Un desert crocant, facut cu batoane de ciocolata cu lapte si cu aroma dulce de zmeura.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- 250g faina
- 1 lingura de praf de copt
- 1/2 lingurita de sare
- 200g unt, topit
- 250g zahar brun
- 3 oua, batute
- 1 lingurita extract de vanilie
- 200g batoane de ciocolata cu lapte, tocate marunt
- Pentru sosul de zmeura:
- 200g zmeura
- 40g zahar
- suc de lamaie
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorului la 170C. Pentru sosul de zmeura, se pune zmeura intr-o cratita cu sucul de zaharul si sucul de lamaie si se incalzeste usor timp de 5-10 minute pana cand fructele de padure s-au descompus. Se toarna intr-un castron si se lasa sa se raceasca.2. Se cern faina, praful de copt si sarea intr-un castron. Intr-un alt vas, se bat untul, zaharul, ouale si vanilia cu o lingura de lemn.
3. Folosind o lingura de metal, se incorporeaza usor amestecul de faina in cel de oua, se adauga aproape toate bucatile de ciocolata, apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se adauga sosul de zmeura, rasucind cu un cutit pentru a crea un model, apoi se adauga bucatile ramase de ciocolata.
4. Se lasa la cuptor timp de 22-25 minute pana cand partea de sus are o crusta groasa. Se raceste in tava, apoi se taie in patrate si se serveste.