Rețete culinare

Sos Bechamel: rețetă, mod de preparare și trucuri pentru un rezultat demn de restaurant

Sos bechamel, rețeta cu care nu ai cum să dai greș. Cum se prepară în bucătăriile restaurantelor acest sos versatil, care este baza multor preparate, printre care lasagna sau macaroane cu branza.

Somon la grătar. Trucuri și sfaturi pentru un rezultat ca la restaurant

Vezi rețeta de somon la grătar și cum să îl gătești ca un chef în doar 15 minute. Trucuri și sfaturi. Află cum alegi cel mai bun somon pentru grătar și câte calorii are.

Mazăre cu lămâie, unt și usturoi. Nu vei mai găti mazărea altfel de acum înainte

Rețeta de mazăre cu lămâie, unt și usturoi. Durează doar 5 minute!  Nu vei mai găti mazărea altfel de acum înainte. Rețeta va deveni rapid preferata ta.

Spanac cremos cu lapte, ceapă și usturoi

Află cum gătești cel mai bun spanac cremos cu lapte, ceapă și usturoi. Este o modalitate excelentă de a introduce mai mult spanac în alimentație.

Spanac cu orez, proaspăt și aromat

Spanac cu orez, proaspăt și aromat. Făcut cu verdeață, lămâie și alte legume, orezul cu spanac este sănătos, delicios și perfect cu orice masă.

Cartofi dulci prăjiți - un deliciu savuros. Cea mai bună variantă de cartofi prăjiți

Cartofi dulci prăjiți în ulei de măsline cu boia dulce, pătrunjel și piper proaspăt măcinat.  O rețetă simplă, vegană, pentru o masă delicioasă și sățioasă.

Salată de fasole verde cu busuioc, parmezan și oțet balsamic

O rețetă de salată de fasole verde cu busuioc, parmezan și oțet balsamic pentru o garnitură perfecta pentru zile călduroase.

Piure de mazăre - rețeta simplă gata în doar 5 minute

Acest piure de mazăre reprezintă garnitura perfectă, rapidă și sănătoasă pentru cină! Se face în mai puțin de 5 minute și poate fi servită cu pui sau cu somon la cuptor.

Hamsii prăjite, șprot prăjit - rețeta traditională. Care sunt diferențele între cele două tipuri de pește

Hamsii sau șprot prăjit în făină și mălai, cu mămăligă, usturoi și...o bere lângă. Care este diferența între şprot şi hamsii și cum să deosebiți cele două tipuri de pește.

Aripioare de pui la cuptor - crocante, delicioase și ușor de făcut

Aripioare de pui la cuptor crocante, delicioase și extrem de ușor de făcut. Este mult mai ușor să le gătiți în cuptor în loc să le prăjiți și sunt și mult mai sănătoase pentru că nu absorb uleiul.

Sos tartar - cum se face și cu ce se mănâncă

Sos tartar, ce este și cum se prepară cel mai bun sos tartar de casă. Cu ce se mănâncă sosul tartar. Rețeta clasică de sos tartar. Rețeta vegană de sos tartar. Originea sosului tartar.

Sărățele cu brânză și chimen – o gustare delicioasă, gata în doar 30 de minute

Sărățelele cu brânză și chimen, preparate în casă, au aluatul atât de fraged încât se topesc în gură. Pot fi preparate în mai multe feluri, cu mac, susan, brânză, cașcaval sau de post.

Piure de spanac cremos, cu lapte și usturoi

Un piure de spanac cremos, cu lapte și usturoi super delicios, plin de vitamine și gata in mai puțin de 15 minute. Nu veți mai găti spanacul în alt mod după ce veți încerca această rețetă.

Cartofi noi (baby) la cuptor în sos de unt cu usturoi și mărar

Cartofii noi sau cartofii baby, de dimensiuni mici, acoperiți cu sos de unt, usturoi și cu mărar proaspăt presărat nu sunt doar foarte atrăgători vizual, ci și foarte gustoși!

Broccoli gratinat - rețetă tradițională franțuzească

Această rețetă de broccoli gratinat este o garnitură versatilă care se potrivește perfect în multe meniuri, iar un vârf de linguriță de salvie îi oferă o aroma deosebită.

Broccoli la tigaie, cu usturoi și ulei de măsline

Pentru broccoli tras în tigaie cu usturoi și ulei de măsline aveți nevoie de doar 3 ingrediente și îl puteți tranforma în garnitura perfecta pentru dumneavoastră sau pentru invitați.

Ciuperci la cuptor cu cașcaval, usturoi și pătrunjel

Ciuperci la cuptor cu cașcaval, usturoi și pătrunjel - o gustare delicioasă, rapidă și ușor de preparat. Rețeta de ciuperci la cuptor umplute cu cașcaval gata în doar 15 minute.

