Aluaturi

Mere în aluat de clătite. Desert rapid și irezistibil!

Merele în aluat de clătite sunt un deliciu simplu și rapid, perfect pentru orice moment al zilei. Descoperă cum să transformi merele obișnuite într-un desert extraordinar!

Aluat pentru cozonac pufos și aromat

Învață cum să prepari aluatul ideal pentru cozonac, cu sfaturi și trucuri pentru un rezultat pufos și aromat. Rețetă pas cu pas pentru cel mai gustos cozonac.

Foi fragede pentru plăcintă, fără unt

Descoperă rețeta noastră de foi fragede pentru plăcintă. Gust deosebit, textură perfectă și 0% unt!

Aluat de pizza rapid și ușor

Vrei pizza acasă în 30 de minute? Această rețetă de aluat de pizza rapid, ușor și fără frământare este perfectă pentru o cină de familie sau o petrecere. Se face cu doar câteva ingrediente de bază și se coace în cuptor în doar câteva minute.

Aluat pentru tartă - rețeta cu care nu dai greș

Daca vrei sa-ti imbunatatesti calitatile de patiser, foloseste aceasta reteta usoara de aluat - punctul de plecare pentru tartele perfecte.

Aluat dospit pentru plăcintă

Aluatul dospit pentru plăcintă se pregătește extrem de ușor și repede, din câteva ingrediente ce sunt ieftine și se găsesc deja în aproape orice bucătărie.

Aluat fraged pentru plăcintă

Cum se face aluatul fraged pentru plăcinta cu brânză, cu mere sau cu dovleac. Cum se obține o plăcintă cu aluat pufos.

Aluat pentru pizza - secretul pentru un blat de pizza PERFECT

Atunci când vine vorba despre pizza, aluatul este cheia succesului. Ca la orice preparat culinar, baza este cea mai importantă. Fie că vă place blatul subțire și crocant, sau gros și pufos, trebuie să știți cum să-l pregătiți, pentru un rezultat perfect. Indiferent ce topping-uri ați alege pentru pizza, un lucru e sigur: dacă blatul nu este de calitate, rezultatul final va fi unul nereușit.  Dacă vă place să faceți pizza acasă, primul pas este frământarea aluatului pentru blat. Acesta are nevoie de puțin timp și răbdare, dar vă garantăm că merită efortul!

Aluat cu crema de branza

Acest aluat cu crema de branza este baza perfecta pentru tarte.

Aluat Fara Gluten

Un aluat potrivit poate fi o alegere complicata pentru persoanele cu alergii alimentare si cele care sufera de intoleranta, insa aceasta reteta rezolva problema.

Aluat Dulce - Pate Sucree

Invata sa faci aceasta reteta crocanta, dulce, rapida, cunoscuta sub numele de "pate sucree".

Blat De Tort

- 250 g. faina - 2 lingurite praf de copt, stins cu zeama de lamaie - 4 oua - 250 g. unt - 250 g. zahar tos - 3 linguri lapte integral (nedegresat) - un praf de sare

Melcisori cu martipan si mere

150 g unt/margarina;500 ml lapte (1,5% grasime);50 g drojdie;2 oua;1 ltza sare;85 g zahar;900 g faina;esenta vanilie;5, 6 mere;200 g martipan.

Rasucite cu budinca

Aluat: 300 gr faina, 20 gr praf budunca vanilie, 2 linguri de zahar, un varf sare, 25 gr unt topit, 160 ml lapte caldut, 1 ou, 3 gr drojdie uscataPentru uns aluatul: putin ulei, 50 gr unt topitGlazura: 3 linguri de zahar pudra, 1 lingura lapte ( eu am pus lapte de cocos)

Panini

Ingrediente:500 gr faina, 50 gr zahar, 10 gr miere, 300 gr lapte, 20 gr drojdie proaspata sau 7 gr liofilizata, 40 gr unt, 10 gr sare.

Quiche (placinta) cu dovlecei

ALUAT:250 g faina;3 oua;125 g unt;sare;UMPLUTURA:1 ceapa;1 catel de usturoi;2 rosii;3 dovlecei;2 linguri ulei de masline;piper;o legatura patrunjel;2 fire menta;100 g cascaval ras;150 g smantana;boia de ardei;oregano uscat

Paine in straturi, Pan de Hojaldre

Maia:50 g faina 00, 30 g apa, 2 g drojdie de bere.250 g faina, 125 g apa, 10 g drojdie de bere, ½ lg ulei, 5 g sare=1 lgt. rasa, 30 g ulei pentru uns

Paine cu fructe uscate si seminte de dovleac

Maiaua:100 g faina100 g apa10 g drojdie proaspataAluatul:maiaua250 g faina250 g faina semolina10 g drojdie1 lingura ulei de masline1 lingurita sare70 g seminte de dovleac70 g fructe uscate280-300 g apa

