Dieta indiană promite să vă scape de aproximativ 8 kilograme într-o săptămână și să vă ajute să vă detoxifiați organismul.
Atunci când ne propunem să slăbim, avem tendința de a urma diete foarte stricte, care reduc drastic aportul caloric cu care organismul era obișnuit, sau să apelăm la înfometare.
Din păcate, astfel de obiceiuri produc efectele dorite doar pe termen scurt: pierdem în greutate rapid, dar punem la loc la fel de repede acele kilograme, poate chiar mai multe.
Ce este dieta indiană
Dieta indiană, este un regim alimentar care promite să vă scape de până la 8 kilograme într-o săptămână.
Conform programului alimentar, dieta indiană vă ajută să scăpați, în primul rând, de grăsimea nedorită din jurul taliei. În plus, dieta vă ajută să eliminați toxinele și vă redă energia.
Ce trebuie să mănânci în dieta indiană - plan alimentar pe zile
Pe timpul dietei, este recomandat să beți doi litri de apă pe zi și să evitați alcoolul, sucurile de fructe, ceaiul și cafeaua îndulcite.
Ziua 1
În prima zi de dietă veți consuma doar fructe. Sunt permise orice fructe, cu excepția bananelor, strugurilor, lichee și mango, acestea având un conținut caloric mai mare.
În rest, puteți mânca orice fructe vă plac și în orice cantitate, de câte ori pe zi simțiți nevoia.
Începe dieta prin a consuma câte fructe vrei în prima zi, deoarece nu există cantități sau ore exacte când ar trebui să le consumi. Pepenii verzi și galbeni sunt recomandați, deoarece conțin cantități mari de fibre, dar poți include, de asemenea, mere, portocale și papaya.
O altă parte importantă a dietei ar fi să consumi între 8 și 12 pahare de apă pe zi și trebuie să eviți să te simți înfometată. Dacă ți-e foame, nu ezita să mănânci niște fructe.
Aceste alimente bogate în fibre și cu conținut scăzut de grăsimi țin de foame pentru o perioadă îndelungată, reducând astfel aportul caloric al unei persoane. Un consum mare de apă ajută și la eliminarea toxinelor și la pregătirea organismului pentru restul dietei.
În prima zi, evită complet orice fel de legume, iar dintre fructe, este ideal să stai departe de banane. Prima zi ar trebui să se simtă puțin mai ușoară, deoarece mesele nu vor părea, încă monotone. Așa că, ține-te de plan și simte-te activ și energic pentru restul zilei.
Exemplu meniu ziua 1
- 8:00 - un mar mediu
- 10:30 - 3 felii de pepene galben, feliat
- 12:30 - 2 felii de pepene rosu
- 16:00 - o portocala mare
- 18:30 - o cana de pepene galben feliat cu jumatate de rodie
- 20:30 - 2 felii de pepene rosu
Ziua 2
Spre deosebire de prima zi, a doua zi a dietei indiene presupune consumul de legume. Pot fi consumate crude sau pot fi gătite pentru a le face gustoase, dar nu folosi ulei pentru prepararea lor.
Dacă alegi să mănânci cartofi, evită opțiunile nesănătoase, cum ar fi prăjiți sau o pungă de chipsuri. Ia în calcul că poți gusta legume în orice moment al zilei dacă îți este foame. Dacă este absolut necesar, uleiul de măsline sau untul pot fi folosite cu moderație pentru aromă.
Legumele conțin toți nutrienții de care ai nevoie pentru a susține organismul. Vei obține carbohidrații necesari din cartofi, proteine din mazăre, iar morcovii și fasolea sunt pline de fibre și toate vitaminele esențiale.
După o primă zi relativ scăzută în carbohidrați, ziua a doua te ajută la restabilirea conținutului de carbohidrați din organism și îți va oferi în continuare suficientă energie pentru a menține dieta.
Conform planului, trebuie să stai departe de fructe în această zi.
Exemplu meniu ziua 2
- 8:00 - 140 grame cartofi fierti
- 10:30 - 50 grame de castraveti
- 12:30 - 150 grame de salata verde, spanac, castraveti si ardei capia
- 16:00 - 120 grame morcovi taiati felii + un pahar de suc de lamaie (limonada) cu putina sare
- 18:30 - 150 grame broccoli fier si mazare verde
- 20:30 - 1 castravete
Ziua 3
În a treia zi de dietă, trebuie să mănânci o combinație de fructe și legume. Aceste alimente ar putea fi aceleași cu cele consumate în primele două zile. Singurele alimente care trebuie evitate sunt cartofii și bananele.
La jumătatea săptămânii, corpul tău ar trebui să se adapteze la noua dietă. După o zi în care ai mâncat doar legume, fructele ar fi un plus binevenit. Combinația de fructe și legume oferă organismului și beneficiile unui conținut ridicat de fibre și proteine.
