Această dietă cu ouă are un conținut scăzut de calorii este concepută pentru pierderea rapidă în greutate.

Din păcate, nu există o rețetă magică pentru a pierde în greutate, dar există un lucru pe care îl știm sigur: nu poți slăbi fără a limita numărul de calorii pe care le consumi. Asta este cu siguranță principala și cea mai dificilă regulă a oricărui regim de slăbit.

De reținut

Numai oamenii absolut sănătoși pot ține acest regim și nu se recomandă utilizarea pe o perioadă îndelungată. Dacă ai probleme cu colesterolul, nu începe niciodată o dietă fără a consulta un medic.

De ce dietă cu ouă?

Ouăle sunt bogate în toți nutrienții de care avem nevoie pentru ca organismul să funcționeze:

  • vitamine: B12, B2, B5, A, E;
  • minerale: fier, zinc, calciu, magneziu, potasiu;
  • grăsimi mononesaturate – 25%;
  • grăsimi polinesaturate – 9,4%;
  • grăsimi saturate – 18,1%.

Mulți se tem că supraalimentarea va duce la creșterea nivelului de colesterol din sânge. De fapt, nivelul colesterolului depinde foarte puțin de consumul de ouă.

De reținut

Ouăle au puțină vitamina C, așa că dieta ar trebui să includă cât mai multe legume și fructe bogate în acid ascorbic.

Dieta cu ouă are multe avantaje

Ouăle conțin multe proteine, sunt foarte hrănitoare, ușor de digerat, oferă senzație de sațietate și nu au multe grăsimi și calorii.

Datorită tuturor acestor beneficii, un plan alimentar cu ouă este ideal pentru o dietă. Regimul a devenit foarte popular atunci când mai multe vedete au reușit să piardă cu succes kilogramele în plus mâncând ouă.

În unele cazuri, scăderea în greutate a ajuns și la 30 de kg în trei luni.

Există zeci de versiuni ale dietei cu ouă

Totuși, aici ne-am hotărât să le prezentăm pe cele mai populare, pentru că este plictisitor să mănânci aceleași alimente sau ouă în fiecare zi.

Practic vorbind, aceasta este o variantă a dietei doctorului Atkinson, în care toată atenția se pune pe reducerea semnificativă a aportului de carbohidrați.

  • În această variantă a dietei se consumă două sau mai multe ouă la micul dejun, cu legume cu conținut scăzut de carbohidrați sau cu carne slabă.
  • Prânzul și cina includ fie o altă porție de ouă, fie porții mici de pui și pește.
  • Salatele și legumele cu conținut scăzut de carbohidrați sunt permise în timp ce fructele sunt limitate la una sau două felii pe zi.
  • Alți carbohidrați, cum ar fi pâinea, pastele și cartofii sunt strict interzise.

Dieta cu ouă și grapefruit

Dieta cu ouă și grapefruit include consumul a jumătate de grapefruit la fiecare masă. Restul dietei este foarte asemănător cu varianta de mai sus.

Varianta extremă a acestei diete presupune consumul doar de ouă fierte tari și apă (o versiune pentru cei care sunt ceva mai rezistenți, dar ar putea avea consecințe asupra sănătății și organismului)/

Dieta cu ouă – principalele motive pentru a o urma

  • Dietele bogate în proteine ​​și sărace în carbohidrați ajută la reducerea apetitului.
  • Dietele bogate în proteine ​​accelerează arderea caloriilor.
  • Ouăle sunt o sursă bună de proteine ​​și vitamine.
  • Studiile au arătat că un consum de ouă la micul dejun accelerează pierderea în greutate.

Dieta cu ouă – de ce să nu o urmezi

  • Această dietă nu reprezintă o abordare sănătoasă și echilibrată.
  • Grupe întregi de produse alimentare, precum și multe legume, sunt excluse din dietă.
  • Lipsa carbohidraților poate afecta activitatea fizică.
  • Mulți oameni se confruntă cu oboseală în primele zile ale acestei diete până când organismul se obișnuiește cu aportul redus de carbohidrați.
  • Consumul unui număr mare de ouă poate provoca gaze și respirație urât mirositoare.
  • Monotonia dietei poate reduce semnificativ entuziasmul de a o ține și te poate face să renunți.
  • Nu este adecvată pentru un stil de viață sănătos.
  • Există șanse mari ca greutatea să fie revină atunci când te întorci la alimentația obișnuită.

Dieta cu ouă - meniu pe zile - pentru pierderea a 10-18 kg în 28 zile

Varianta pe care o propunem în acest articol durează patru săptămâni în care se pot slăbi între 10 și 18 kg.

Această dietă este cunoscută și ca o dietă cu ouă, citrice, hot dog și banane sau o dietă cu ouă, castraveți, portocale și iaurt, deoarece toate aceste alimente sunt consumate în timpul dietei.

Pâinea și tot felul de produse de patiserie sunt strict interzise. Regimul este potrivit pentru toate vârstele și nu este nevoie să iei vitamine suplimentare.

Trebuie să respecți cu strictețe alimentele și cantitățile atunci când urmezi dieta pentru a avea efectul potrivit și a pierde în greutate.

Ce mâncăm în prima săptămână a dietei cu ouă

Micul dejun este același în fiecare zi: 1/2 portocală sau chitră și 1-2 ouă fierte.