Paine broasca testoasa, crocodil

500 g faina,200 g lapte, 100 g apa, 20 g drojdie de bere, 10 g sare=2 lingurite, 30 g zahar, 75 g unt moale

Puseuri

faina-500g, oua- 2 bucati, margarina (unt, untura)-250 g, lapte-150 ml, zahar- 4 linguri, 1 praf sare, 1 lingura cacao, 1 lingura gem (prune), drojdie-25 g, esenta de rom, 1 farfurie nuca macinata

Aluat tarta

Aluat tarta:200-230 g faina100 g unt40 ml apa rece1 praf de sare

Briose cu banane si nuci

2 plicuri de drojdie uscata2 linguri de zahar400 gr faina1 praf de sare2 banane50 gr miez de nuca tocat1 ou50 gr unt topit

Placinta de post cu mere rase si scortisoara

Pentru aluat:18 linguri ulei,20 linguri apa,3 linguri zahar,scortisoaraun cub drojdie,700 gr faina coaja de lamaie,sarePentru umplutura:1 kg mere acrisoare,4 lg zahar,scortisoaraPentru decor:zahar vanilinat

Strudel delicios cu visine

foaie de placintaUmplutura:1 kg visine,150 g zahar,1 lingura pesmet,2 linguri unt.

Croissant cu nuca

1,200 kg faina alba 250 g zahar 1 ou 2 galbenusuri 20 g drojdie proaspata 1 plic zahar vanilat coaja rasa de la o lamaie 700 ml lapte caldut 50 g untura (unt) 300 g nuca macinata 100 g zahar esenta de rom sare 1 ou pentru uns

Aluat de placinta romaneasca

600 gr. faina,2 linguri ulei,1 lingura otet,1 pahar apa calda,1 ou,1/2 lingurita sare,200 gr.unt pentru foi.Umplutura:500 gr. brinza de vaci,2-3 oua,2 linguri zahar cu vanilie,coaja de lamiie,50 gr. stafide,4 lingurite gris,1 pahar lapte,putina sare

Tarte chinezesti cu crema de ou

Pentru aluatul de tarta: 200 faina 50 g zahar pudra 100g unt rece Pentru crema de ou: 3 oua 80 g zahar +100ml apa fiarta 100 ml lapte

Aluat dulce pentru placinta

2 oua,10 linguri apa,10 linguri ulei,intre 5 si 10 linguri de zahar, in functie de cat de dulce se doreste aluatul,o lingurita de amoniac stins cu putin otet sau lamaie,aprox. 700gr. faina.

Guguluf cu dovleac

1 pachet de margarina 1 ou 100 g zahar 1 praf de copt 1 lingura otet 600 g faina 50 ml lapte Umplutura: dovleac zahar 2 fiole esenta de rom 2 linguri de gris

Strudel cu dovleac si scortisoara

2 cani de faina alba 1 cana de faina de malai 2 linguri otet 1 pachet margarina 1 plic de drojdie 100 g zahar 1 praf de sare apa calduta UMPLUTURA dovleac zahar scortisoara 2 linguri de gris

Blat pentru tort cu nuca

200g unt 6 oua 6 linguri de nuca macinata 200 g zahar pudra 125 g faina un praf de sare

Placinta umpluta cu mere si nuci

300 gr faina alba tip 000 150 gr zahar 150 gr unt 1 ou sareUmplutura:1 kg mere 100 gr zahar sucul de la o lamaie 1/2 lingurita scortisoara macinata 100 gr stafide 50 gr nuca macinata 50 gr alune macinateOrnat:2 linguri zahar pudra 2 linguri visinata 2 linguri dulceata de caise

Strudel cu fructe

1/2 pachet foi de placinta de 400g 500 g fructe decojite (portocale,mandarine,mere) 75 g zahar 1 lingurita esenta de vanilie 50 g unt unt pentru uns foile

Placinta cu lapte batut

un pachet de foi de placinta, 6 oua, 1 litru lapte batut, 1 sticluta mica esenta de rom, 3-4 linguri de zahar, zahar pudra, ulei.

Aluat de foietaj

Aluat 1: se framinta un aluat din o cana apa (a mea are 200ml), 4 linguri ulei, faina cit cuprinde ..asa incit sa iasa un aluat nu prea virtos (eu am cintarit - am avut nevoie de aprox 350g faina - dar puneti cite putina faina pina cind se desprinde de degete si e usor de intins), eventual putina sare (eu nu pun pt ca margarina mea e putin sarata). Aluat 2: se amesteca 250g margarina (unt la temp camerei) cu 7 linguri faina.

