Varianta filipineza a pilafului nostru, numai ca se adauga putina aroma cu ajutorul ghimbirului si al sosului de peste.
Timp total 50 minute
Ingrediente
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa, cubulete
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 bucata de ghimbir proaspat, taiata in felii subtiri
- 1kg aripi de pui
- 1 lingura sos de peste
- 5 1/4 cani supa de pui
- 1 cana de orez
- sare si piper, dupa gust
- 1 ceapa verde, tocata
- 1 lamaie, felii (optional)
Mod de preparare
1. Se incalzeste uleiul de masline intr-o oala mare, la foc mediu; se calesc ceapa, usturoiul si ghimbirul in ulei fierbinte aproximativ 5 minute. Se adauga aripile de pui si se gatesc, amestecand, timp de 1 minut. Se adauga sosul de peste, se acopera si se fierbe inca 2 minute.2. Se pune supa de pui in oala. Se adauga orezul si se amesteca. Se da in fiert, se acopera si se gateste timp de 10 minute, amestecand ocazional pentru a nu se lipi orezul. Se condimenteaza cu sare si piper. Se garnisteste cu ceapa verde si se serveste cu felii de lamaie si sos de peste suplimentar.