Mâncăruri cu carne

Pui, vită, porc, miel sau pește – orice masă e mai bună atunci când conține carne. Fie că vorbim despre friptură, grătare, carne tocată, tocănițe, rețete tradiționale sau exotice, carnea este sursa principală de proteină din alimentația noastră.

Mai mult, carnea este și ingredientul cel mai versatil din bucătărie. Gândiți-vă doar la o bucată de mușchi de vită sau pun piept de pui și în câte feluri pot fi acestea gătite.

Prăjită, la abur, cu sos sau fără, pe grătar sau la cuptor, carnea este nelipsită din meniul zilnic al celor care au o dietă echilibrată.

Vezi mai mult

Salată boeuf cu carne de curcan

Salată boeuf cu carne de curcan se pregătește la fel de ușor ca varianta clasică, ce conține carne de vită.

Mușchiuleț de porc la cuptor tăvălit prin oțet balsamic

Mușchiulețul de porc gătiti la cuptor și tăvălit prin oțet balsamic este o alegere excelentă pentru cinele de sărbători. 

Marinadă pentru porc. Cum marinezi carnea pentru cea mai bună friptură

Marinarea cărnii de porc înainte de a o găti este necesară pentru a o îmbogăți cu diferite arome, precum și pentru a o frăgezi. Iată o listă de rețete ușoare de marinadă pentru carne de porc.

Sarmale tradiționale de porc în foi de varză acră

Sarmalele tradiționale de porc în foi de varză acră sunt unul dintre cele mai preferate feluri de mâncare din bucătăria românească.

Salată boeuf cu carne de porc

Dacă vrei să îți impresionezi musafirii, merită să încerci rețeta de salată boeuf cu carne de porc pe care o vom explica, pas cu pas, în rândurile de mai jos.

Friptură din ceafă de porc în vasul roman

Friptura din ceafă de porc în vasul roman este o variantă delicioasă a mâncării tradiționale.

Tochitură oltenească. Un preparat delicios, bogat în proteine

Tochitura oltenească este un preparat delicios, ce are rădăcini adânci în cultura și istoria românilor, și pe care îl poți face oricând îți dorești să îți impresionezi prietenii și musafirii cu ceva „ca la mama acasă”.

Cotlete de porc la tigaie cu sos

O rețetă de cotlete de porc la tigaie cu sos ce poate fi gata de pus pe masă în mai puțin de 30 de minute. Cotletele de porc sunt prăjite și apoi gătite într-un sos bogat.

Sarmale grecești în foi de varză cu sos de ou și lămâie

Sarmale grecești în foi de varză cu un sos de ou și lămâie sunt unul dintre preparatele tradiționale grecești. Vezi care sunt ingredientele și pașii de preparare.

Tobă de casă cu gelatină

Toba de casă cu gelatină este un produs tradițional românesc ce se consumă în special în perioada sărbătorilor de iarnă.

Escalop de porc cu ciuperci

Escalopul de porc cu ciuperci este un fel de mâncare sățios, gustos și de efect. Modul de pregătire este foarte ușor și nu necesită prea multă experiență în bucătărie.

Musaca de cartofi cu carne de porc

Musacaua de cartofi cu carne de porc este un fel de mâncare delicios. Aceasta este făcută cu cartofi tăiați cubulețe, carne de porc tocată, sos de roșii, ceapă și condimente.

Tochitură țărănească. Rețeta este extrem de gustoasă și sățioasă

Tochitura țărănească este un fel de mâncare autohton extrem de hrănitor, gustos și sățios. Se gătește ușor, fără să necesite prea multă experiență în bucătărie.

Mâncare de cartofi cu slănină afumată

Mâncarea de cartofi cu slănină este gustoasă și foarte ușor de făcut, perfectă pentru zilele sau serile în care îți dorești să pregătești un prânz sau o cină fără să depui prea mult efort sau să petreci prea mult timp în bucătărie.

Ruladă de porc umplută cu brânză și spanac

Rulada de porc suculentă și fragedă este umplută cu un amestec de spanac și brânză feta și apoi acoperită cu un sos picant făcut din oțet balsamic și rozmarin.

Ruladă de porc cu ciuperci și bacon

Rulada de porc este de fapt un mușchi de porc suculent, umplut cu ciuperci și bacon. Este gustoasă și o modalitate ușoară, dar și ieftină pentru a hrăni mai multe persoane.

Cotlet de porc umplut cu legume. Rețeta simplă cu un conținut scăzut de carbohidrați

Cotletele de porc umplute cu legume sunt pur și simplu spectaculoase. Deși se pregătesc foarte ușor, fără să necesite prea multă experiență în bucătărie, au un gust deosebit și pot face ca o cină servită în confortul propriei case să pară una de restaurant.

Cotlet de porc marinat în saramură

Cotlet de porc, la tigaie sau la cuptor, marinat în saramură, nu numai că este delicios, dar este preparatul central pentru o cină specială.

Ceafă de porc la tigaie. Reteta simplă și rapidă

Ceafa de porc la tigaie este super aromată și reprezintă o alegere perfectă pentru o masă rapidă.

Gulaș de porc - rețeta tradițională ungurească

O reteta picanta, potrivita pentru seri reci in care iti doresti sa lenevesti pe canapea.

Pulpă de porc la cuptor, în sos de roșii cu usturoi

Pulpa de porc la cuptor în sos de roșii cu usturoi este o cină ușoară și una dintre cele mai delicioase rețete. Carnea este fragedă, suculentă, aromată și foarte gustoasă. De asemenea, se face în cel mai scurt timp.

Gulaș unguresc de porc cu cartofi

Gulașul unguresc de porc cu cartofi este cel mai cunoscut fel de mâncare maghiară și veți fi surprins cât de ușor este să îl pregătiți!

