Mâncăruri cu legume
Legumele sunt o sursă importantă de vitamine și fibre și stau la baza oricărei diete echilibrate. Aproape orice legumă se poate transforma într-o mâncare delicioasă, o garnitură sau o salată.
Mâncărurile cu legume sunt alegerile ideale pentru cei care țin post, pentru vegetarieni, dar la fel de bine pot conține și carne, în funcție de preferințe.
De la banalul cartof, până la legume mai puțin populare, precum fenicul sau napi, găsești o mulțime de rețete de mâncăruri cu legume care să te inspire.
Cartofi franțuzești - rețeta originală de cartofi gratinați
Încercați rețeta de cartofi franțuzești gratinați și faceți o impresie de neuitat! Cu textura fină, gustul cremos și delicios, acești cartofi gratinați sunt o capodoperă a bucătăriei franceze.
Hummus cu iaurt - gustarea perfectă cu puține calorii
Un tandem cremos și delicios: hummus cu iaurt! Dă un boost sănătos zilei tale cu această combinație perfectă de proteine și arome savuroase!
Chiftele de post din cartofi și morcovi
Chiftele de post din cartofi și morcovi - savoarea lor delicioasă și textura crocantă te vor face să uiți că sunt vegane! 🥔🥕
Chiftele de dovlecei la cuptor
Crocante la exterior și moi la interior, chiftelele de dovlecei la cuptor sunt o alegere delicioasă și sănătoasă pentru orice masă. Încearcă-le acum și bucură-te de savoarea verii în farfuria ta.
Chifteluțe din dovlecei - de post
Chifteluțele din dovlecei sunt cele mai gustoase chifteluțe de post pe care le puteți încerca și vă asigurăm că o să vă placă atât de mult, încât veți vrea să le faceți și când nu veți mai ține post.
Chifteluțe din cartofi (de post) - rețeta perfectă pentru o masă fără carne
Chifteluțele din cartofi, aromate și delicioase, sunt ideale atunci când țineți post sau urmați un regim de viață vegetarian sau pur și simplu vreți o alternativă la chiftelele clasice.
Orez cu linte și ceapă caramelizată - reteta libaneza de mujadara
Orez cu linte și ceapă caramelizată sau mujadara este un fel de mâncare tradițional din Orientul Mijlociu. Acesta este un preparat plin de arome și texturi, cu o combinație echilibrată între dulce și sărat.
Quinoa cu legume la cuptor
Quinoa cu legume la cuptor este un preparat delicios, aspectuos, fără gluten și plin de nutrienți ce poate fi servit ca fel de mâncare principal sau ca garnitură alături de carne de pui sau pește la grătar ori alte mâncăruri.
Pilaf de bulgur - rețetă libaneză
Pilaful de bulgur în stil libanez este consistent, sănătos și delicios; este plin de fibre și se poate personaliza după gust. Rețetă este ușoară și se poate servi ca atare, cu pâine, sau ca garnitură la pui sau carne de vită.
Quinoa cu lămâie și ierburi aromate
Quinoa cu lămâie și ierburi aromate, preparată cu suc proaspăt de lămâie, coajă de lămâie și ierburi proaspete este un preparat vegan delicios ce nu conține gluten, pe care îl puteți face în fiecare zi pentru a-l servi ca atare sau ca garnitură lângă alte feluri de mâncare.
Hrișcă cu legume la tigaie
Hrișca cu legume trase la tigaie este o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru o masă vegetariană sau vegană.
Pilaf de bulgur - rețeta turcească
Pilaful turcesc de bulgur este sănătos, consistent și ușor de gătit. Acest preparat este o alternativă excelentă la orez sau pâine și poate fi servit ca atare sau alături de multe feluri de mâncare, la prânz sau la cină.
Quinoa cu legume - rețeta simplă și gustoasă
Quinoa prăjită cu legume este perfectă pentru un prânz sănătos sau chiar pentru cină! Gata de pus pe masă în aproximativ 30 de minute!
Vinete parmigiana - rețeta tradițională italiană
Vinete parmigiana (parmigiana di melanzane) este o mâncare tradițională italiană care constă din felii subțiri de vinete, care sunt prăjite, apoi alternativ stratificate cu sos de roșii, parmezan și/sau mozzarella și coapte în cuptor.
