Rețete culinare

Legume mexicane congelate la tigaie cu unt și usturoi

Legumele mexicane se găsesc la pungă în orice supermarket și trebuie neapărat să le încercați în această rețetă.

Salată boeuf cu ciuperci

Puteți încerca o rețetă unică de salată boeuf cu ciuperci dacă vreți să vă impresionați invitații la mesele festive sau pur și simplu aveți chef să experimentați ceva nou.

Salată boeuf clasică, cu carne de vită

Salata de boeuf clasică, pregătită cu carne de vită fiartă, se numără printre cele mai populare feluri de mâncare din România, mai ales în perioada Sărbătorilor.

Salată boeuf cu carne de curcan

Salată boeuf cu carne de curcan se pregătește la fel de ușor ca varianta clasică, ce conține carne de vită.

Sarmale cu fasole boabe. Rețetă de post, simplă și delicioasă

Rețeta de sarmale cu fasole boabe este o rețetă de post,  simplă și se poate spune, chiar ieftină și delicioasă.

Sarmale de post cu ciuperci, nuci şi stafide

Sarmalele cu ciuperci, nuci și stafide sunt destul de căutate în post și trebuie să știți că puteți adapta rețeta pentru toate gusturile.

Mușchiuleț de porc la cuptor tăvălit prin oțet balsamic

Mușchiulețul de porc gătiti la cuptor și tăvălit prin oțet balsamic este o alegere excelentă pentru cinele de sărbători. 

Cornulețe cu smântână și untură. Un deliciu ca pe vremea bunicii

Cornulețe fragede cu smântână și untură - una din cele mai delicioase și mai bune rețete de cornulețe.

Conopidă la tigaie / sote. Rețetă și trucuri utile

O rețetă delicioasă de conopidă trasă la tigaie (sote) delicioasă și foarte ușor de făcut.

Brioșe de post cu banane

Brioșele de post cu banane sunt o modalitate excelentă de a folosi bananele prea coapte și sunt perfecte pentru micul dejun, gustări și chiar deserturi.

Clătite de post pufoase și fragede

Aceste clătite de post sunt atât de pufoase și fragede încât nici nu-ți dai seama că nu au lapte sau ouă. Vezi, mai jos, ingredientele și pașii de preparare.

Clătite de post cu mere și scorțișoară

Vezi cum se prepară clătitele de post cu mere și bucură-te de un desert delicios, rapid și extrem de simplu de gătit.

Clătite de post cu dulceață de piersici

Clătite de post cu dulceață de piersici pot fi cu siguranță preferatele oricui. Dacă vrei, poți face aceste clătite fără zahăr în compoziție.

Sarmale de post cu ciuperci și orez, în frunze de varză murată

Sarmalele de post cu ciuperci și orez, în frunze de varză murată, se pregătesc foarte ușor, sunt delicioase, hrănitoare și sățioase.

Tartă franțuzească cu mere caramelizate, de post

Tarta franțuzească cu mere caramelizate, de post, se numără printre cele mai cunoscute deserturi din Franța, ceea ce nu este deloc întâmplător.

Sarmale de post în foi de viță cu ciuperci și orez

Sarmale de post în foi de viță cu ciuperci și orez, aromate, sănătoase și, mai ales, de post. Le puteți face pe aragaz, dar sunt mai gustoase la cuptor.

Sarmale de post moldovenești

Sarmale de post moldovenești sunt deosebit de gustoase deși nu conțin carne. Spre deosebire de alte zone ale țării, sarmalele se fac mici, cat o nucă, frunzele de varză fiind de maxim 10-15 cm.

Sarmale de post cu soia

O altă variantă de sarmale de post este cea în care se folosește soia.  Aceste sarmale de post cu soia pot fi servite atât calde cât și reci, cu mămăliguță și ardei iute.

Sarmale de post cu orez și varză murată

Sarmale de post delicioase, cu orez și varză murată. Acest preparat este și sănătos, nu doar gustos. 

