Legume

Lista legumelor, clasificate în funcție de părțile lo comestibile.

Cum faci ca legumele congelate să aiba un gust la fel de bun ca și cele proaspete

Legumele congelate sunt extrem de utile pentru o cină de ultim moment. Iată cum să gatiți legumele congelate să aibă un gust la fel de bun ca și cele proaspete.

Legume mexicane congelate la tigaie cu unt și usturoi

Legumele mexicane se găsesc la pungă în orice supermarket și trebuie neapărat să le încercați în această rețetă.

Care este diferența dintre broccoli și broccolini

Între broccoli și broccolini există câteva diferențe ce merită să fie remarcate. Vezi care sunt diferențele și care este mai sănătos să-l consumi.

Edamame. Ce sunt și cum se mănâncă

Ce sunt edamame și cum se mănâncă. Desi la noi destul de putin cunoscut, edamame este popular in Asia, in special in bucataria chineza, japoneza, indoneziana sau coreeana.

Edamame - beneficii, proprietăți și contraindicații

Edamamele reprezintă o sursă excelentă de vitamine, minerale și antioxidanți. Află care sunt beneficiile dar și efectele adverse ale consumului de edamame.

Rucola. Beneficii, ce gust are si cum se mănâncă

Tot ce trebuie să știi despre rucola. Ce este, ce gust are, cum se mănâncă și ce beneficii are pentru sănătate. Vezi și ce contraindicații are și cum poate fi adăugată in dieta zilnică.

Quinoa - Tot ce trebuie să știi despre "Regina cerealelor"

Quinoa are o aromă unică și reprezintă o soluție bună pentru o alimentație variată. Este ideală pentru vegani, dar și pentru persoanele care urmează o dietă fără gluten.

Spanac - Beneficii și calorii. 15 motive pentru care ar trebui să consumați spanac cât mai des

Spanacul are o mulțime de beneficii pentru sănătate și ar trebui consumat în mod regulat. Profilul său nutrițional impresionant continuă să uimească cercetătorii din întreaga lume.

Cartofii dulci - beneficii, contraindicații și rețete. Cine nu ar trebui să-i consume

Ce sunt cartofii dulci. Cum cresc cartofii dulci. Calorii și valori nutriționale. Beneficiile cartofilor dulci. Cum se gătesc cartofii dulci. Efectele secundare ale consumului de cartofi dulci.

Ștevia - cum se consumă și ce beneficii are pentru sănătate

Ce este ștevia, ce gust are, cum se consumă și ce beneficii are pentru sănătate. Cine nu ar trebui să consume ștevie și de ce este mai bună decat spanacul

Leurda - Beneficii, gust, retete. Cu ce este diferită de usturoi

Cum arată leurda, ce gust are și care sunt beneficiile ei pentru sănătate. Ce putem face cu leurda, care este cel mai bun mod de o găti și ce efecte secundare are consumul ei.

Urzicile - Beneficii, proprietăți și de ce trebuie să le mănânci mai des

Urzicile au fost folosite în medicina tradițională de multe secole. Sunt cunoscute pentru țepii fini care cresc pe tulpini și frunze și pot fi folosite uscate, deshidratate sau ca extras în tablete, sucuri și ceaiuri.Știința modernă a găsit motive să susțină multe dintre credințele antice despre efectele medicinale ale urzicilor. Sunt originare din Europa, Africa de Nord și Asia și au fost utilizate la scară largă în zona mediteraneană încă din cele mai vechi timpuri.

Broccoli, secretul sănătății. Ce beneficii are broccoli și de ce ar trebui să mănânci mai des

Broccoli este considerat, pe bună dreptate, un superaliment. Este sărac în calorii, și conține o mulțime de nutrienți și antioxidanți care ne susțin sănătatea din multe puncte de vedere.

Sparanghel - Beneficii, Gust, Rețete

Sparanghelul este o legumă populară în multe părți ale lumii. În funcție de tipul de sparanghel, se mănâncă crud sau gătit și se folosește în preparate precum supe, tocane sau salate.Aroma puternică, oarecum pământoasă a legumei este numai unul dintre motivele pentru care ar trebui să o includeți în meniu. De asemenea, este apreciat pentru beneficiile sale nutriționale și s-a dovedit că are potențiale proprietăți diuretice și de combatere a cancerului.

Loboda, cel mai bun înlocuitor verde al spanacului

Loboda, cel mai bun înlocuitor verde al spanacului