Pilaf de orez simplu - cea mai ușoară rețetă
Pilaful de orez simplu este o garnitură ce se potrivește de minune cu fel și fel de mâncăruri, cu sau fără carne. Modul de preparare este cât se poate de ușor și nu aveți nevoie decât de cinci ingrediente, pe care cel mai probabil le găsiți deja în cămară.
Pilaf de orez negru cu legume
Pilaful de orez negru cu legume este o mâncare sănătoasă și delicioasă, combinând orezul negru cu legume proaspete și ierburi aromatice. Acest amestec savuros și plin de nutrienți vă va satisface atât papilele gustative, cît și nevoile nutriționale.
Orez prăjit cu legume, în stil asiatic
Orezul prăjit cu legume, este o masă delicioasă în sine, plină de legume proaspete și de arome, gata în mai puțin de 30 de minute.
Pilaf de hrișcă - gustos și plin de nutrienți
Experimenteză savoarea pilafului de hrișcă, un preparat gustos și plin de nutrienți. Încearcă rețeta și descoperă cât de delicios poate fi acest fel de mâncare.
Quinoa cu legume în stil mexican
Quinoa cu legume în stil mexican, plină de arome îndrăznețe și ingrediente sănătoase. Proteine, fibre și legume în fiecare lingură.
Orez cu ciuperci la cuptor
Orez cu ciuperci la cuptor - o experientă culinară de neuitat. Ciupercile acoperite cu unt, aroma puternică a usturoiului și savoarea delicată a orezului se combină perfect pentru a crea un fel de mâncare gustos, care te va face să te întorci întotdeauna pentru mai mult.
Orez cu legume la cuptor
Orez cu legume la cuptor, o garnitură delicioasă preparată din orez bazmati. Orezul iese atât de pufos și copt la perfecție.
Pilaf de orez cu ciuperci
Savuros, pufos și delicios, acest pilaf de orez cu ciuperci este ușor de preparat și poate fi o cină vegană pe care toată lumea o va îndrăgi!
Orez simplu la cuptor - cea mai ușoară rețetă
Pregătirea orezului la cuptor este rapidă, ușoară, iar la final veți avea o masă bogată și un orez pufos. Această rețetă ușoară cu doar 3 ingrediente este excelentă pentru pregătirea mesei și se poate congela, de asemenea.
Orez prăjit cu ou - cea mai simplă rețetă
Orezul prăjit cu ou este un preparat simplu și delicios, cu sos de soia, ulei de susan, ouă și ceapă verde, potrivit pentru prânz sau cină. În total, este nevoie de doar șase ingrediente și de 10 minute pentru gătit.
Tocăniță ardelenească cu ciuperci și smântână
Tocănița ardelenească cu ciuperci și smântână este o rețetă tradițională pe care o veți savura cu plăcere până la ultima înghițitură.
Orez cu ciuperci - rețeta simplă și hrănitoare
Orezul cu ciuperci este un fel de mâncare care constă, de obicei, din orez gătit cu ciuperci și alte ingrediente, cum ar fi legume, ierburi și condimente.
Cușcuș cu legume la cuptor
Cușcușul cu legume la cuptor este o garnitură ușoară cu o aromă complexă. Legume dulci la cuptor sunt amestecate cu un cușcuș pufos și savuros.
Cușcuș cu legume în stil mediteranean
Cușcuș gătit în stil mediteranean, amestecat cu legume colorate, brânză feta, măsline și năut și cu un dressing proaspăt de lămâie și ierburi. O garnitură sănătoasă care adaugă savoare oricărui preparat!
Sarmale cu fasole boabe. Rețetă de post, simplă și delicioasă
Rețeta de sarmale cu fasole boabe este o rețetă de post, simplă și se poate spune, chiar ieftină și delicioasă.
Sarmale de post cu ciuperci, nuci şi stafide
Sarmalele cu ciuperci, nuci și stafide sunt destul de căutate în post și trebuie să știți că puteți adapta rețeta pentru toate gusturile.
