Preparate cu mamaliga
Ciuperci cu mamaliga si sos de rosii
175 g faina de porumb, 8 ciuperci foarte mari, 1 pahar de otet, 5 linguri unt, 2 linguri ulei de masline, 300 g suc gros de rosii, 1 ceapa, 1 ½ pahar vin, 4 crengute maghiran, 2 oua,80 g pesmet, 4 pahare ulei de arahide, 3 linguri unt pentru forme, sare, piper
Mamaliga cu branza si smantana
300 gr malai;100 gr branza telemea;100 gr smantana;50 gr unt;sare
Pastrama de oaie cu mamaliguta
1 kg de pastrama gata preparata, 3 linguri ulei, 300 g faina de malai, 1 litru de apa, sare.
Varza calita cu mamaliga si smantana
1 varza, 1 lingura zarzavat, 1 ceapa, ulei, cimbru, marar, piper, sare, smantana, mamaliga
Mancare taci si inghite
500 g malai, 1 l lapte (apa), 50 g unt, 100 g smantana, 200 g branza sarata rasa, 200 g carnati afumati, 150 g kaizer, 100 g bacon afumat, 3 oua.
Mamaliga cu branza telemea si oua la cuptor
Pentru 5 portii:mamaliga fiarta - 1 kgoua - 5 bucatibranza telemea - 300 gunt - 100 gcascaval - 100 gsare dupa gust
Belezdruga - reteta Ardeleneasca
untura sau ulei Arpisceapabranza de oaie framantata cu sareslanina sau carnatifaina de malai Arpis sub forma de cir de mamaliga (continutul acela subtire care se obtine inainte de a mesteca mamaliga sau o mamaliga foarte subtire)