Pișcoturi
Tiramisu cu fructe de pădure, la pahar
Tiramisu este un desert pe cât de gustos, pe atât de ușor de făcut. Alături de cheesecake, este unul dintre cele mai populare deserturi fără coacere pe care le puteți prepara pentru o ocazie specială, sau pur și simplu, când aveți poftă de ceva dulce. În afară de varianta clasică, sub formă de tort, în tavă, tiramisu poate fi servit și la pahar, într-o mulțime de forme și combinații delicioase. Astăzi vă propunem o variantă de tiramisu la pahar cu fructe de pădure. Un desert spectaculos, în straturi, cu care veți impresiona și cei mai pretențioși musafiri.
Ruladă tiramisu
Tiramisu este un desert foarte versatil și poate fi personalizat foarte ușor. Există o mulțime de rețete de tiramisu și și mai multe moduri de servire. Clasic, cu cafea, sau cu fructe. La tavă, sub formă de tort sau la pahar. Sau, de ce nu, sub formă de ruladă. O ruladă tiramisu vă propunem și noi să încercați. Modul de preparare nu diferă cu nimic de rețeta pe care o știe toată lumea, ci doar modul de prezentare și servire a prăjiturii.
Trifle cu căpșuni
Trifle este un desert englezesc, simplu de făcut și foarte versatil. Numele lui vine de la faptul că este compus din trei elemente: pișcoturi sau blat, fructe proaspete și cremă de mascarpone combinată cu frișcă. Puteți face trifle într-o mulțime de combinații și puteți adapta rețeta propriilor gusturi. Rețeta originală recomandă să folosiți un blat alb, ca de tort pentru acest desert, dar dacă nu aveți, puteți folosi și pișcoturi, biscuiți sau orice vi se pare că se potrivește. Veți obține un desert rapid, răcoritor și delicios, pe placul tuturor.
Budincă de vanilie cu banane și frișcă
Atunci când ai poftă de ceva dulce, răcoritor, dar nu ai chef să stai în fața cuptorului, un desert fără coacere te scoate din impas. Este și cazul acestui desert despre care vorbim astăzi, o budincă delicioasă cu banane și vanilie. Sună bine, nu-i așa? Budinca aceasta este perfectă mai ales vara, atunci când aveți musafiri, pentru o aniversare sau pur și simplu când vă e poftă de ceva dulce. Deși este un desert ușor de făcut, arată foarte bine și are un aspect pretențios, ca să nu mai vorbim despre gust! Puteți pune și alte fructe în loc de banane, pentru a personaliza rețeta. De asemenea, puteți asambla prăjitura în recipiente mici, pentru a fi savurate individual.
Tiramisu cu martini
Nu ai nevoie de cine stie ce indemanare pentru a prepara acest desert fin.
Trifle cu mure, mascarpone si bezea
Pentru a incheia o petrecere intr-un mod sofisticat, iti trebuie un desert pe masura, iar noi am gasit reteta perfecta.
Trifle Cu Banane Si Caramel Sarat
Aceasta reteta de caramel sarat este un desert ideal pentru petreceri.
Tiramisu Cu Baileys
Un desert care este mai gustos si mai aromat daca il prepari cu o zi inainte de servire.
Tiramisu Inghetat
Cunoscut sub denumirea de "Il diplomatico" in Italia, acest desert poate fi preparat cu o zi inainte de a fi servit.
Tiramisu Cheesecake, mixul perfect între tiramisu și cheesecake
Mixul perfect intre Tiramisu si Cheesecake.
