Rețete culinare

Cartofi gratinați după rețeta lui Jamie Oliver

Cartofii gratinați după rețeta faimosului Jamie Oliver sunt extrem de apetisanți și savuroși. Este o rețetă foarte simplă pe care o puteți prepara pentru orice ocazie și orice masă.

Gem

Gem de smochine. Rețeta simplă, din 3 ingrediente

Această rețetă de gem de smochine se face cu doar trei ingrediente simple: smochine proaspete cu coajă, zahăr și suc de lămâie.

Varză de Bruxelles la cuptor

Varza de Bruxelles la cuptor este gata în mai puțin de 10 minute, iar orice resturi pe care nu le mâncați imediat pot fi reîncălzite ușor a doua zi în cuptor.

Gem

Gem de prune cu nucă

Gemul de prune și nuci este aromat și extrem de sofisticat.

Ceai de guarana cu gheață - Guarana Ice Tea

Ceai de guarana cu gheață - cum se prepară, ce beneficii are și cine nu ar trebui să-l consume deloc. 

Bruschete cu somon și mozzarella

Bruschete cu somon și mozzarella - un aperitiv atât de simplu, dar plin de aromă, gata în cel mai scurt timp posibil!

Ouă de prepeliță umplute cu maioneză și muștar

Ouăle de prepeliță sunt micuțe și umplute cu maioneză și muștar sunt perfecte pentru aperitiv! Această rețetă ușoară și delicioasă poate fi servită de una singură sau poate fi adăugată la masă cu un platou de mezeluri pentru vă servi invitații.

Cordon bleu - rețeta originală, cu piept de pui

Rețeta originală de cordon bleu unde pieptul de pui fraged este umplut cu șuncă și brânză elvețiană. Află cum se face și ce garnitură se potrivește cel mai bine.

Negresă din 2 ingrediente, fără făină sau unt

Poate pare greu de crezut, dar poți face negresă din doar două ingrediente, fără făină sau unt, iar rezultatul va fi unul delicios!

Dulceață de ceapă. Cum se face și cu ce se mănâncă

Dulceața de ceapă este minunat de dulce și savuroasă, de la ceapa caramelizată, dar și mai aromată datorită adaosului de oțet balsamic, zahăr și cimbru.

Sos aioli - maioneză cu usturoi

Află cum să prepari acasă un sos aioli cremos, picant și cu gust de usturoi cu această rețetă ușoară! Vei avea nevoie doar de maioneză, suc de lămâie și usturoi.

Cartofi wedges ca la fast-food

Află cum faci acasă cartofi wedges la fel ca la fast-food, Crocanți și condimentați, pot fi pregătiți în cel mai scurt timp.

Bruschete cu somon și mascarpone

Bruschete cu somon și mascarpone - un aperitiv crocant cu brânză cremoasă amestecată cu capere, suc de lămâie, ceapă și mărar proaspăt, peste felii subțiri de somon afumat.

Gem

Gem de prune - rețeta simplă, tradițională

Această rețetă de gem de prune, simplă, clasică, se prepară folosind doar patru ingrediente: prune, zahăr, zeamă de lămâie și apă. În plus, nu e nevoie să adaugi deloc pectină.

Paste cu ton și sos pesto

Pastele cu ton și pesto sunt o mâncare ușoară și surprinzător de delicioasă făcută din sos pesto, paste, usturoi și conservă de ton în ulei de măsline.

Cartofi wedges fierți și prăjiți

Cartofii wedges fierți și prăjiți sunt cea mai simplă garnitură cu care nu aveți cum să dați greș. Rețeta conține doar 4 ingrediente și este gata în mai puțin de 15 minute!

Scovergi cu iaurt. Se prepară simplu și rapid

Cum faci scovergi cu iaurt la fel cum le faceau bunicile noastre la țară. Le prăjeau în ulei din belșug în cratiță, foarte bine încins și le serveau fierbinți cu sos de smântână și usturoi.

Scovergi de post, prăjite în ulei

Vezi cum faci scovergi de post, prăjite în cratiță, în ulei din belșug, foarte bine încins. Se pot consuma în loc de pâine sau poți pune pe ele zacuscă.