Ceai de ghimbir și turmeric, beneficii importante pentru sănătate. Care sunt proprietățile sale

Ceaiul de ghimbir și turmeric pentru imunitate este cea mai bună modalitate de a rămâne sănătos în timpul lunilor reci de iarnă pentru că ajută la combaterea răcelii sau a gripei.

Frișcă de post / vegană. Este mai sănătoasă decât varianta clasică

Frișca de post este foarte simplă și ușor de preparat. Nu se pierde nimic în ceea ce privește textura sau gustul în comparație cu varianta clasică și este potrivită pentru oricine ține o dietă vegană sau post.

Chec cu iaurt. Rețeta clasică de chec fraged, pufos și aromat

Checul cu iaurt este extrem de ușor de preparat, din doar câteva ingrediente ieftine, pe care cel mai probabil le aveți deja în bucătărie.

Sarmale tradiționale de porc în foi de varză acră

Sarmalele tradiționale de porc în foi de varză acră sunt unul dintre cele mai preferate feluri de mâncare din bucătăria românească.

Prăjitura Snickers. Un desert divin căruia nu-i poți rezista

Prăjitura Snickers este atât de apetisantă și de gustoasă încât poate deveni vedeta oricărei petreceri. Vezi care sunt ingredientele și pașii de preparare.

Fursecuri cu nuci și gem. Un deliciu clasic, pe gustul tuturor

O rețetă ușoară de fursecuri cu nuci și gem, făcute cu doar o mână de ingrediente simple. Vezi rețeta pas cu pas.

Salată boeuf cu carne de porc

Dacă vrei să îți impresionezi musafirii, merită să încerci rețeta de salată boeuf cu carne de porc pe care o vom explica, pas cu pas, în rândurile de mai jos.

Mâncare de linte, de post. Rețeta este hrănitoare și plină de proteine

O mâncare de linte de post, fără gluten și cu 14 grame de proteine pe porție! Este perfectă pentru serile aglomerate din timpul săptămânii sau atunci când doriți o masă reconfortantă.

Budincă de chia cu iaurt grecesc

Budinca de chia realizată cu o combinație de iaurt grecesc și lapte de migdale este cea mai cremoasă budincă de semințe, fără a mai pune la socoteală plusul de proteine ​​si probiotice pe care îl oferă. Adăugați fructele preferate și micul dejun este gata.

Friptură din ceafă de porc în vasul roman

Friptura din ceafă de porc în vasul roman este o variantă delicioasă a mâncării tradiționale.

Tochitură oltenească. Un preparat delicios, bogat în proteine

Tochitura oltenească este un preparat delicios, ce are rădăcini adânci în cultura și istoria românilor, și pe care îl poți face oricând îți dorești să îți impresionezi prietenii și musafirii cu ceva „ca la mama acasă”.

Sos de hrean cu smântână și maioneză, Un sos perfect pentru friptură, gata în 5 minute

Pentru sosul de hrean cu smântână și maioneză ai nevoie doar de două îngrediente pentru a-l face, merge de minune mâncat cu legume, biscuiți, pâine sau pus pe carne de porc, de pui sau de vită.

Cotlete de porc la tigaie cu sos

O rețetă de cotlete de porc la tigaie cu sos ce poate fi gata de pus pe masă în mai puțin de 30 de minute. Cotletele de porc sunt prăjite și apoi gătite într-un sos bogat.

Fursecuri cu unt și ciocolată. Ies fragede de fiecare dată

Toată lumea are nevoie de o rețetă clasică de fursecuri cu unt și ciocolată, iar aceasta este preferata noastră.

Prajitură de post cu mere și griș

Prajitură de post cu mere si gris este o prăjitură foarte gustoasă, ce se face foarte ușor după o rețetă extrem de simplă.