Tocăniță de pui cu cartofi și măsline

Tocănița de pui cu cartofi și măsline este un preparat gustos, cu pui fraged și cartofi tăiați gros, în sos de roșii cu măsline și condimente grecești parfumate.

Ciulama de ciuperci cu smântână și usturoi

Ciulamaua de ciuperci cu smântână și usturoi se face foarte repede și simplu și poate fi servită pe post de garnitură sau ca fel de mâncare în sine.

Gogoși cu lingura, cu iaurt, fără drojdie

Această rețetă de gogoși cu lingura, cu iaurt și fără drojdie este pe cât se poate de simplă. Și pentru un gust aromat se pune și zahăr vanilat.

Gogoși pufoase de post, făcute cu lingura

Gogoși pufoase de post, făcute cu lingura, simplu de tot. Tot ce trebuie să faceți este să urmați rețeta pas cu pas.

Cinnamon rolls - rețeta originală de rulouri cu scorțișoară

Cinnamon rolls - rulouri cu scorțișoară mari, pufoase, moi și absolut delicioase. Glazură de cremă de brânză cu aromă de arțar sau vanilie care se topește în gură.

Ouă umplute cu pate de pui, hrănitoare și bogate în proteine

Dacă aveți chef să ieșiți din rutină, aceste ouă umplute cu pate de pui sunt gustările perfecte, Atât de ușor de preparat, ouăle umplute cu pate de pui necesită doar 4 ingrediente.

Merluciu la cuptor cu sos de unt, lămâie, usturoi și capere

Merluciu la cuptor cu sos de lămâie, usturoi și capere este un preparat ușor, ce poate fi servit cu orice garnitură de legume: de la orez, cartofi, quinoa sau salată verde.

Cartofi dulci la cuptor cu brânză și usturoi

Cartofii dulci la cuptor cu brânza mozzarella caldă și parmezan presărat pe deasupra cartofilor dulci înăbușiți cu unt și usturoi îi transformă în felul de mâncare cu care nu veți da greș niciodată!

Mâncare de spanac la cuptor, cu brănză și cașcaval

Mâncarea de spanac la cuptor este deliciul tuturor iubitorilor de spanac! Spanac, cașcaval și o notă de nucșoară, este garnitura perfect sănătoasă pentru aproape orice masă.

Crap la cuptor pe pat de legume

Crap la cuptor cu legume este una dintre cele mai cunoscute și mai sănătoase rețete. Crapul gătit la cuptor este foarte gustos și cu puține calorii, ideal pentru întreaga familie.

Bruschete cu somon afumat, avocado și brânza feta

Bruschete cu somon afumat, avocado și brânza feta, pentru un mic dejun sofisticat sau un aperitiv elegant pentru cină. Sunt perfecte cu un pahar de vin alb sau cu o șampanie!

Drob de porc - rețeta simplă

Drob de porc pentru cei care pur și simplu nu suportă mirosul sau carnea de miel. Rețeta de drob folosește carne de porc și, garantat, drobul va ieși la fel de gustos.

Sparanghel la cuptor - simplu, savuros și de dietă

Cea mai bună modalitate de a găti sparanghel la cuptor. Este gata în mai puțin de 20 de minute și se realizează cu doar câteva ingrediente de bază.

Friptură de miel la cuptor, cu usturoi și ierburi aromate

O friptură de miel la cuptor cu usturoi și ierburi aromate cu care nu aveți cum să dați greș. Condimentată în stil mediteranean, vă va garanta cea mai bună friptură de miel de fiecare dată.

Sarmale în foi de ștevie - sănătoase și delicioase

Rețeta de sarmale in foi de ștevie este mai usor de facut și necesită un timp de preparare mai scurt decât sarmalele clasice. Se pot face chiar și fără carne, pentru cei care țin post.

Clătite americane de post - rețetă vegană

Clătitele americane (pancakes) de post sunt ușoare, foarte pufoase și sunt făcute cu câteva ingrediente simple pe care, cel mai probabil, le aveți deja prin bucătărie!

Sos de urzici cu usturoi și mentă - un alt fel de tzatiki delicios!

Transformați urzicile într-un sos delicios, iar aromele preferate cu care să le combinați sunt usturoiul prăjit, menta proaspătă și iaurtul grecesc. 

Drob de miel şi pasăre

O rețetă de drob și carne de pasăre cu organe de miel, ficat de pui, ceapă verde, usturoi, pătrunjel, mărar, ștevie, lobodă, ouă, unt și prapur de porc.

Drob de pui cu măsline verzi - o variantă de drob mai slabă și mai ușor de digerat

Drobul de pui cu măsline verzi este o rețetă tradițională pentru cei care nu agreează gustul și mirosul cărnii de miel. În plus, este o variantă mai slabă și mai ușor de digerat.

Maioneză de post - rețeta vegană de maioneză de casă

Rețeta de maioneză de post, vegană, groasă și cremoasă este un înlocuitor excelent pentru cea obișnuită. Poate fi folosită pentru sandvișuri, ca bază pentru dressinguri sau în salate.