Cornuri de brutar

300 ml apa calduta;500 de grame de faina;4 linguri de supa pline cu ulei;1 lingura cu zahar;1 lingurita de sare;1 lingura rasa de drojdie granulata (sau un cub de 25 grame drojdie proaspata);mai trebuie:ulei pentru uns;sare grunjoasa pentru presarat;galbenus (sau ou) pentru deasupra.

Strudel de vara, cu branza dulce si visine

1 pachet de foi de placinta,visine 1 kg fara samburi,branza dulce 700 de gr,zahar 6 linguri cu varf in branza si 8 linguri in visine,2 plicuri de zahar vanilat,3 oua mari sau 4 mai mici,3 linguri pline cu gris,ulei pentru uns foile Glazura:1 ou,3 linguri de smantana si2 linguri de zahar pt. uns deasupra

Foi de placinta de casa

Pentru 3 foi de placinta:500 g faina1/2 lingurita sare3 linguri de ulei10-15 g drojdie proaspataapa calda cat cuprinde

Cornuri cu magiun

1 ou5 linguri unt200 gr iaurt100 ml lapte25 gr drojdie3 linguri zahar600-700 gr fainacoaja rasa de lamaie2 lingurite zahar vanilatun praf de saremagiunzahar pudra vanilat

Placinta aromata cu dovleac, mere, gutui si nuci

aluat:cca.700 g faina, 250 ml apa calduta, 3 g sare, 10 g drojdie, 2 linguri ulei, o lingura otetumplutura:6 mere (3 rosii, 3 galbene), un dovlecel pentru placinta, o gutuie mare, 300 g miez de nuca, 200 g zahar, o lingura de scortisoarapentru uns tavile si ornat:200 ml ulei, 100 g zahar PUDRA

Coltunasi de orez cu dovleac--reteta fara gluten

Asadar, avem nevoie de:Pt. aluat-amestec de faina de orez, faina de cocos (foarte putin), pudra de psyllium (optional--eu am adaugat psyllium casa lege aluatul)-1 ou (optional--eu n-am pus)-1 plic zahar vanilat-putin extract de vanilie-pudra de cardamom (optional--eu il ador, asa ca am adaugat si asta)-putina apa-1 lingura ulei de palmier (se poate adauga orice ulei, dar nu de masline sau putin unt)Pt. umplutura-dovleac ras fin-zahar-scortisoaraPt. decor-nuci maruntite-zahar pudra

Tarta cu dulceata de zmeura

Ingrediente:- pentru aluat: - 1 ou intreg + 2 galbenuse- 100 gr unt- 100-150 gr zahar- faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat faramicios.Crema:- 250 gr migdale- 200 gr zahar- 8 oua intregi.

Tarta cu smochine proaspete

Ingrediente (pentru 1 tarta de cca 25/30cm in diametru, suficienta pentru 4-6 persoane)Blat- 1.5 cani de faina - 1 lingura de zahar- un praf de de sare- 130g unt foarte rece (eventual il puneti la congelator )- 4 linguri de apa foarte rece (tot de la congelator)- 3/4 lingurita de otetCrema frangipane - 40 gr migdale (in reteta originala) eu am folosit nuci- 40 zahar- 40g unt- 1 ouUmplutura- 15-16 smochine proaspete, cat se poate de coapte dar nu foarte pentru canu vor sta in ,,picioare”- 1 lingura de zahar (pentru ornat)1 ou (pentru uns aluatul)

Tarta cu pere si crema de migdale

Blat1 ou1 lingura smantana190 g faina120 g zahar110 g unt la temperatura camereisarevanilieCrema100 g migdale fara coaja100 g unt la temperatura camerei100 g zahar1 ou1 galbenus1 linguri faina1 lingurita rom2-3 pere

Strudel cu visine de casa

Aluat500 g fainacoaja de lamaie200 ml sana100 g unt2 galbenusuri5 linguri de zahar1 praf de sare1 plic de drojdie uscataUmplutura500 g visine(eu am folosit din compot)2-3 linguri de zahar dupa gust3 linguri grisUns1 ou2 linguri lapte

Clatite cu gem de caise

Lista ingrediente:1 litru de lapte de vaca ( cu putine grasimi),250 de grame gem de caise,250 de grame de faina alba,putin ulei de floarea-soarelui3 oua de gaina.

Placinta cu gutui

Lista ingrediente:2 linguri de margarina,2 cani cu zahar alb,2 pliculete de zahar vanilat,3-4 gutui mari,cam 3 cani cu faina alba,1 cub de drojdie,1 cana cu apa calduta,cateva linguri cu miere naturala,2 meresucul de la o lamaie proaspata.

Briose cu stafide

Lista ingrediente:3/4 de canuta stafide,1/4 de canuta Johnnie Walker wisky,1 cana cu zahar alb,1 cana cu faina alba,1 pliculet cu zahar vanilat,1 lingurita cu praf de copt,3 oua de gaina,75 de ml de ulei de floarea-soarelui13 forme de briose.