Pișcoturi
Tiramisu cu fructe de pădure, la pahar
Tiramisu este un desert pe cât de gustos, pe atât de ușor de făcut. Alături de cheesecake, este unul dintre cele mai populare deserturi fără coacere pe care le puteți prepara pentru o ocazie specială, sau pur și simplu, când aveți poftă de ceva dulce. În afară de varianta clasică, sub formă de tort, în tavă, tiramisu poate fi servit și la pahar, într-o mulțime de forme și combinații delicioase. Astăzi vă propunem o variantă de tiramisu la pahar cu fructe de pădure. Un desert spectaculos, în straturi, cu care veți impresiona și cei mai pretențioși musafiri.
Tiramisu - rețeta originală
Tiramisu este un desert tipic italian, care a devenit popular în toată lumea. Există mai multe modalități de a-l prepara, dar rețeta originală de tiramisu este una singură. Fără frișcă, doar cu cremă pe bază de ouă și mascarpone. Tiramisu înseamnă, în limba italiană, ”ridică-mă” și este, așa cum sugerează și numele, o prăjitură irezistibilă. Astăzi vă prezentăm rețeta originală de tiramisu, așa cum o prepară italienii și cum o găsiți în restaurantele cu specific.
Ruladă tiramisu
Tiramisu este un desert foarte versatil și poate fi personalizat foarte ușor. Există o mulțime de rețete de tiramisu și și mai multe moduri de servire. Clasic, cu cafea, sau cu fructe. La tavă, sub formă de tort sau la pahar. Sau, de ce nu, sub formă de ruladă. O ruladă tiramisu vă propunem și noi să încercați. Modul de preparare nu diferă cu nimic de rețeta pe care o știe toată lumea, ci doar modul de prezentare și servire a prăjiturii.
Trifle cu căpșuni
Trifle este un desert englezesc, simplu de făcut și foarte versatil. Numele lui vine de la faptul că este compus din trei elemente: pișcoturi sau blat, fructe proaspete și cremă de mascarpone combinată cu frișcă. Puteți face trifle într-o mulțime de combinații și puteți adapta rețeta propriilor gusturi. Rețeta originală recomandă să folosiți un blat alb, ca de tort pentru acest desert, dar dacă nu aveți, puteți folosi și pișcoturi, biscuiți sau orice vi se pare că se potrivește. Veți obține un desert rapid, răcoritor și delicios, pe placul tuturor.
Budincă de vanilie cu banane și frișcă
Atunci când ai poftă de ceva dulce, răcoritor, dar nu ai chef să stai în fața cuptorului, un desert fără coacere te scoate din impas. Este și cazul acestui desert despre care vorbim astăzi, o budincă delicioasă cu banane și vanilie. Sună bine, nu-i așa? Budinca aceasta este perfectă mai ales vara, atunci când aveți musafiri, pentru o aniversare sau pur și simplu când vă e poftă de ceva dulce. Deși este un desert ușor de făcut, arată foarte bine și are un aspect pretențios, ca să nu mai vorbim despre gust! Puteți pune și alte fructe în loc de banane, pentru a personaliza rețeta. De asemenea, puteți asambla prăjitura în recipiente mici, pentru a fi savurate individual.
Tiramisu cu martini
Nu ai nevoie de cine stie ce indemanare pentru a prepara acest desert fin.
Tiramisu cu rom, cafea si topping de melasa
Daca esti iubitor de cafea, atunci asta este desertul pe care il cautai! Am mentionat ca are si un strop de rom?
Trifle cu mure, mascarpone si bezea
Pentru a incheia o petrecere intr-un mod sofisticat, iti trebuie un desert pe masura, iar noi am gasit reteta perfecta.
Trifle Cu Banane Si Caramel Sarat
Aceasta reteta de caramel sarat este un desert ideal pentru petreceri.
Tiramisu Cu Baileys
Un desert care este mai gustos si mai aromat daca il prepari cu o zi inainte de servire.
Tiramisu Irish Cream
Aceasta reteta contine Irish Cream, astfel ca reteta clasica italiana primeste un plus de aroma.