Rasol de porc la cuptor, cu bere

Rasol de porc la cuptor, cu bere - vezi cum se prepară rețeta și de ce ingrediente ai nevoie pentru această rețetă.

Tochitură ardelenească, un preparat tradițional gustos și savuros

Tochitura ardelenească se pregătește foarte simplu, în doar o jumătate de oră, astfel că această rețetă este perfectă pentru orice zi, oricât de aglomerată ar fi.

Mâncare de cartofi cu carne de porc

Sunteți un mare fan al cartofilor? Dacă răspunsul este da, atunci veți adora această mâncare de cartofi cu carne de porc. Este o mâncare clasica pe care o puteți face cu ușurință acasă.

Tochitură de porc dobrogeană

Tochitura de porc dobrogeană se pregătește ușor, într-un timp relativ scurt, astfel că o puteți găti atât în weekenduri sau de sărbători, cât și în zilele de lucru.

Rasol de porc cu cartofi, la cuptor

Rasol de porc cu cartofi, la cuptor, reprezintă unul dintre felurile de mâncare preferate în familie. Și argumentele sunt multe: este crocant, fraged și plin de aromă.

Cum faci jumări de porc crocante și sărate

Crocante și sărate, jumările de porc sunt un deliciu în sezonul rece și mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă.

Tochitură moldovenească - rețeta tradițională

Tochitura moldovenească este unul dintre felurile de mâncare tradiționale atât de gustoase încât te pot face să te lingi pe degete.

Pulpă de porc la cuptor cu bere

Pulpa de porc cu bere, la cuptor, este un fel de mâncare festiv ce se pregătește foarte ușor, din doar câteva ingrediente.

Cotlet de porc la tigaie, cu unt și ierburi aromatice

O rețetă foarte ușoară de cotlete de porc la tigaie suculente și gustoase, cu unt și o crustă crocantă de ierburi.

Cotlet de porc la grătar - rețeta simplă

Cum faci cel mai bun cotlet de porc la grătar, marinat, apoi rumenit bine. Dacă nu vrei să îl marinezi, este suficient să ungi cotletul cu puțin ulei înainte de a-l pune pe grătar.

Ostropel de porc - rețeta clasică

Ostropelul de porc este ideal atunci când apare pofta de un fel de mâncare gustos făcut în casă, fie la prânz, fie la cină.

Ciorbă de porc ardelenească

Ciorba de porc ardelenească este un fel de mâncare autohon gustos, hrănitor și sățios, ce se poate servi la prânz și la cină mai ales în zilele și serile reci de toamnă și de iarnă.

Mușchiuleț de porc cu sos gorgonzola

Mușchiulețul de porc cu sos gorgonzola face ca orice masă să fie delicioasă, fără a mai pune la socoteală că este gata în doar 45 de minute.

Mușchi de porc cu sos de mere și legume, la cuptor

Mușchiul de porc, gătit la cuptor, cu sos de mere și legume, este o rețetă foarte ușoară, ce are un gust uimitor.

Șnițele de porc. Cum le faci fragede și pufoase

Șnițelul de porc este o masă ușoară și delicioasă pe care o va adora întreaga familie. Mâncare pentru o stare de bine!

Pulpă de porc cu cartofi, la cuptor

Pulpă de porc cu cartofi, la cuptor, apetisantă și suculentă, atât de fragedă încât se topește în gură. Vezi cum o gătești delicios de fiecare dată.

Ficat de porc. Beneficii și contraindicații

Totul despre ficatul de porc - beneficii, calorii și valori nutriționale, containdicații. 

Chiftele de porc cu cartofi

Chiftelele de porc cu cartofi sunt foarte gustoase și pufoase și pot fi servite în diverse moduri, la masa de prânz sau la cină. Vezi ingredientele și modul de preparare.

Escalop de porc. Rețeta simplă

O rețetă delicioasă de escalop de porc foarte crocant, cu o crustă de pesmet, ce se prepară în doar câteva clipe.

Chiftele de porc simple și pufoase

Rețeta de chiftele de porc simple și pufoase se prepară foarte ușor. O pot încerca fără emoții și cei cu mai puțină experiență în bucătărie.

Tocană de porc, rețetă simplă

Tocană de porc: vezi cum se prepară această rețetă simplă pentru care ai nevoie de doar 6 ingrediente.

Pulpă de porc cu legume la cuptor

Pulpă de porc cu legume la cuptor: vezi cum se prepară rețeta și de ce ingrediente ai nevoie.

Ceafă de porc la cuptor, cu șuncă și cartofi

Ceafă de porc la cuptor rumenită în cuptor, în tihnă, cu șuncă și cartofi, poate fi o variantă perfectă de cină sau prânz.

Tocăniță de porc cu orez și morcovi

Plină de carne, legume și cu un gust desăvârșit, tocănița de porc cu orez și morcovi este o masă copioasă și delicioasă, care cu siguranță va alunga frigul. Este simplu de făcut și foarte sățioasă!

Ceafă de porc la cuptor cu cimbru și usturoi

Ceafa de porc la cuptor, cu cimbru și usturoi, nu este neapărat cel mai sănătos din lume, dar cu siguranță, este printre cele mai delicioase.

Cum să gătești friptura de porc perfectă

Tot ce trebuie să știți despre cum se gătește corect carnea de porc la cuptor, la tigaie, la slow cooker sau air fryer. Aflați cum să obțineți o friptură suculentă și crocantă la exterior.

Cotlet de porc la cuptor cu glazură de miere și usturoi

Cotletul de porc întreg, gătit la cuptor, cu glazură de usturoi, este plin de aromă iar friptura va ieși perfect fragedă.