de găină
Câte ouă de prepeliță poți mânca intr-o zi și ce se întâmplă dacă manânci prea multe. Care sunt beneficiile consumului de ouă de prepeliță în fiecare zi.
15 beneficii neașteptate ale oului de prepelită. Învață cum să le folosești în avantajul tău!
Iată 15 beneficii ale ouălor de prepeliță și învață cum să le folosești în avantajul tău! Consumul regulat de ouă de prepeliță ar putea duce la îmbunătățiri vizibile ale sănătății generale.
46 de alimente bogate în proteine. De ce sunt importante pentru organism și care este cantitatea recomandată
Ce sunt proteinele. Câte proteine trebuie să consumăm zilnic. Carne bogată în proteine. Pește bogat în proteine. Legume și fructe bogate în proteine. Cereale și semințe bogate în proteine.
Carbohidrații - beneficii și riscuri. Ce sunt carbohidrații și de ce ne calmează
Ce sunt carbohidrații și care sunt beneficiile lor, câți carbohidrați ar trebui să mâncăm zilnic și la ce riscuri ne expunem dacă mâncăm prea mulți carbohidrați.
Crapul - 11 beneficii uimitoare. Iată de ce trebuie consumat cât mai des
Crapul este unul dintre cei mai comuni și deliciosi pești consumați în multe părți ale lumii și are o serie de beneficii reale pentru sănătate.
Lapte de migdale de casă - cea mai simplă și mai sănătoasă rețetă
Laptele de migdale este un înlocuitor foarte bun pentru cel de la animale, care se face din migdale și apă. Este perfect pentru a-l turna peste cereale, pentru a-l folosi în smoothie-uri sau chiar pentru a-l adăuga în cafea!
Smântână de caju - smântână vegetală, de post
Smântâna de caju este cremă uimitoare, care nu conține lactate. Este perfectă pentru a fi adăugată în cereale și salate, folosită ca sos pentru paste, adăugată în supe sau pur și simplu pe post de cremă tartinabilă, pe o felie crocantă de pâine prăjită.
Lapte de migdale - beneficii și contraindicații. Este cel mai consumat lapte în timpul postului
Laptele de migdale este o băutură hrănitoare, pe bază de migdale, care a devenit foarte populară de-a lungul anilor.Are o aroma fină, așa că mulți oameni îl consideră mai gustos decât alte tipuri de lapte vegetal. Poate fi folosit ca alternativă la laptele animal în cafea, alături de fulgi de ovăz sau în rețetele care necesită coacere.
Urzicile - Beneficii și proprietăți. De ce ar trebui să le mănânci mai des
Urzicile au fost folosite în medicina tradițională de multe secole. Sunt cunoscute pentru țepii fini care cresc pe tulpini și frunze și pot fi folosite uscate, deshidratate sau ca extras în tablete, sucuri și ceaiuri.Știința modernă a găsit motive să susțină multe dintre credințele antice despre efectele medicinale ale urzicilor. Sunt originare din Europa, Africa de Nord și Asia și au fost utilizate la scară largă în zona mediteraneană încă din cele mai vechi timpuri.
Suc de sfeclă roșie - 11 beneficii care vă ajută să vă mențineți sănătoși și cum să-l preparați
Sucul de sfeclă roșie poate preveni o serie de boli.
Care e diferența dintre untul sărat și cel nesărat?
Diferențele dintre cele două tipuri de unt vă pot transforma preparatele în mese delicioase, sau într-un fiasco.
Ouăle și colesterolul - câte ouă putem să mâncăm fără să ne afecteze sănătatea?
Ouăle sunt printre cele mai hrănitoare și mai valoroase alimente pe care le putem include în dieta noastră. Un ou conține șase grame de proteină și multe alte substanțe nutritive care îl fac să își merite denumirea de ”superaliment”. Cu toate că au nenumărate beneficii pentru sănătate, ouăle și-au câștigat o reputație proastă și s-au țesut o mulțime de mituri în jurul lor, din cauza colesterolului care se regăsește în gălbenuș.
10 beneficii ale consumului regulat de ouă. De ce este bine să le incluzi în alimentație
Ouăle sunt printre puținele alimente pe care le putem defini drept ”superaliment”. Conțin nutrienți esențiali pentru sănătate, unii dintre ei destul de greu de găsit în alte alimente.
Loboda, cel mai bun înlocuitor verde al spanacului
Loboda, cel mai bun înlocuitor verde al spanacului
Câte calorii are un ou și ce substanțe nutritive conține?
Poșate sau omletă, fierte sau ochiuri - ouăle pot fi consumate într-o mulțime de feluri și incluse în multe combinații alimentare, nu doar la micul dejun, fiind potrivite pentru orice masă a zilei.
5 beneficii ale morcovilor
O leguma comuna in bucataria noastra, morcovul nu se bucura de atentia care i-ar trebui acordata. Desi il folosim destul de des la prepararea mancarurilor, putini stiu ca aceasta radacinoasa contine apa, proteine, fibre, antioxidanti, minerale si vitamine.
14 alimente sănătoase, dar care ÎNGRAȘĂ
Unele alimente pe care ne bazăm că ne ajută atunci când ținem dietă pot fi, de fapt, dușmani ai siluetei.
10 Alimente Care Arata Ca Organele Pe Care Le Vindeca
"Suntem ceea ce mancam", o vorba care contine mai mult adevar decat ai fi putut banui.