Brioșe cu banane și ciocolată

Brioșele cu banane, moi și umede, cu ciocolată topită, sunt deliciul suprem și o modalitate excelentă de a folosi bananele prea coapte.

Bruschete cu somon afumat și cremă de brânză

Pentru bruschetele cu somon afumat și cremă de brânză. aveți nevoie de o baghetă, somon afumat, ierburi, cremă de brânză și câteva ingrediente care dau aromă.

Banana bread - cea mai simplă rețetă de chec cu banane

Banana bread (sau checul de banane) este o prăjitură foarte simplu de făcut, dulce și aromată, ideală decă aveți prin bucătărie câteva banane prea coapte și nu vreți să le aruncați.

Dulceață de prune cu coajă de portocală

Dulce și cu un gust ușor acidulat, dar și cu o mulțime de bucăți de prune în ea, cu siguranță, dulceața de prune este preferata familiei și prietenilor.

Borș polonez de sfeclă roșie

Borșul polonez de sfeclă roșie este un preparat preparat specific Poloniei. Are un gust uimitor și, nu în ultimul rând, este foarte ușor de făcut.

Salată de sfeclă roșie crudă - delicioasă și plină de vitamine

Salată de sfeclă roșie crudă are un gust bun și este plină de nutrienți. O puteți servi chiar și ca pe o garnitură este foarte sățioasă și se face în câteva minute.

Cum se face Pina Colada, băutura tradițională în Puerto Rico

Pina Colada este unul dintre cele mai populare cocktailuri, consumat în aproape toate colțurile lumii, mai ales în lunile de vară, datorită aromei sale răcoritoare și dulce.

Conopidă la cuptor. Rețeta simplă, în doar 2 pași

Această rețetă de conopidă la cuptor este foarte ușor de preparat. Gătită în acest mod, va avea o aromă incredibilă, dar va fi și ușor caramelizată deasupra.

Piure de conopidă, delicios și sărac în calorii

Piureul de conopidă este un fel de mâncare ușor, untos și cu o consistență fină. Este delicios și sărac în calorii, potrivit mai ales pentru cei care țin dietă.

Sos pesto făcut în casă - rețeta autentică italiană

Sosul pesto este atât de gustos și versatil, încât cu greu găsești un preparat cu care nu se potrivește. Vezi cum se face sosul pesto clasic, din bucusioc proaspăt.

Cartofi dulci la cuptor cu boia și usturoi

Cartofi dulci copți la cuptor, cu boia și usturoi, au marginile crocante și aromă incredibilă. Unul dintre cele mai simple moduri de a găti cartofii dulci.

Porumb fiert cu lapte și unt. Combinația care garantează un rezultat delicios

Cum se prepară porumb fiert în apă cu lapte și unt? O singură schimbare făcută rețetei clasice garantează un rezultat delicios.

Dulceața de ardei iute. Cum se prepară și cu ce se servește

Dulceața de ardei iute este un amestec inedit și delicios de dulce și picant, având o consistență ușor lipicioasă. Rețeta este cât se poate de simplă.

Bruschete cu somon și roșii

Bruschetele cu somon și roșii sunt ideale pentru orice ocazie, sunt rapid de pregătit și cu un gust delicios. Roșiile și usturoiul vor oferi aromă acestei rețete.

Conopidă pane la cuptor

Invață să faci conopidă pane la cuptor, crocantă, aromată, vegană și făra gluten. În plus, este delicioasă, ușor de făcut, iar copiii o vor adora! 

Ciuperci la grătar, simple, cu brânză sau cașcaval

O rețetă delicioasă de ciuperci la grătar cu brânză sau cașcaval care este ușor de făcut și foarte rapidă. Este o garnitură simplu de preparat, în doar 15 minute.

Cum se prepară Mojito. Cea mai simplă rețetă cocktail Mojito

Învață cum se prepară Mojito. Vei avea nevoie de doar câteva ingrediente și puțină îndemânare pentru cea mai simplă rețetă de cocktail Mojito.

Tequila Sunrise. Ingrediente și mod de preparare

Cocktailul Tequila Sunrise arată ca un răsărit de soare de vară. Această băutură clasică are doar trei ingrediente și se servește neamestecat pentru a păstra culoarea fiecărui strat.