Tiramisu
Un desert cu lichior este un mod sigur de a te incalzi in aceasta iarna si acest tiramisu clasic va fi pe placul tuturor.
Tiramisu Inghetat
Cunoscut sub denumirea de "Il diplomatico" in Italia, acest desert poate fi preparat cu o zi inainte de a fi servit.
Tiramisu Cheesecake, mixul perfect între tiramisu și cheesecake
Mixul perfect intre Tiramisu si Cheesecake.
Prajitura Cu Piscoturi Si Crema De Cocos
6 oua, 2 linguri cacao, 1 plic budinca de cocos, 15 piscoturi, 6 linguri faina, 6 linguri zahar, praf de copt. lapte pentru budinca
Faguri, Un Dulce Din Copilarie
Pentru aluat: - 6 oua - 12 linguri zahar - 12 linguri ulei - 12 linguri faina - vanilie sau ce aroma preferati Pentru crema: - 500 grame rahat - 100 grame unt - jumatate lamaie
Crema La Pahar Cu Zmeura
500 g. zmeura 4 linguri zahar pudra 3 linguri zmeurata 2 oua 250 g. mascarpone sau branza dulce de vaci 100 ml. frisca 4 piscoturi
Biscuiti Cu Martipan Si Caise
50g caise uscate 200g martipan 200g faina 150g zahar 100g unt 1ou gem de caise si ceva ciocolata topita
Biscuiti marmorati
Aluatul alb:250 gr. faina60 gr. amidon alimentar100 gr. zahar pudra225 gr. unt1 lingurita de esenta de vanilielingura de coaja rasa de lamaie sau de portocalaAluatul maro:200 gr. faina50 gr. amodin alimentar100 gr. zahar praf55 gr. cacao225 gr. unt1 lingurita de esenta vanilieZahar tos sau bombonele marunte, colorate, pentru finisat
Stelute albe, biscuti fragezi
150 de grame de untura de porc alba, nesarata200 de grame de zahar1 lamaie1 albus330 de grame de faina1 plic de zahar vanilatpentru finisat: glazura din 100 de grame de ciocolata alba si cateva perlute de zahar sau zahar praffaina pentru presarat
Inimioare, fursecuri aromate
ALUAT:2 plicuri zahar vanilat250 gr. faina100 gr.zahar30g.ciocolata amaruie rasa1 pliculet cafea instant/ness2 lingurite cacao1 varf lingurita de scortisoara1 ou125 gr.unt2 linguritze lichior de capsuniBEZEA:1 albus60 gr.zaharcaise uscate1 plic cafea instant.nesscacao(optional pt decor)
Fursecuri cu mac si lamaie
120g unt2/3 cana zahar (cana de ceai, de 250ml)coaja rasa de la o lamiie1 ou mare1 1/2 cani faina1/4 lingurita sare1 lingura mac1/2 lingurita praf de copt
Fursecuri glazurate
250 g unt,100 g marzipan,2 galbenuse,100 g zahar,1 plic zahar vanilat,300 g faina.
Biscuiti, Walnut caramel bar cookies
Pentru aluat:1 cana de faina, 1/4 lingurita praf de copt, 1/4 lingurita sare, 80g unt moale, 1/2 cana zahar, 1 1/2 lingura ou batut usor,1/4 lingurita vanilie (eu am folosit 2 plicuri zahar vanilinat), Pentru topping:3/4 cana zahar, 1/2 cana frisca (vegetala am folosit eu), 40g unt, 1/2 lingurita vanilie, 1/4 lingurita sare, 1 cana nuci.
Fursecuri cu doua feluri de ciocolata
2 1/4 cani faina (cana de ceai, de 250ml),1 plic praf de copt,putina sare,200g unt,1 1/2 cani zahar,2 oua mari,2 pliculete zahar vanilinat,200g ciocolata alba taiata bucatele mici,200g ciocolata neagra taiata
Spitzbuben - fursecuri de craciun
300 g faina, 150 g unt moale, 100 g zahar, 1 lingurita praf de copt, 1 pachetel zahar vanilat, 1 ou, jeleu de coacaze pentru umplut, zahar pudra-pentru pudrat.
Deliciu cu mere si bezea
4 fursecuri mari, 4 mere, dulceata de capsuni, 4 albusuri, 150 gr. zahar.
