Un blat siropos, care e gata in numai o ora si pentru care nu folosesti decat un castron.

Blat de tort de ciocolata
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 2 cani de zahar
  • 1 3/4 cani de faina
  • 3/4 cana cacao
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua
  • 1 cana lapte
  • 1/2 cana ulei vegetal
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 1 cana apa fiarta

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se ung doua tavi de tort si se tapteaza cu faina.

2. Intr-un castron mare, se amesteca impreuna zaharul, faina, cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Se adauga ouale, laptele, uleiul si vanilia si se amesteca timp de 2 minute cu mixerul. Se adauga apa fierbinte. Se toarna aluatul uniform in vasele pregatite.

3. Se coc timp de 30 - 35 de minute in cuptorul preincalzit, pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Se lasa sa se raceasca in tavi timp de 10 minute, apoi se scot din tavi pentru a se raci complet.