Risotto cu legume. Varianta mai sănatoasă și cu puține calorii

Risotto cu legume, o variantă mai sănătoasă care nu conține ulei sau unt. O rețetă ușoară, gata în 30 de minute, cu 8 ingrediente, perfectă ca antreu sau ca garnitură.

Orez sârbesc cu legume

Orezul sârbesc este o mâncare ușoară și reprezintă o garnitură sănătoasă sau o cină vegetariană, ce se prepară rapid și folosește alimente pe care cel mai probabil le aveți deja prin casă!

Carpaccio de vită. Ce fel de carne se folosește și cum se taie în felii subțiri ca hârtia

Carpaccio de vită este un preparat clasic italian care presupune o gătire minimă și se poate servi ca aperitiv sau ca un fel de mâncare elegant pentru prânz.

Înghețată de pepene galben. Cum se prepară și câte calorii are de fapt

Înghețata de pepene galben este o înghețată fructată, proaspătă și delicioasă, pe care o puteți prepara acasă. O aromă pe care aveți puține șanse să o găsiți într-un magazin.

Limonadă de pepene roșu. Cea mai răcoritoare rețetă a verii

Cauți cea mai răcoritoare băutură de vară? Această limonadă de pepene roșu este tot ce îți trebuie în zilele toride: ușoară, dulce, răcoritoare și ușor de făcut!

Cremă de zahăr ars cu blat pufos de pandișpan

Crema de zahăr ars cu blat pufos de pandișpan se poate transforma rapid în desertul vostru preferat, odată ce ați preparat-o și gustat-o.

Sos chipotle - ce este, cum se prepară și cu ce se mănâncă

Sosul Chipotle este un sos mexican și o modalitate ușoară de a adăuga o aromă afumată și picantă oricărui fel de mâncare. Această rețetă este incredibil de ușor de făcut.

Varză a la Cluj cu afumătură, rețetă simplă și rapidă. Cum se prepară pentru un rezultat delicios

Varză a la Cluj cu afumătură este gustoasă și ușor de preparat. Este o combinație de varză călită, afumătură , orez și condimente, așezate pe straturi și pregătite la cuptor.

Supă cremă de linte roșie

Supă cremă de linte roșie este una dintre cele mai ușoare rețete de supă!  Este super sănătoasă, bogată în proteine ​​și potrivită mai ales pentru prânz sau pentru o cină ușoară!

Ouă poșate. Cum le faci perfecte de fiecare dată

Iată cum să faci ouă poșate perfecte, de fiecare dată! Cu gălbenușuri cremoase și albușuri ferme, ouăle poșate sunt un mic dejun sănătos și simplu de făcut.

Ouă Benedict. Cum le faci perfecte

Ouă Benedict perfecte. Învățați cum să le preparați pentru un brunch de weekend nemaipomenit. Brioșă englezească, prăjită și acoperită cu bacon, ouă poșate și sos Olandez.

Sos de muștar cu miere. Rețeta simplă pe care o poți face în 5 minute

Sosul de muștar cu miere este un sos dulce, picant și cremos. Odată ce l-ați încercat, probabil veți dori să puneți puțin sos pe aproape orice veți mânca!

Cartofi gratinați la cuptor cu smântână și cașcaval

Cartofi gratinați la cuptor cu smântână și cașcaval - o rețetă foarte simplă pe care o puteți prepara pentru orice ocazie și orice masă, însoțită sau nu de carne.

Ton la cuptor cu lămâie și ierburi aromatice. Incredibil de simplu de făcut acasă

Ton la cuptor cu lămâie și ierburi aromatice este o idee excelentă pentru o masă rapidă și ușoară, ce nu necesită aproape nicio pregătire sau curățare.

Păstrăv prăjit. Rețeta simplă, fără mălai sau făină

Păstrăv prăjit, simplu, fără mălai sau făină este un preparat ușor de gătit, ce se poate face în mai puțin de 15 minute. Iese gustos dacă urmați câțiva pași simpli.

Salata de sfeclă roșie cu usturoi

Salata de sfeclă roșie cu usturoi este o salată fresh, ușoară și foarte apetisantă, făcută cu ierburi proaspete, ceapă, oțet balsamic și ulei de măsline.