Preparate cu mamaliga
Ciuperci cu mamaliga si sos de rosii
175 g faina de porumb, 8 ciuperci foarte mari, 1 pahar de otet, 5 linguri unt, 2 linguri ulei de masline, 300 g suc gros de rosii, 1 ceapa, 1 ½ pahar vin, 4 crengute maghiran, 2 oua,80 g pesmet, 4 pahare ulei de arahide, 3 linguri unt pentru forme, sare, piper
Bulz cu carnati si branza
malai, apa, sare branza putin sarata de vaci, data pe razatoare- 200 g carnati taiati rondele oua-2 bucati unt pentru uns formele - 50 g
Mamaliga cu branza si smantana
300 gr malai;100 gr branza telemea;100 gr smantana;50 gr unt;sare
Pastrama de oaie cu mamaliguta
1 kg de pastrama gata preparata, 3 linguri ulei, 300 g faina de malai, 1 litru de apa, sare.
Mamaliguta cu branza si sunca
malai- 300gapa- 1litrubranza sarata (burduf)- 200gsunca afumata (slanina)-100gsare-1/2 lingurita
Bulz a la Droop
mamaliga (cam 500 gr) potrivitacca 300 gr kaizer 2 oua2 linguri de untcca 300 gr branza de burdufpiper dupa gust
Pui manastiresc cu mamaliguta
700 g carne de pui 300 g ciuperci 300 ml smantana1 ceapa 3 catei usturoi3 sau 4 felii kaizer afumat 1 ou200 ml supa 150 ml vin albsare, piper, cimbru si patrunjel - dupa gust
Sos cu carne si mamaliga
500 gr carne de porc,500 ml bulion,1 capatana usturoi,5 lg faina,ulei,boia de ardei iute,vegeta,1 ardei gras rosu,1 ceapa
Mamaliga cu branza de oaie, jumari si smantana
500 gr. faina de malai, sare, 1 lingura unt, sare, 200 gr smantana, 300 gr. branza de oaie, 50 gr. jumari
Varza calita cu mamaliga si smantana
1 varza, 1 lingura zarzavat, 1 ceapa, ulei, cimbru, marar, piper, sare, smantana, mamaliga
Mancare taci si inghite
500 g malai, 1 l lapte (apa), 50 g unt, 100 g smantana, 200 g branza sarata rasa, 200 g carnati afumati, 150 g kaizer, 100 g bacon afumat, 3 oua.
Mamaliga cu branza telemea si oua la cuptor
Pentru 5 portii:mamaliga fiarta - 1 kgoua - 5 bucatibranza telemea - 300 gunt - 100 gcascaval - 100 gsare dupa gust
Mancare de urzici cu mamaliguta
1 kg urzici1 crenguta leustean1 catel usturoi1 ceapa1 lingura faina albamalai
Belezdruga - reteta Ardeleneasca
untura sau ulei Arpisceapabranza de oaie framantata cu sareslanina sau carnatifaina de malai Arpis sub forma de cir de mamaliga (continutul acela subtire care se obtine inainte de a mesteca mamaliga sau o mamaliga foarte subtire)
Tarta de mamaliga cu friptura de porc
Deci, avem nevoie de:-2 l apa-faina cat cuprinde pt mamaliga-1 cub de unt-250 gr. carne-1 ceapa-1 l bulion de rosii-chili (eu am folosit chili natural)-patrunjel si muraturi pt decor.
Mamaliga in straturi
- cascaval Sofia de la Delaco- malai- 2 linguri de ulei- 100g sunca sau slaninuta