Un blat de tort delicat, la care poti folosi orice fel de crema preferi, indiferent ca e vorba de crema de branza, de vanilie sau ciocolata.

Blat de ciocolata
Timp total 1 oră și 20 minute

Ingrediente

  • 2 cani apa clocotita
  • 1 cana cacao
  • 2 3/4 cani faina
  • 2 lingurite bicarbonat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ceasca de unt
  • 2 1/4 cani zahar
  • 4 oua
  • 1 1/2 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se ung 3 tavi de tort cu purin unt. Intr-un castron, se toarna apa clocotita peste cacao si se amesteca. Se lasa sa se raceasca. Se cern impreuna faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si sarea. Se pun deoparte.

2. Intr-un castron mare, se freaca untul si zaharul pana cand capata o consistena cremoasa. Se adauga ouale, pe rand, apoi vanilia. Se incorporeaza, alternativ, amestecul de faina si cel de cacao. Se imparte compozitia intre cele trei tavi preparate.

3. Se coc baturie in cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga crema preferata.