Luni:

  • Gustare: un pahar de iaurt cu conținut scăzut de grăsimi
  • Prânz: fructe (portocale, mere, pere, pepene galben, etc.)
  • Cina: carne la grătar sau fiartă

Marţi:

  • Gustare: un pahar de iaurt cu conținut scăzut de grăsimi
  • Prânz: pui fiert sau fript, fără piele
  • Cina: 2 ouă fierte, salată proaspătă cu castraveți, portocale sau chitră

Miercuri:

  • Gustăre: o portocală sau jumătate de chitră
  • Prânz: brânză - câtă vrei, 1 felie de pâine neagră, castraveți
  • Cina: carne friptă sau fiartă

Joi:

  • Gustare: un pahar de iaurt cu conținut scăzut de grăsimi
  • Prânz: fructe - câte vrei (mere, pere, pepene galben, pepene verde etc.)
  • Cina: carne la grătar sau fiartă, împreună cu salată de castraveți cu iaurt

Vineri:

  • Gustare: un pahar de iaurt cu conținut scăzut de grăsimi
  • Prânz: 2 ouă fierte, legume fierte (amestec de legume sau fasole verde sau morcov sau mazăre)
  • Cina: pește fiert sau prăjit, salată de castraveți, o portocală sau o chitră

Sâmbătă:

  • Gustare: un pahar de iaurt cu conținut scăzut de grăsimi
  • Prânz: fructe (portocale, mere, pere, caise, pepene galben, pepene verde etc.)
  • Cina: carne friptă sau fiartă, salată cu castraveți și roșii

Duminică:

  • Gustare: un pahar de iaurt cu conținut scăzut de grăsimi
  • Prânz: pui fiert sau prăjit fără piele, roșii, castraveți, o portocală sau o chitră
  • Cina: legume fierte

Ce mâncăm în a doua, a treia și a patra săptămână

Mic dejun în fiecare zi: 1/2 portocală sau chitră si 1-2 oua fierte.

Luni:

  • Prânz: carne la grătar sau fiartă, salată
  • Cina: 2 oua fierte, salata, o portocală sau chitră

Marţi:

  • Prânz: carne la grătar sau fiartă, salată
  • Cina: 2 ouă fierte, o portocală sau chitră

Miercuri:

  • Prânz: carne friptă sau fiartă, castraveți
  • Cina: 2 oua fierte, o portocală sau chitră

Joi:

  • Prânz: 2 ouă fierte, brânză la grătar - câtă vrei, legume fierte
  • Cina: 2 ouă fierte

Vineri:

  • Prânz: pește fiert sau prăjit
  • Cina: 2 ouă

Sâmbătă:

  • Prânz: carne prăjită sau fiartă, roșii, o portocală sau chitră
  • Cina: un amestec de fructe proaspete (portocale, mandarine, pepene galben, piersici, mere)

Duminică:

  • Prânz: pui fiert sau prăjit fără piele, castraveți, legume fierte, o portocală sau chitră
  • Cina: pui fiert sau prăjit fără piele, salată, legume fierte, o portocală sau chitră

Dieta cu ouă poate fi întreruptă după două săptămâni dacă ești mulțumit de rezultate. Majoritatea oamenilor pierd în medie mai mult de 5 kg în 2 săptămâni.

Dacă întrerupi dieta, continuă să mănânci micul dejun din dietă pentru încă 2-4 săptămâni pentru a evita creșterea în greutate.

Nu este recomandat să ții dieta mai mult de 4 săptămâni, deși nu au fost raportate efecte adverse.

Părțile bune și mai puțin bune ale dietei cu ouă

Dieta prin înfometare nu este cea mai bună modalitate de a pierde în greutate, deoarece poate avea efecte dăunătoare asupra sănătății și organismului. Nutriționiștii și experții sunt de părere că cel mai sănătos este să pierzi în greutate 1-2 kilograme pe săptămână.

Dezavantajul unei diete cu ouă este în primul rând că provoacă gaze. Nu trebuie neglijat nici faptul ca o dietă bogată în proteine ​​poate fi dăunătoare pentru rinichi.

Eliminarea carbohidraților din dietă și consumul de alimente bogate în proteine ​​provoacă deshidratare și împiedică organismul să ardă complet grăsimile.

Acest lucru duce la crearea de cetone, iar organismul intră în starea de cetoză, stare reduce apetitului, iar dieta devine mai ușoară, dar poate provoca greață.

Cel mai sănătos mod de a pierde în greutate este să mănânci mai puțin, să alegi alimente care conțin toți nutrienții necesari, dar care au cât mai puține calorii și să faci mișcare.

Este indicat să consumi ouă cu moderație, deci consumul numai de ouă nu este cea mai bună soluție pentru a slăbi.

Concluzii finale

Dieta cu ouă este de fapt o dietă rapidă, mai ales varianta care nu permite diversitatea alimentară.

Deși este probabil ca scăderea în greutate să fie rapidă, este posibil ca numărul kilogramelor să se întoarcă rapid după revenirea la alimentația obișnuită.

Evident, consumul doar de ouă nu este o modalitate sănătoasă de a pierde în greutate și o versiune extremă a acestei diete poate fi periculoasă!

Nu este vorba doar de aportul de nutrienți, ci și de sănătatea generală a celor care optează pentru un astfel de regim.

Dieta este disponibilă în mai multe versiuni, dar indiferent de varianta pe care o alegi, rezultatele sunt garantate, adică cu siguranță vei slabi. Dieta cu ouă are părțile ei bune și rele.