Ce poate fi mai delicios decat un baton de ciocolata? Unul dublu!

Baton Dublu De Ciocolata
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 35g cacao
  • 250g unt
  • 220g zahar pudra
  • 4 oua
  • 260g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 80 ml lapte
  • 110g gem de caise
  • 150g ciocolata neagra
  • 350g zahar pudra
  • Ciocolata alba topita, pentru glazura

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt. Se combina cacao cu 80 ml de apa calda si se amesteca pana la omogenizare. Se lasa deoparte sa se raceasca usor.

2. Se bate untul cu zaharul pudra cu ajutorul unui mixer pana se ingroasa si capata o culoare pala. Se adauga oua, pe rand, amestecand dupa fiecare adaugare. Se adauga faina, praf de copt, lapte si amestecul de cacao racit si se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga in tava si se coc timp de 35 de minute sau pana cand un bat introdus in centru iese curat.

3. Se raceste usor, apoi se scoate din tava si se lasa sa se raceasca complet.

4. Se topeste gemul intr-o cratita, la foc mic. Se adauga ciocolata neagra si 60 ml de apa calda, amestecand pana se incorporeaza. Se ia de pe foc. Se adauga zahar pudra si se amesteca pana la omogenizare. Se intinde peste compozitia din tava si se lasa sa se intareasca, apoi se stropeste cu ciocolata alba.

5. Se taie felii si se serveste.