Căpșunile sunt vedeta în această perioadă, în piețe, în supermarketuri și în grădini. Așa că un desert cu căpșuni este întotdeauna binevenit. Astăzi vă propunem ceva ușor de făcut, dar foarte gustos și de efect. Brioșe cu cremă de căpșuni, un desert cu care vă veți impresiona musafirii, ca să nu mai vorbim despre faptul că va fi adorat de copii. 

Aceste brioșe cu cremă de căpșuni se fac foarte simplu, sunt delicioase și arată foarte bine. Dacă vreți să simplificați rețeta, puteți renunța la crema de căpșuni și să faceți brioșele simple. 

Brioșe cu cremă de căpșuni
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 200 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • 65 g unt
  • 1 ou + 2 albușuri
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 125 g zahăr
  • 60 ml lapte
  • 200 g căpșuni
  • Pentru cremă:
  • 50 g unt
  • 300 g zahăr pudră
  • 3 linguri piure de căpșuni
  • 1/2 linguriță esență de vanilie
  • căpșuni proaspete pentru decor

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Pregătiți o formă pentru brioșe, pe care o veți unge cu puțin ulei.

Puneți căpșunile în blender și pasați-le bine. Turnați laptele și vanilia peste ele și amestecați.

Într-un bol separat, puneți făina, praful de copt și un praf de sare.

Mixați untul la temperatura camerei împreună cu zahărul, până când capără o consistență cremoasă și zahărul s-a dizolvat. Reduceți viteza mixerului, după care adăugați oul și cele două albușuri și amestecați până când s-a omogenizat.

Turnați amestecul de lapte și piure de căpșuni, apoi încorporați făina câte o lingură odată. Când compoziția este gata, turnați-o în formele pentru brioșe. Dați la cuptor pentru 20-25 de minute, sau până când s-au rumenit și au crescut.

Între timp, vă puteți ocupa de cremă. Puneți untul într-un vas pentru mixer și amestecați câteva minute. Adăugați zahărul pudră, vanilia și piureul de căpșuni. Mixați până când obțineți o cremă fină. Dacă doriți, mai puteți adăuga piure de căpșuni sau sirop concentrat, caz în care veți reduce cantitatea de zahăr, în funcție de cât de dulce este siropul.

Ornați brioșele cu cremă după ce s-au răcit și decorați cu căpșuni proaspete. Dați la frigider înainte de a servi.