Sarmale de post cu ciuperci și orez, în frunze de varză murată
Sarmalele de post cu ciuperci și orez, în frunze de varză murată, se pregătesc foarte ușor, sunt delicioase, hrănitoare și sățioase.
Sarmale de post în foi de viță cu ciuperci și orez
Sarmale de post în foi de viță cu ciuperci și orez, aromate, sănătoase și, mai ales, de post. Le puteți face pe aragaz, dar sunt mai gustoase la cuptor.
Sarmale de post moldovenești
Sarmale de post moldovenești sunt deosebit de gustoase deși nu conțin carne. Spre deosebire de alte zone ale țării, sarmalele se fac mici, cat o nucă, frunzele de varză fiind de maxim 10-15 cm.
Sarmale de post cu soia
O altă variantă de sarmale de post este cea în care se folosește soia. Aceste sarmale de post cu soia pot fi servite atât calde cât și reci, cu mămăliguță și ardei iute.
Sarmale de post cu orez și varză murată
Sarmale de post delicioase, cu orez și varză murată. Acest preparat este și sănătos, nu doar gustos.
Mâncare de linte, de post. Rețeta este hrănitoare și plină de proteine
O mâncare de linte de post, fără gluten și cu 14 grame de proteine pe porție! Este perfectă pentru serile aglomerate din timpul săptămânii sau atunci când doriți o masă reconfortantă.
Ciulama de ciuperci, de post. O mâncare consistentă, gata în mai puțin de 30 de minute
Ciulamaua de ciuperci de post este o mâncare consistentă, potrivită pentru întreaga familie, este ușoară și se face în mai puțin de 30 de minute.
Sarmale de post mănăstirești ca la mănătirea Prislop
Sarmalele de post mănăstirești, ca la mănăstirea Prislop, sunt ușor de făcut și se numără printre cele mai gustoase preparate tradiționale românești.
Dovlecei pane - simpli și delicioși
Dovleceii pane în crustă de pesmet crocant sunt irezistibili. Nu vă puteți opri niciodată doar la unul singur, mai ales atunci când îi serviți cu un delicios sos de usturoi.
Iahnie de fasole de post
Iahnia de fasole de post este un fel de mâncare gustos și hrănitor și se pregătește adesea în țară, când nu se mănâncă de dulce.
Tocăniță de cartofi în stil grecesc
Această tocaniță de cartofi în stil grecesc poate fi foarte rapidă și simplu de făcut, și în același timp este plină de savoare și este și super versatilă.
Sarmale de post în stil grecesc
Aceste sarmale de post în stil grecesc sunt sunt pline de aromă. Sunt atât de delicioase încât nici nu veți observa că sunt fără carne!
Mâncare ungurească de cartofi cu ardei
Mâncarea ungurească de cartofi cu ardei este o rețetă de post, nu doar gustoasă și sățioasă, ci și foarte ușor de preparat, din ingrediente ieftine.
Mâncare de spanac cu năut. Rețeta de post, extrem de delicioasă!
Această mâncare de spanac cu năut transformă spanacul congelat într-o masă cu arome și ingrediente simple, dar puternice.
Dovlecei pane de post, la cuptor sau prăjiți în tigaie
Dovleceii pane de post sunt o gustare sau o garnitură delicioasă. Copți în cuptor sau prăjiți în tigaie se prepară în foarte puțin timp și sunt plini de savoare.
Tocăniță de ciuperci cu cartofi. Rețeta de post, consistentă și delicioasă
Făcută cu ciuperci delicioase și cu cartofi gătiți într-un sos savuros, această rețetă de tocăniță de ciuperci cu cartofi este ideală pentru zilele de post sau când nu vreți să mâncați carne.
Mâncare de conopidă. Rețeta simplă de post
Această mâncare de conopidă este rapidă și ușor de făcut, este vegană / de post și folosește doar ingrediente simple.
Conopidă gratinată de post
Aveți o conopidă pe care nu ați folosit-o încă? Această rețetă de conopidă gratinată de post este soluția pentru a o consuma!
Dovleac copt - reteță și trucuri utile
Dovleac copt este o rețetă ușoară și versatilă, ce poate fi pusă la masă ca o gustare simplă sau ca garnitură delicioasă.