Faguri, Un Dulce Din Copilarie
Pentru aluat: - 6 oua - 12 linguri zahar - 12 linguri ulei - 12 linguri faina - vanilie sau ce aroma preferati Pentru crema: - 500 grame rahat - 100 grame unt - jumatate lamaie
Fursecuri Cu Gem De Piersici
100 gr zahar 250 gr margarina pentru copt 450 - 500 gr faina 1 ou intreg 1 lingurita praf de copt 1 praf de sare (varf de cutit) coaja rasa de la o portocala 50 ml lapte pentru umplutura 225 gr gem de piersici/caise pentru glazura 50 gr zahar putin lapte
Turtite Dulci De Branza
400g branza dulce de vaca 50g zahar 1 ou mic 6~8 linguri faina 1 lingurita praf de copt 2 linguri suc de lamaie stafide pt. ornat putin ulei
Biscuiti Cu Ciocolata Si Portocale
250g faina 1 l.c. praf de copt 125g unt 125 g zahar 1 ou 2 l.s. marmelada de portocale 1.l.s. lichior de portocale 50g ciocolata amaruie 1 l.s. lapte 1 l.c. - 1 lingura de ceai (lingurita) 1 l.s. - 1 lingura supa
Crema La Pahar Cu Zmeura
500 g. zmeura 4 linguri zahar pudra 3 linguri zmeurata 2 oua 250 g. mascarpone sau branza dulce de vaci 100 ml. frisca 4 piscoturi
Biscuiti marmorati
Aluatul alb:250 gr. faina60 gr. amidon alimentar100 gr. zahar pudra225 gr. unt1 lingurita de esenta de vanilielingura de coaja rasa de lamaie sau de portocalaAluatul maro:200 gr. faina50 gr. amodin alimentar100 gr. zahar praf55 gr. cacao225 gr. unt1 lingurita de esenta vanilieZahar tos sau bombonele marunte, colorate, pentru finisat
Fursecuri cu mac si lamaie
120g unt2/3 cana zahar (cana de ceai, de 250ml)coaja rasa de la o lamiie1 ou mare1 1/2 cani faina1/4 lingurita sare1 lingura mac1/2 lingurita praf de copt
Fursecuri cu doua feluri de ciocolata
2 1/4 cani faina (cana de ceai, de 250ml),1 plic praf de copt,putina sare,200g unt,1 1/2 cani zahar,2 oua mari,2 pliculete zahar vanilinat,200g ciocolata alba taiata bucatele mici,200g ciocolata neagra taiata
Spitzbuben - fursecuri de craciun
300 g faina, 150 g unt moale, 100 g zahar, 1 lingurita praf de copt, 1 pachetel zahar vanilat, 1 ou, jeleu de coacaze pentru umplut, zahar pudra-pentru pudrat.
Biscuiti cu lapte
500 gr de faina, 100 gr de amidon, 225 gr de zahar tos, 125 gr de unt, 175 gr de lapte, 3 gr de sare, 8 gr de praf de copt, coaja rasa de la o lamiie,
Biscuiti bicolori
200 gr de unt moale la temperatura camerei, 130 gr de zahar pudra, 2 galbenusuri, 200 gr de faina, 130 gr de amidon alimentar, 2 lingurite praf de copt, 1 lingura de cacao,
Trufe cu crema de castane
450 g. piure de castane, 130 g. biscuiti, 4 linguri rom, 50 g. miez de nuca, 2 linguri zahar pudra, 2 linguri fulgi de cocos.
Biscuiti cu cereale. Rapid si sanatos!
110 gr unt la temperatura camerei, 140 gr zahar, 100 gr miere (sau zahar brun), un varf lingurita bicarbonat, 0,5 lingurite praf de copt, 1 ou, cateva picaturi esenta vanilie, 1 lingura lapte, 150 gr faina integrala, 130 gr cereale (eu folosesc musli), 100 gr stafide, 100 gr arahide macinate, 100 gr prune uscate taiate marunt.
Cele mai simple fursecuri
Ingrediente: circa 250gr faina, 1 lingurita cacao, 1 plic praf de copt, 100gr zahar, 60gr miere, 2 linguri lapte, 75 gr unt. Adaugati dupa gust scortisoara, cardamom, esente, etc.