De asemenea, ar trebui să bei 8 până la 12 pahare de apă pentru a elimina toate toxinele din organism. Poți adăga și supă dietetică pentru a-ți satisface papilele gustative și a ieși din monotonia primelor două zile.
Exemplu meniu ziua 3
- 8:00 - 3 felii de pepene galben
- 10:30 - 200 grame ananas sau pere
- 12:30 - 150 grame de salată verde, spanac, castraveți și ardei capia
- 16:00 - 120 grame morcovi taiati felii + un pahar de suc de lamaie (limonada) cu putina sare
- 18:30 - 50 grame broccoli fiert si mazare verde
- 20:30 - 1 castravete
Ziua 4
Bananele care au fost evitate în primele trei zile pot fi consumate în sfârșit în a patra zi.
Trebuie să mănânci 8 banane pe parcursul zilei, iar consumul poate fi împărțit între mesele și gustările zilei. În plus, trebuie să bei câte un pahar mare de lapte la micul dejun, prânz și cină. În cazul în care ziua ți se pare monotonă, poți include un bol cu supă.
Bananele sunt bogate în pectină și, prin urmare, ajută la digestie, dar oferă corpului și energia de care are nevoie. Alături de alți nutrienți, sunt bogate în potasiu și sărace în sare.
În plus, laptele pe care îl consumi în această zi este și o sursă excelentă de potasiu și calciu. Datorită conținutului de vitamina D, laptele ajută la întărirea oaselor.
În ziua 4, trebuie să eviți complet gustarea alte fructe, dar poți înlocui bananele și laptele cu smochinele și laptele de soia. De asemenea, cartofii și cartofii dulci trebuie ignorați.
Exemplu meniu ziua 4
- 8:00 - 2 banane
- 10:30 - 1 banana
- 12:30 - 1 milkshake (2 banane + 1 pahar de lapte + un strop de cacao pudră)
- 16:00 - 2 banane
- 18:30 - 1 banana
- 20:30 - 1 pahar cu lapte
Ziua 5
În ziua 5, poți alege să mănânci un castron de orez brun, sau o sursă de proteine slabe, cum ar fi peștele sau pieptul de pui. În plus, trebuie să mănânci și 6 roșii mari.
Dacă alegi un bol de orez brun la prânz, trebuie să te asiguri că pentru gătit se folosește o cantitate minimă de ulei. Dacă preferi carnea, poți mânca aproximativ 500 g de pui fără piele, gătit la cuptor sau prăjit, împreună cu cele 6 roșii. Poți combate cantitățile mari de acid uric pe care corpul le va produce prin consumul a 15 pahare de apă.
Orezul brun este bogat în fibre și te ajută la digestie. În același timp, puiul și peștele sunt surse excelente de proteine slabe. În plus, peștele are și acizi grași omega-3, iar fibrele bogate din roșii ajută și digestia.
Este important să evitați cartofii și cartofii dulci dintre legume și bananele dintre fructele care au fost recomandate la începutul săptămânii. De asemenea, poți servi un castron de supă dietetică indiană ca parte a gustării.
Exemplu meniu ziua 5
- 9:00 - 3 roșii
- 12:30 - 100 grame orez brun fiert sau sote de legume asortate
- 16:00 - 2 roșii
- 18:30 - 60 grame de orez brun fiert sau 1 rosie sau 100 grame de legume sote
Ziua 6
Ziua a 6-a a dietei indiene îți permite să mănânci legume gătite sau crude. La fel ca în ziua precedentă, poți mânca o porție de orez brun sau o sursă de proteine slabe, cum ar fi peștele sau pieptul de pui.
Mesele vor fi completate cu legume fierte sau crude. Trebuie să te asiguri că legumele sunt fierte și nu prăjite, iar salatele nu trebuie să aibă un dressing prea consistent.
Poți consuma până la 500 g de pui fără piele împreună cu legume, mai puțin roșii și cartofi. Pe lângă alimentele din ziua precedentă, amestecul de legume din ziua 6 oferă și fibrele necesare organismului.
În mod ideal, trebuie evitate toate fructele împreună cu cartofii și cartofii dulci.
Este grozav să vezi rezultatele după o dietă atât de dificilă, pentru că în a șasea zi, scăderea în greutate va fi vizibilă.
Exemplu meniu ziua 6
- 9:00 - 1 pahar suc de morcovi
- 12:30 - 100 grame de orez brun fiert + 50 grame de legume (crude sau fierte)
- 16:00 - 100 grame de castraveți, taiati felii
- 18:30 - 50 grame de orez brun fiert sau 50 grame de legume + putin pui fiert sau branza de vaci slaba
Ziua 7
În ultima zi a planului de 7 zile, poți mânca o porție de orez brun, un sortiment de legume și suc de fructe. Se poate mânca o cană de orez brun împreună cu un castron de legume fierte la prânz.