Stelute cu ciocolata
2 oz. ciocolata (50 g),2 1/4 cups faina all-purpose (315 g),3/4 cup unt/margarina moale (170 g unt),1 lingura lapte,1 1/2 lingurita praf de copt,1 lingurita extract vanilie,1/4 lingurita sare,1 ou mare,3/4 cup zahar (150 g).
Prajiturele cu fulgi de ovaz si stafide
227 g unt,220 g zahar brun, 1oo g zahar granulat,2 oua,1 lingurita extract de vanilie,187 g faina,1 lingurita bicarbonat de sodiu,1 lingurita scortisoara,1/2 lingurita sare220 g fulgi de ovaz,1 cana stafide (eu am pus 1/2 cana stafide si tot atatia fulgi de ciocolata.
Biscuiti cu gropite delicioase
Pentru aluat :150 gr faina , 40 gr amidon , 2 linguri de cacao , 1/2 lingurita praf de copt ,un varf de sare , 125 gr unt , 2 galbenusuri ,80 gr zahar.Pentru decorare: 150 gr ciocolata si 4-5 linguri de zahar.
Trufe cu crema de castane
450 g. piure de castane, 130 g. biscuiti, 4 linguri rom, 50 g. miez de nuca, 2 linguri zahar pudra, 2 linguri fulgi de cocos.
Biscuiti cu cereale. Rapid si sanatos!
110 gr unt la temperatura camerei, 140 gr zahar, 100 gr miere (sau zahar brun), un varf lingurita bicarbonat, 0,5 lingurite praf de copt, 1 ou, cateva picaturi esenta vanilie, 1 lingura lapte, 150 gr faina integrala, 130 gr cereale (eu folosesc musli), 100 gr stafide, 100 gr arahide macinate, 100 gr prune uscate taiate marunt.
Cele mai simple fursecuri
Ingrediente: circa 250gr faina, 1 lingurita cacao, 1 plic praf de copt, 100gr zahar, 60gr miere, 2 linguri lapte, 75 gr unt. Adaugati dupa gust scortisoara, cardamom, esente, etc.
Mini delicii cu miere si cocos
ingrediente blat:160 gr nuca de cocos50 gr migdale macinate fin (nuci, alune ce vi se pare mai la indemana)3 linguri pline de miere de albineun strop de sarerazatura de lamaie sau lime. Ingrediente mousse cocos:600 ml lapte de cocos, 130 gr zahar, 200 ml apa, 7 foi gelatina.
Graham crakers (sandwich cu marshmallow)
Graham crakers: 280 g faina integrala, 200 g zahar brun, 100 g miere, 1 lgt bicarbonat, ¾ lgt sare, 100 g unt rece, cubulete, 75 ml lapte integral, vanilie. Topping: 3 lg zahar tos, 1 lgt scortisoara-pudra. Marshmallows: 10 g gelatina inmuiata in 80 ml apa, 60 ml apa, 225 g zahar (eu am pus zahar si fructoza), arome, colorant.
Tigarete cu migdale
150 g migdale macinate f fin150 g zahar (mie mi s-a parut cam mult, mai diminuati daca nu va dati in vant dupa zahar)1 ou (albus + galbenus)1 lingura zeama de lamaie3 linguri fainaputin lapteputin praf de coptvreo 120 g migdale feliate
Biscuiti Truffle
100 gr ciocolata taiata, 45 gr unt, 55 gr zahar praf, un varf sare, 2 oua mici, esenta vanilie, 100 gr faina, 10 gr cacao, 0,5 lingurita rasa praf de copt (nu prea mult ca sa nu crape tare biscuiteii). 90 gr zahar praf (pentru pudrat)
Bulgarasi de ciocolata
2/3 pahare de zahar,300g unt,2 pahare de faina,1/2 pahare de cacao,2 pahare de nuci maruntite,1 pachetel de vanilie,un virf de cutit de sare.