Graham crakers (sandwich cu marshmallow)
Graham crakers: 280 g faina integrala, 200 g zahar brun, 100 g miere, 1 lgt bicarbonat, ¾ lgt sare, 100 g unt rece, cubulete, 75 ml lapte integral, vanilie. Topping: 3 lg zahar tos, 1 lgt scortisoara-pudra. Marshmallows: 10 g gelatina inmuiata in 80 ml apa, 60 ml apa, 225 g zahar (eu am pus zahar si fructoza), arome, colorant.
Tigarete cu migdale
150 g migdale macinate f fin150 g zahar (mie mi s-a parut cam mult, mai diminuati daca nu va dati in vant dupa zahar)1 ou (albus + galbenus)1 lingura zeama de lamaie3 linguri fainaputin lapteputin praf de coptvreo 120 g migdale feliate
Biscuiti Truffle
100 gr ciocolata taiata, 45 gr unt, 55 gr zahar praf, un varf sare, 2 oua mici, esenta vanilie, 100 gr faina, 10 gr cacao, 0,5 lingurita rasa praf de copt (nu prea mult ca sa nu crape tare biscuiteii). 90 gr zahar praf (pentru pudrat)
Prajitura cu oua
2 oua, 100 g zahar, 100 g faina, 1 lingurita esenta vanilie lichida,100 g unt topit, 1 lingura smantana proaspata, ulei pentru uns cojile de ou, 12 cochilii de ou, 50g ciocolata topita si bombomele pentru ornat.
Napolitane cu cacoa si menta
ALUAT;1 cana unt; 6 linguri cacao; 1 cana zahar; 1 ou; esenta vanilie; 1 lingura lapte; 1 masura faina.CREMA: 1 albus de ou; 1 cana zahar; esenta de menta
Fursecuri batoane cu crema marshmallow
500 g aluat de fursecuri, cu fulgi de ciocolata, 200 g crema marshmallow, ½ cup=2-3 lg unt de arahide sau nutella, 1 ½ cups cereale, ½ cup bombonele colorateFursecurile cu fulgi de ciocolata: 225 g faina, ½ lgt. praf de copt, ½ lgt. bicarbonat, ½ lgt. sare, 115 g unt moale, 50 g zahar brun, 100 g zahar, 1 ou, 115 g fulgi de ciocolataCrema marshmallow: 4 albusuri, 300 g zahar, 150 g miere, 70 g apa
BOLINHOS DE COCO
-250 gr fulgi de cocos-150 gr zahar-3 ouaarome daca mai doriti (vanilie, coaja de lamaie ,portocala) hartiute
Biscuiti bicolori, impletiti
310 g faina, 60 g faina de orez, 250 g zahar pudra, 185 g unt, 1 ou, 20 ml lapte, 20 g cacao fara zahar
Scoarta de copac
400-450 gr. faina, 2 oua, 250 gr margarina, 200 gr zahar, 1 pliculet praf de copt, 2 linguri otet, coaja rasa de la o lamaie, 100 gr nuci, 50 gr zahar pudra, 1 lingura cacao, 1 praf de sare.
Mini tarte cu crema de vanilie
Aluatul de tarta 125 unt moale, 125 branza Philadelphia, 250 faina monti (am pus faina integrala +tarate), un praf de sare. Budinca de vanilie 6 oua (albus+galbenus), 2 lg. fructoza, 2 cutii mici ( 2 x 200 ml) smantana dulce Dorna, 1 fiola esenta de vanilie dr. Oetker.
Tarta cu rubarba
500 g de rubarba, 240g zahar, 80 ml apa, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri apa calda,1200g rubarba taiata fasii Blat:480g de firimituri de graham sau biscuiti petit-beure, 60g zahar, 80g unt topit, 1 lingura cacao Crema: 60g crema de branza, 60g branza mascarpone, 3 linguri zahar, 1 lingura coaja lamaie, 1 lingurita vanilie
Fursecuri arabesti
Pentru aluat: 1 ou intreg, 1 galbenus, 1 lingura apa, 120 ml ulei, 120 gr zahar, 0,5 lingurita rasa - praf de copt, vanilie (pun cate o picatura de concentrat), 300 gr faina, Pentru "finisaj": 1 borcanel de gem de caise (eu folosesc gem fara zahar sau cu procent de zahar scazut), 150-200 gr fulgi nuca de cocos.
