Aceasta prajitura are tot ce ii trebuie - caramel lipicios, orez expandat si o glazura de ciocolata fina.
Timp total 4 ore
Ingrediente
- 50g cacao
- 240g zahar pudra
- 175g orez expandat
- 45g arahide sarate, prajite si tocate
- 150g margarina, topita
- 760g caramel
- 190g unt de arahide
- 150g ciocolata cu lapte, topita
Mod de preparare
1. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, inclusiv pe margini.2. Se cern pudra de cacao si zaharul pudra intr-un castron mare. Se adauga orezul expandat si arahidele si amesteca pentru a combina. Se adauga margarina si se amesteca. Se pune compozitia in tava pregatita. Se netezeste cu ajutorul unei linguri. Se lasa la frigider timp de 1 ora.
3. Se combina umplutura de caramel si untul de arahide intr-o cratita, la foc mediu. Se gateste, amestecand constant, timp de 5 minute sau pana cand amestecul fierbe si se ingroasa. Se ia de pe foc si se distribuie uniform peste baza pregatita. Se pune in frigider timp de 2 ore.
4. Se pune ciocolata intr-un bol termorezistent peste o oala de apa fierbinte. Se amesteca cu o lingura de metal pana se topeste ciocolata. Se toarna peste amestecul de caramel. Se pune in frigider timp de 1 ora. Se taie in patrate si se serveste.