Preparate cu mamaliga

Ciuperci cu mamaliga si sos de rosii

175 g faina de porumb, 8 ciuperci foarte mari, 1 pahar de otet, 5 linguri unt, 2 linguri ulei de masline, 300 g suc gros de rosii, 1 ceapa, 1 ½ pahar vin, 4 crengute maghiran, 2 oua,80 g pesmet, 4 pahare ulei de arahide, 3 linguri unt pentru forme, sare, piper

Urzici cu mamaliga

Urzici, o ceapa, usturoi, leustean, ulei, malai , o lingura de faina

Bulz cu carnati si branza

malai, apa, sare branza putin sarata de vaci, data pe razatoare- 200 g carnati taiati rondele oua-2 bucati unt pentru uns formele - 50 g

Mamaliga cu branza si smantana

300 gr malai;100 gr branza telemea;100 gr smantana;50 gr unt;sare

Pastrama de oaie cu mamaliguta

1 kg de pastrama gata preparata, 3 linguri ulei, 300 g faina de malai, 1 litru de apa, sare.

Mamaliguta cu lapte

500 ml apa,250 grame de faina, putina sare,lapte

Mamaliguta cu branza si sunca

malai- 300gapa- 1litrubranza sarata (burduf)- 200gsunca afumata (slanina)-100gsare-1/2 lingurita

Bulz a la Droop

mamaliga (cam 500 gr) potrivitacca 300 gr kaizer 2 oua2 linguri de untcca 300 gr branza de burdufpiper dupa gust

Pui manastiresc cu mamaliguta

700 g carne de pui 300 g ciuperci 300 ml smantana1 ceapa 3 catei usturoi3 sau 4 felii kaizer afumat 1 ou200 ml supa 150 ml vin albsare, piper, cimbru si patrunjel - dupa gust

Sos cu carne si mamaliga

500 gr carne de porc,500 ml bulion,1 capatana usturoi,5 lg faina,ulei,boia de ardei iute,vegeta,1 ardei gras rosu,1 ceapa

Mamaliga cu branza de oaie, jumari si smantana

500 gr. faina de malai, sare, 1 lingura unt, sare, 200 gr smantana, 300 gr. branza de oaie, 50 gr. jumari

Varza calita cu mamaliga si smantana

1 varza, 1 lingura zarzavat, 1 ceapa, ulei, cimbru, marar, piper, sare, smantana, mamaliga

Mancare taci si inghite

500 g malai, 1 l lapte (apa), 50 g unt, 100 g smantana, 200 g branza sarata rasa, 200 g carnati afumati, 150 g kaizer, 100 g bacon afumat, 3 oua.

Bulz copt pe gratar

400 gr faina de malai,1 lingurita sare,1 l apa,300 gr telemea de oaie

Mamaliga cu branza telemea si oua la cuptor

Pentru 5 portii:mamaliga fiarta - 1 kgoua - 5 bucatibranza telemea - 300 gunt - 100 gcascaval - 100 gsare dupa gust

Mancare de urzici cu mamaliguta

1 kg urzici1 crenguta leustean1 catel usturoi1 ceapa1 lingura faina albamalai

Kotlovina

Ingrediente:500 gr carne porc (de preferat gusa sau parte din cap)300 gr carnati300 gr cotlet de porc6 cepe3 ardei500 gr rosiivegetaboia de ardei dulcepipersare1 capatana usturoi1 pahar vin alb1 lg ulei500 gr cartofifoi dafin

Belezdruga - reteta Ardeleneasca

untura sau ulei Arpisceapabranza de oaie framantata cu sareslanina sau carnatifaina de malai Arpis sub forma de cir de mamaliga (continutul acela subtire care se obtine inainte de a mesteca mamaliga sau o mamaliga foarte subtire)

Tarta de mamaliga cu friptura de porc

Deci, avem nevoie de:-2 l apa-faina cat cuprinde pt mamaliga-1 cub de unt-250 gr. carne-1 ceapa-1 l bulion de rosii-chili (eu am folosit chili natural)-patrunjel si muraturi pt decor.

Mamaliga in straturi

- cascaval Sofia de la Delaco- malai- 2 linguri de ulei- 100g sunca sau slaninuta