Covrigei
500 gr de faina2 lg de smantana75 gr de untura175 de gr margarina1 galbenus de ou15 gr de drojdie1/2 cana de laptePentru decor 1 ousare grunjoasasusancascavalsare de mare
Bilute cu visine
- 4 cani biscuiti simpli sfaramati- 3 cani nuca macinata- 1 cana zahar- 3 linguri cacao- 1 cana lapte- visine din visinata scurse bine
Indiene cu frisca
Coji 3 oua 3 lg zahar 3 lg faina Razatura de portocale Crema 250 ml frisca 3 galbenusuri 100 gr zahar ½ plic gelatina(5 gr) esenta vanilie razatura portocale Sirop 100gr zahar 150 ml apa esenta vanilie(fiola) coaja de portocale Glazura 100 gr ciocolata neagra 50 ml frisca 20 gr unt
Cornulete Cu Dulceata
2 cani de faina, jumatate de cana de untura, un ou, 2-3 linguri de smantana, dulceata (in loc de dulceata se poate folosi rahat taiat cubulete, miez de nuca prajita sau dulceata de prune amestecata cu nuca macinata), un pliculet de zahar vanilat, 200 gr de zahar pudra
Prajitura cu lamaie si afine
Pentru blat: 240 g biscuiti 150 g unt Pentru crema: 330 g ciocolata alba 150 ml lapte 375 ml frisca lichida zeama de la o lamaie mare 110 g unt 20 g gelatina praf 200 g afine 80 g zahar Pentru glazura: 75 ml frisca lichida 75 g ciocolata alba coaja rasa de la o lamaie Pentru decor: 30 g nuca de cocos
Batoane de musli
200 g zahar, 75 ml frisca lichida, 160 g margarina sau unt, 40 g marshmallows 500 g musli cu fructe 60 g stafide
Biscuiti aromati in forma de stea
- 300 g faina - 200 g untura - 100 g zahar - 1 ou - un praf de sare - putina vanilie, sau scortisoara pentru extra flavors..
Cookies
Intr-un vas puneti: - 380 g faina, - 10 g cacao, - 5 g ness (o lingurita), - 10 g praf de copt, - 5 g bicarbonat, - un praf de sare. - 50 g nuca maruntita, - 150 g ciocolata de menaj ciopartita in aschii potrivit de mari In alt vas puneti: - 190 g zahar, - 80 g margarina, - 3 oua mari, - 100 g smantana, - 1 lingura unt de arahide
Batoane cu cereale si miere
150 g miere,4 oua,100 g migdale date prin masina sau pisate foarte marunt,150 g faina,zeama de la 1/2 lamaie.
Biscuiti Spritati
1 kg faina 250 g untura 1 praf de copt coaja rasa de portocala si lamaie (sau esenta de portocale) 250g zahar 1 plic zahar vanilinat 1 ou (+2 linguri cacao)
Cornuri cu mere
-500 gr faina -250 ml lapte -1 plic drojdie uscata -4 linguri zahar -25 gr margarina sau unt -1 ou pentru uns -4 mere -4 linguri cu zahar -un praf de scortidsoara
Bulgarasi cu cocos
-1 kg biscuiti populari -250 gr margarina -1 litru lapte -50 ml visinata -100 gr visine din visinata sau -100 gr rahat -100 gr cacao -200 gr zahar sau dupa gustul fiecaruia
Fursecuri cu nuci, banane si ciocolata
130 g unt 1 ou 120 g zahar brun 200 g faina integrala 100 g nuci 100g banane uscate 50 g bobite de ciocolata sau ciocolata tocata bucati 1/2 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat 1 plic zahar vanilat 1 praf de sare