Urzici la tigaie (sote) cu usturoi - delicioase în doar câteva minute

Urzici sote, trase la tigaie cu usturoi - o mâncare tradițională de primăvară, simplă, delicioasă și plină de vitamine, gata în doar câteva minute.

Clătite de post cu lapte de soia și fără gluten - rețetă vegană

Clătite de post cu lapte de soia și fără gluten vegane perfecte pentru un mic dejun dulce sau un desert delicios. Vorbim despre clătite din doar 5 ingrediente, fără ou și foarte ușoare.

Ouă umplute cu pate de porc și maioneză

Ouale umplute cu pate de porc și maioneză sunt printre cele mai cunoscute aperitive reci iar acestă rețetă este una extrem de gustoasă și foarte ușor de făcut.

Merluciu prăjit cu usturoi și pătrunjel

Acest merluciu crocant, prăjit la tigaie este un preparat delicios și rapid, perfect pentru orice masă. Aflați cum să gătiți file de merluciu proaspăt sau congelat cu această metodă simplă. 

Lapte de migdale de casă - cea mai simplă și mai sănătoasă rețetă

Laptele de migdale este un înlocuitor foarte bun pentru cel de la animale, care se face din migdale și apă. Este perfect pentru a-l turna peste cereale, pentru a-l folosi în smoothie-uri sau chiar pentru a-l adăuga în cafea!

Supă cremă de leurdă și cartofi

Dacă aveți poftă de o supă cremă savuroasă, dar și ieftină, avem două ingrediente speciale, ce vă garantează succesul, unul extrem de sățios și altul foarte aromat: cartofi și leurdă. Iar dacă vreți să simțiți un gust puternic, măriți cantitatea de leurdă!

Bacon la cuptor în 5 pași simpli

Prin pregătire la cuptor, bacon-ul se gătește perfect și face o crustă crocantă și delicioasă. Mai mult, este foarte ușor de preparat, se face mult mai puțină mizerie decât dacă îl prăjiți și vă permite să faceți mai multe treburi în bucătărie până când este gata.Dacă nu ați copt niciodată bacon, este momentul sa încercați!Cu ce să serviți baconul? Ei bine, cu absolut orice! Inclusiv ouă poșate, ouă fierte moi și tari și ouă prăjite.

Sos pentru somon, cu usturoi, gata în doar câteva minute

Tot ce trebuie să aveți în vedere este că acest sos se face rapid și foarte ușor. Îl veți prepara în doar câteva minute de fiecare dată când gătiți somon!Este cremos, cu gust de usturoi proaspăt și va fi cel ce va adăuga o aromă deosebită somonului.

Ouă umplute cu maioneză - rețeta clasică

Ouăle umplute sunt întotdeauna preferatele la orice reuniune. Indiferent dacă sunt servite ca parte a mesei de Paște sau de revelion, ca aperitiv pentru o petrecere sau la o simplă întâlnire între prieteni, un lucru este sigur: ouăle umplute vor dispărea rapid de pe masă.

Cartofi la cuptor cu ierburi aromatice

Cartofii la cuptor sunt o garnitură clasică, preferată de milioane de oameni. În combinație cu ierburi aromatice proaspete și unt, devin un preparat cu un gust și aromă irezistibile.

Conopidă la cuptor cu brânză și șuncă

Conopida la cuptor, cu brânză și bacon este o garnitură cremoasă, ușoară, cu conținut scăzut de carbohidrați, perfectă pentru sărbători sau pentru mesele alături de toată familia.

Pesto de leurdă - Un sos deosebit gata în câteva minute

Vă mai amintiți cum ziceau bunicii noștri, că o “mână” de verzituri fac o mâncare delicioasă? Ei bine, ne adaptăm și vă spunem și noi că, în vremurile noastre, dintr-o “mână” de leurdă obțineți un pesto delicios de care să vă bucurați în această primăvară.

Cartofi cu mărar (și smântână) în stil ucrainean - 2 rețete

Cartofii cu mărar și smântână sunt foarte des întâlniți în gospodăriile ucrainene. Poate și pentru că, în trecut, cartofii erau de bază la fermă sau în grădini. Asta deoarece erau foarte ieftini, atât pentru a fi cultivați cât și pentru a fi cumpărați și gătiți. Oricum, pe cât sunt de simplu de făcut, pe atât sunt de savuroși.

Supă cremă de țelină

Tulpinile si frunzele de telina sunt folosite mai mult in bucataria internationala, dar sunt un ingredient bun pentru orice supa care te ajuta sa slabesti sanatos.

Supă cremă de ardei copți

Supa cremă de ardei copți este ideală mai ales în sezonul rece. Este plină de vitamine, se face extrem de simplu și are un gust bogat și cremos care vă va cuceri instantaneu.