În ceea ce privește hidratarea, bea un pahar de suc de fructe fără zahăr după fiecare masă sau gustare pentru a completa legumele bogate în nutrienți.
Orezul și legumele vor oferi organismului energia necesară pentru o funcționare eficientă, iar sucurile de fructe vor ajuta la eliminarea toxinelor.
Ca și în ultimele 6 zile, trebuie evitate anumite alimente și în a șaptea zi. Este recomandabil să stai departe de legume precum cartofii și cartofii dulci, în timp ce fructele precum banana, cireșele, mango și perele sunt de asemenea de evitat.
Exemplu meniu ziua 7
- 9:00 - 1 pahar de suc de portocale/mere
- 12:30 - 100 grame de orez brun, fiert sau 100 grame de legume sote
- 16:00 - 2 felii de pepene verde/câteva fructe de pădure asortate
- 18:30 - 1 castron de supă de legume
Efecte adverse ale dietei indiene
Dieta indiană este populară în întreaga lume. Cu toate acestea, are mai multe efecte secundare care trebuie luate în considerare înainte de a alege să urmezi dieta.
Deși te poate ajuta să slăbești rapid, este bogată în fibre, dar săracă în proteine, carbohidrați și grăsimi. Din acest motiv, este posibil ca organismul să nu primească nutrienții esențiali.
Dieta indiană poate duce la o încetinire a metabolismului. Deși procesul de scădere în greutate poate să nu fie afectat inițial, acest lucru va face dificilă menținerea greutății corporale pe termen lung.
Organismul va folosi toate lichidele din dietă pentru metabolism, prin urmare poți ajunge să te simți deshidratat.
Celelalte efecte secundare posibile ale dietei indiene includ slăbiciune, dureri de cap și senzație de foame.
Părerile nutriționiștilor despre dieta indiană
Dieta indiană este un regim care contravine principiilor unei diete echilibrate. Deși rezultatele sunt destul de rapide și evidente, efectele pe termen lung sunt dăunătoare.
Deoarece faci o schimbare drastică a regimului alimentar, corpul pierde în greutate, dar atunci când vei relua dieta normală, este posibil să iei în greutate chiar mai mult decât ai pierdut.
Se crede că orice dietă care impune să renunți la consumul unei grupe alimentare de bază este nesustenabilă. Controlul greutății necesită în mod constant obiceiuri alimentare sănătoase și o dietă echilibrată, care să includă toți nutrienții.
Evită să urmezi o dietă nerealistă care necesită efortul de a-ți schimba complet stilul de viață și depune acest efort pentru a-ți echilibra mesele zilnice. Acest lucru va suține schimbarea în bine a stilului de viață, lucru ce asigură un control durabil al greutății.
Ce trebuie să mai știi despre dieta indiană
Dieta indiană dăunează?
Deși foarte eficientă pentru pierderea în greutate pe termen scurt, nu este recomandată pentru o perioadă mai lungă de timp. Planul de dietă nu este susținut științific și poate provoca deficiențe nutriționale.
Cum țin dieta indiană?
Este o dietă restrictivă care trebuie urmată timp de 7 zile cu strictețe pentru a vedea rezultatele.
Este iaurtul permis în dieta indiană?
Poți înlocui laptele cu iaurt sau lapte bătut în zilele recomandate.
Este brânzica de casă permisă in diata indiană?
Poți mânca brânzica de casă în loc de carne slabă în dietă în zilele în care ai voie sa manânci proteine.
Ce pot mânca în ziua a șaptea?
Dieta indiană este săracă în calorii, bogată în proteine
Deci, ești liber să alegi o varietate de fructe și legume, proteine precum brânzică de casă sau orez brun sau carne slabă și băuturi precum smoothie-uri cu iaurt sau lapte degresat.
Câte kilograme pot pierde după șapte zile de dietă indiană?
Epuizarea rezervelor de glicogen în organism prin post va cauza pierderi de apă, rezultând o reducere semnificativă a greutății de 4 până la 8 kg într-o săptămână. Cu toate acestea, acest lucru poate diferi de la o persoană la alta.
Se poate înlocui laptele în dieta indiană?
Poți înlocui laptele degresat cu iaurt sau lapte bătut.
Pot mânca pui în dieta indiană?
Poți mânca pui în a 5-a și a 6-a zi a dietei.
Dieta indiană - concluzii
Concentrându-se pe consumul de carbohidrați complecși și alimente cu conținut scăzut de calorii, dieta indiană aproape că garantează pierderea în greutate.
Cu toate acestea, prin respectarea unui regim atât de strict, organismul ar putea să nu primească nutrienții de care are nevoie. În plus, ar putea îngreuna și menținerea greutății corporale după scăderea în greutate.