Fursecuri- Soare arzator
100 g unt moale, 100 g zahar, 1 ou, 2oo g faina, o lgt sare, ½ lamaie-coaja rasa, 1 lingurita sirop de lamaie inghetat, 1 royal icing lemonade, 1 ou batut, sticks-uri subtiri-pretzel, colorant pasta-galben, jeleuri de fructe si fasii negre din jeleu Royal icing lemonade: 150 g zahar pudra cernut, 3 lg meringue powder, 6 linguri sirop lamaie Cookie glaze: 4oo g zahar pudra, 4-6 linguri lapte
Visine la plic
1 ou, 100 gr. zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat, 7 linguri ulei, 1/2 pachet margarina (125 gr.), 200 gr. iaurt, 1 linguritza bicarbonat de sodiu ( nu cu varf), zeama de la jumatate de lamaie mai mica, un praf de sare, 480-500 gr. faina, visine, fulgi de ciocolata
Tarta de iunie cu fragute
Aluat: 250 g faina, 125 g unt rece, 50 g zahar, 1 galbenus, 2-3 linguri apa rece, 1 praf de sareCrema de vanilie: 500 ml lapte, 100 g zahar, 1 baton de vanilie, 2 oua, 50 g faina ( sau 2 linguri de amidon)Crema cu fragute: 300-400 g fragute din care se opresc cam 100 g pt decor, 300 g smantana grasa dulce, zahar dupa gust sau frisca vegetala, 2 plicuri de gelatina rosie pentru decor
Napolitane cu cacoa si menta
ALUAT;1 cana unt; 6 linguri cacao; 1 cana zahar; 1 ou; esenta vanilie; 1 lingura lapte; 1 masura faina.CREMA: 1 albus de ou; 1 cana zahar; esenta de menta
Fursecuri batoane cu crema marshmallow
500 g aluat de fursecuri, cu fulgi de ciocolata, 200 g crema marshmallow, ½ cup=2-3 lg unt de arahide sau nutella, 1 ½ cups cereale, ½ cup bombonele colorateFursecurile cu fulgi de ciocolata: 225 g faina, ½ lgt. praf de copt, ½ lgt. bicarbonat, ½ lgt. sare, 115 g unt moale, 50 g zahar brun, 100 g zahar, 1 ou, 115 g fulgi de ciocolataCrema marshmallow: 4 albusuri, 300 g zahar, 150 g miere, 70 g apa
BOLINHOS DE COCO
-250 gr fulgi de cocos-150 gr zahar-3 ouaarome daca mai doriti (vanilie, coaja de lamaie ,portocala) hartiute
Biscuiti bicolori, impletiti
310 g faina, 60 g faina de orez, 250 g zahar pudra, 185 g unt, 1 ou, 20 ml lapte, 20 g cacao fara zahar
Scoarta de copac
400-450 gr. faina, 2 oua, 250 gr margarina, 200 gr zahar, 1 pliculet praf de copt, 2 linguri otet, coaja rasa de la o lamaie, 100 gr nuci, 50 gr zahar pudra, 1 lingura cacao, 1 praf de sare.
Mini tarte cu crema de vanilie
Aluatul de tarta 125 unt moale, 125 branza Philadelphia, 250 faina monti (am pus faina integrala +tarate), un praf de sare. Budinca de vanilie 6 oua (albus+galbenus), 2 lg. fructoza, 2 cutii mici ( 2 x 200 ml) smantana dulce Dorna, 1 fiola esenta de vanilie dr. Oetker.
Tarta cu rubarba
500 g de rubarba, 240g zahar, 80 ml apa, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri apa calda,1200g rubarba taiata fasii Blat:480g de firimituri de graham sau biscuiti petit-beure, 60g zahar, 80g unt topit, 1 lingura cacao Crema: 60g crema de branza, 60g branza mascarpone, 3 linguri zahar, 1 lingura coaja lamaie, 1 lingurita vanilie
Fursecuri arabesti
Pentru aluat: 1 ou intreg, 1 galbenus, 1 lingura apa, 120 ml ulei, 120 gr zahar, 0,5 lingurita rasa - praf de copt, vanilie (pun cate o picatura de concentrat), 300 gr faina, Pentru "finisaj": 1 borcanel de gem de caise (eu folosesc gem fara zahar sau cu procent de zahar scazut), 150-200 gr fulgi nuca de cocos.