Cornulețe de post cu margarină

Această rețetă este perfectă pentru a prepara cele mai fragede cornulețe de post, cu margarină, pudrate cu zahăr, ce vi se vor topi în gură!

Cornulețe de post cu apă minerală

Cornulețele de post cu apă minerală sunt foarte ușor de făcut și normal, nu conțin nici ouă, nici unt și niciun gram de smântână.

Clătite de post cu dulceață de afine

Încearcă rețeta de clătite de post servite cu dulceață de afine. Inspiră-te din rețeta pe care ți-o oferim mai jos și prepară cele mai delicioase clătite de post.

Clătite de post cu bere

Clătite de post cu bere sunt absolut delicioase. Deși clătitele se pot face în foarte multe feluri, cele de post cu bere sunt printre cele mai savuroase.

Clătite de post cu banane și apă minerală

Clătite de post cu banane și apă minerală - un desert delicios care poate fi făcut de oricine. Rețeta este una simplă și rapidă si în mai putin de 30 de minute vei avea niște clătite bune de te lingi pe degete.

Clătite de post cu drojdie

Clătitele de post cu drojdie sunt foarte simplu de făcut. Dintr-o compoziție simplă, cu puține ingrediente, poți pregăti celor dragi clătite pufoase cu drojdie de bere.

Chec cu lămâie, afine și brânză ricotta

Chec cu lămâie, afine și brânză ricotta este rețeta perfectă pentru orice ocazie și este delicios cu o ceașcă de cafea dimineața.

Supă cremă de conopidă dietetică, pentru pierderea în greutate

Supa cremă de conopidă se pregătește foarte ușor, din doar câteva ingrediente. Delicioasă și hrănitoare, aceasta reprezintă un adevărat aliat în perioadele în care vă doriți să pierdeți în greutate.

Ciulama de ciuperci, de post. O mâncare consistentă, gata în mai puțin de 30 de minute

Ciulamaua de ciuperci de post este o mâncare consistentă, potrivită pentru întreaga familie, este ușoară și se face în mai puțin de 30 de minute.

Clătite de post cu apă minerală

Clătitele de post cu apă minerală sunt o opțiune foarte bună dacă ești vegan sau dacă ții post. Sunt foarte simplu de făcut, cu doar câteva ingrediente.

Conopidă pane de post, rețeta simplă cu doar 3 ingrediente

Conopida pane este ideală pentru o masă consistentă, o garnitură grozavă și un fel principal de post sau vegetarian numai bun. Tu cum alegi să o servești?

Sarmale de post mănăstirești ca la mănătirea Prislop

Sarmalele de post mănăstirești, ca la mănăstirea Prislop, sunt ușor de făcut și se numără printre cele mai gustoase preparate tradiționale românești.

Paste de post cu ciuperci, gata în mai puțin de 20 de minute

Pastele de post cu ciuperci sunt o masă simplă și rapidă gata în mai puțin de 20 de minute.

Paste de post cu sos alb

Pastele de post cu sos alb sunt delicioase și ușor de preparat. Sunt perfecte pentru a fi servite în perioada postului, dar și de cei care urmează o alimentație vegană.

Supă cremă de conopidă coaptă. Are puține calorii și este sănătoasă

Această supă de conopidă coaptă este aromată și cremoasă, cu note caramelizate și cu o aromă mai puternică pe măsură ce conopida se gătește în cuptor.

Salată de ouă cu capere și lămâie

Această rețetă de salată este plină cu ouă fierte tari, ceapă și capere într-un sos perfect condimentat.

Fursecuri fragede cu coajă de portocală

Aceste fursecuri moi și untoase cu coajă de portocală sunt extrem de ușor de făcut și vi se vor topi în gură.

Dovlecei pane - simpli și delicioși

Dovleceii pane în crustă de pesmet crocant sunt irezistibili. Nu vă puteți opri niciodată doar la unul singur, mai ales atunci când îi serviți cu un delicios sos de usturoi.