Un blat siropos, care e gata in numai o ora si pentru care nu folosesti decat un castron.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- 2 cani de zahar
- 1 3/4 cani de faina
- 3/4 cana cacao
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 1 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita sare
- 2 oua
- 1 cana lapte
- 1/2 cana ulei vegetal
- 2 lingurite extract de vanilie
- 1 cana apa fiarta
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se ung doua tavi de tort si se tapteaza cu faina.2. Intr-un castron mare, se amesteca impreuna zaharul, faina, cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Se adauga ouale, laptele, uleiul si vanilia si se amesteca timp de 2 minute cu mixerul. Se adauga apa fierbinte. Se toarna aluatul uniform in vasele pregatite.
3. Se coc timp de 30 - 35 de minute in cuptorul preincalzit, pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Se lasa sa se raceasca in tavi timp de 10 minute, apoi se scot din tavi pentru a se raci complet.